Ζωηφόρος

Eλληνοτουρκική φιλία - Κεφάλαιο νέο: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία(Μάρτιος 2013)

Περατώθηκε και αυτή η εθιμοτυπική(για τους πολλούς)επίσκεψη του Έλληνος πρωθυπουργού και του επιτελείου του στην Τουρκία όπου συζήτησε με τους ομολόγους του θέματα Ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος.

Η τουρκική εφημερίδα Hyttyiet  προσέφερε ένα χαρακτηριστικό δείγμα των όσων διημείφθησαν μεταξύ της Ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.Συγκεκριμένα αναφέρει με περιπαικτικό ύφος όλα όσα οι ντόπιοι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε  προσεκτικά αποκρύπτουν  προκειμένου να κρατάνε έναν ολόκληρο λαό στο σκότος και στην τεχνητή ατμόσφαιρα ραστώνης και νωχέλειας μιάς Ελληνοτουρκικής φιλίας η οποία πολύ λίγα έχει να ζηλέψει από την  λεγομένη  λυκοφιλία.

Τη στιγμή λοιπόν κατά την οποία αδυσώπητα η πανέξυπνη και πονηρά καθοδηγουμένη τουρκική πλευρά –η οποία ονειρεύεται όχι την Ελληνοτουρκική προσέγγιση αλλά την αναβίωση της οθωμανικής λεκάνης –έθετε φλέγοντα για εκείνη διπλωματικά θέματα(υπόθαλψη κούρδων τρομοκρατών,το θέμα της εκπαίδευσής τους στο Λαύριο,την εκλογή των μουφτήδων από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης,το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου)ο Έλλην υπουργός εξωτερικών τελούσε σε μία ανείπωτη χαρά και ιλαρότητα.Αναφέρεται ότι το κύριο μέλημα του κ.Αβραμόπουλου ήταν τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι που λαμβάνουν χώρα σε Ελλάδα και Τουρκία.Στο ανέβασμα των τόνων  εκ μέρους του τούρκου υπουργού εξωτερικών ο Έλλην υπουργός εξωτερικών αντί να προωθήσει τα αιώνια στην περιοχή Ελληνικά συμφέροντα-σε μία περιοχή η οποία όταν αναπτυσσόταν ποικίλως από τους Έλληνες οι τούρκοι διαβιούσαν στις στέπες της μογγολικής  Ανατολής –έκρινε σωστό να κάνει χιούμορ με θέματα που αφορούσαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.Το θέμα-για να θυμηθούμε και τον Αριστοτέλη(αντίστοιχο  δεν διαθέτουν οι τούρκοι)-δεν είναι μόνο  όλα αυτά τα οποία εδώ παραθέσαμε.Το θέμα είναι και το γιατί η Ελληνική διπλωματία παρουσιάζεται τόσο νωθρή και δειλή απέναντι στους τούρκους.

Τα ντόπια παπαγαλάκια δίνουν μία πρώτη εξήγηση –η οποία βέβαια όπως θα δούμε αποτελεί κάτι σαν ανέκδοτο. Αναφέρουν ότι ο Έλλην πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Τουρκία φέροντας στις πλάτες του το βάρος ενός χρεωκοπημένου κράτους.Ενός  κράτους που υπακούει σε δανειστές και άρα δεν μπορεί να κάνει και να απαιτήσει πολλά.Δεν αναφέρουν όμως οι ίδιες αυτές πηγές της δήθεν ενημέρωσης το βάρος που αντίστοιχα φέρει η τουρκική διπλωματία όταν προσέρχεται στις συζητήσεις. Το κουρδικό,η διαμάχη με το Ισραήλ, το μέτωπο της Συρίας, τα εσωτερικά προβλήματα ανάμεσα στη θρησκευτική και πολιτική Τουρκία είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου. Όμως αυτό δεν τους καθιστά νωχελικούς και αντιτούρκους. Αντίθετα με περισσή παρρησία επιζητούν το απολύτως καλύτερο για την πατρίδα τους. Η οποία μη έχοντας κάτι άλλο να υποστηρίξει θεωρεί ότι είναι μόρφωμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας ,σουλτάνος της οποίας(Μωάμεθ ο Β)θεώρησε ότι είναι συνέχεια των Ρωμαίων και Ελλήνων αυτοκρατόρων. Πολύ απλά διότι η σημερινή Τουρκία τίποτα το δικό της δεν έχει να επιδείξει πέρα από τα πολιτιστικά και πολιτειακά δάνεια που έλαβε από την Ελληνική διανόηση.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά στον διπλωματικό στίβο, γιατί προτείνεται συνεχώς η ασπιρίνη της Ελληνοτουρκικής φιλίας –τη στιγμή κατά την οποία η Τουρκία διεκδικεί. Η απάντηση είναι απλή. Η Ελλάδα έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία, δεν έχει  πλέον εθνικό ανεξάρτητο λόγο  και γι αυτό το λόγο συζητά για ποδόσφαιρο κ.λ.π. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτε στους εξουσιαστές αυτού του κόσμου, οι οποίοι αφού την κατέκλεψαν και σε πολιτισμικό, πολιτειακό αλλά και σε υλικό επίπεδο την πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Προκειμένου όμως να καθησυχάσουν και τους Έλληνες οι οποίοι υπάρχει περίπτωση να «νοιώσουν άσχημα» τους προτείνει και την αντιβίωση της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Έτσι για συναισθηματικό αντίβαρο.

Η Τουρκία όμως είναι απαραίτητη στους συγχρόνους  εξουσιαστές. Είναι ο  μουσουλμάνος πρεσβευτής των αμερικανών προς τους άραβες –με τους οποίους οι αμερικανοί έχουν κάνει τα άπειρα λάθη. Είναι το μάτι των αμερικανών σε μία περιοχή που τώρα προσπαθούν να ελέγξουν, όταν ειδικά τελειώσουν με τη Συρία (στην οποία οι «αντικαθεστωτικοί» είναι αμερικανοί μισθοφόροι).Τη στιγμή κατά την οποία το Αιγαίο πλήρως το ελέγχουν, η Ελλάδα πλέον δεν παίζει το ρόλο του ευρωπαϊκού συνόρου και άρα δεν είναι πουθενά και σε κανέναν απαραίτητη. Επαναλαμβάνω σε όλα αυτά ένας τρόπος υπάρχει ο Ελληνικός λαός να κοιμάται. Το όπιον της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Ήρεμα οι τούρκοι εξαπλώνονται στη λεκάνη των Βαλκανίων προκειμένου οι εξουσιαστές να πορευθούν προς την Ανατολή. Όμως οι Έλληνες εξαπλώνονται συναισθηματικά προς την Ελληνοτουρκική φιλία. Ευτυχώς που υπάρχει ο θεός θάνατος και πήρε τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά και τους υπολοίπους.

Η  πανέξυπνη τουρκική διπλωματία –η οποία είναι παπαγαλάκι των δυτικών εξουσιαστών της(ως γνωστόν μέσα από το ΔΝΤ η Τουρκία είναι οικονομική επαρχία άρα και φερέφωνο των οικονομικά ισχυρών αυτού του κόσμου, οι οποίοι όταν έφυγαν την είχαν πλήρως υποδουλώσει)μάλλον κατάφερε ώστε τελικά να γίνει τζαμί στην Ιερά πόλη των Αθηνών. Στο κλεινόν άστυ, εκεί όπου πρωτοδιδάχθηκε ο Λόγος του Ωραίου, εκεί όπου ο Ζήνων ανεφώνησε «νύν ευπλόηκα ότε νεναυάγηκα» οι σύγχρονοι ραγιάδες αποφάσισαν να χτίσουν -με έξοδα του Ελληνικού κράτους(;)- τζαμί. Ξεχνούν ότι το τζαμί δεν είναι απλά τόπος λατρείας αλλά και σημείο αναφοράς πολιτισμών οι οποίοι στην διάρκεια των χρόνων νικήθηκαν, υπερβάθηκαν και κρίθηκαν περιττοί από το ανώτερο Ελληνικό Πνεύμα του Λόγου και της Διαλεκτικής. Γύρω άραγε από το τζαμί θα αυτομαστιγώνονται μέσα στην καρδιά της Αθήνας οι μουσουλμάνοι; θα περιτέμνονται τα παιδάκια τους; θα περικόπτονται τα γεννητικά όργανα των μικρών κοριτσιών(σε μερικές μουσουλμανικές σέκτες αυτό είναι φυσιολογικό).

Ξεχνούν όμως οι θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας ότι «ένα τζαμί» δεν λέει τίποτε. Υπάρχουν άπειρες μουσουλμανικές σέκτες στην πολύπαθη Αθήνα οι οποίες εάν συνευρεθούν μόνες τους θα το διαλύσουν. Η κάθε σέκτα σκοτώνεται με τις άλλες –π.χ. σουνίτες και σιΐτες –σε βαθμό που η κάθε μία θέλει το δικό της τζαμί. Είναι τόσες που συζητάμε για πάμπολλα τζαμιά. Θα υποχωρήσει και σε αυτό η Ελληνική κυβέρνηση; Ή θα συναινέσει μόνο σε ένα στο οποίο η μία σέκτα θα βάζει βόμβες για να σκοτώσει έν  ώρα προσευχής μέλη άλλων μουσουλμανικών ομάδων; Τη στιγμή κατά την οποία ο Έλληνας οικογενειάρχης της περιοχής θα προσπαθεί με τα παιδιά του, στην περιοχή που υμνήθηκε από τον Παλαμά και τον Σικελιανό, να πάει μία βόλτα και στην εκκλησία  του. Βέβαια από ό,τι διαβάζω συμφώνησε στην ανέγερση του λατρευτικού χώρου των μουσουλμάνων ο Σαμαράς του 2013. Ερωτώ.Θα συμφωνούσε ο Σαμαράς του 1980(έχω μπροστά μου κάτι παράξενα κείμενά του εθνικιστικού και λησμονημένου περιεχομένου……..).

Β.Δ.Μακρυπούλιας.

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel