Ζωηφόρος

Υπέρ της αποχής

- Σε συγχαίρω, μου είπε ο φίλος μου, όταν του έδωσα πίσω το φάκελο για κάποιον δικό του. Αλλά δεν καταλαβαίνω, γιατί είσαι υπέρ της αποχής; Γιατί δεν απολαμβάνεις το ωραίο αυτό αίσθημα, ότι ενδιαφέρονται για σένα γνωστοί και φίλοι, που βάζουν υποψηφιότητα.

 

-Ακριβώς γι΄ αυτό είμαι υπέρ της αποχής. Γιατίδεν θέλω να νιώσω το κενό, όταν την επομένη των εκλογών, όλος αυτός ο κόσμος θα με αγνοήσει παντελώς.

-Μήπως το ίδιο δεν θα γίνει και με εμάς που θα ψηφίσουμε; Μήπως κι εμείς δεν θα έχουμε την πικρή γεύση ότι έγραψαν την ψήφο μας στα παλιά τους τα παπούτσια;

-Είναι άλλο να πίνεις το ποτήρι της απογοήτευσης λίγο λίγο και ανεπαίσθητα, παρά να το κατεβάσεις ολόκληρο με μιας.

-Δεν έχεις κανένα πιο ουσιαστικό λόγο, από αυτόν, υπέρ της αποχής.

-Ο ουσιαστικός λόγος είναι ότι ξέρω, όπως όλοι ξέρουν, ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί και δεν είναι μόνον οι πολιτικοί υπεύθυνοι γι΄ αυτό. Αν είμαστε ειλικρινείς το νόημα της αποχής είναι ακριβώς αυτό. Ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί γιατί δεν είναι καν δημοκρατία, και φέρει μόνο το όνομά της.

Ενώ όλοι ξέρουμε ότι η δημοκρατία δεν λειτουργοί και ότι δεν είναι καν δημοκρατία, εντούτοις ψηφίζοντας νομιμοποιούμε τη λεγόμενη δημοκρατία και εμποδίζουμε τη χώρα μας να αποκτήσει αληθινή δημοκρατία, όπως της αξίζει.

 

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel