Ζωηφόρος

Στην Ιερά Σύνοδο ο Σαμαράς

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά ήταν η πρώτη που πραγματοποιεί πρωθυπουργός στην συνοδική έδρα στην Μονή Πετράκη. Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε εξαγγείλει σε ημερίδα της Ιεράς Συνόδου τη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος σε μεγάλο ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα.

 

Κατά την επίσκεψη του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Εκκλησία για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είχε ανακοινωθεί στα μέσα ενημέρωσης κι έγινε γνωστή από ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Όπως αναφέρεται, «Κατά τη σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

- Επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

- Δέ­χθηκε την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντωνίου Σαμαρά. Η πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Συνοδικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε προκειμένου ο κ. Πρωθυπουργός, που ανέλαβε και την σχετική πρωτοβουλία, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία μας για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων ιδίως αυτή την περίοδο. Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον κ. Πρωθυπουργό για την πολυεπίπεδη αρωγή της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας».

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27340&subid=2&pubid=129730041

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel