Ζωηφόρος

Γιατί δε φοβούνται οι φτωχοί

Δεν φοβάται την πείνα ο φτωχός, γιατί ο φτωχός δεν στηρίζει τη ζωή του στον ανύπαρκτο πλούτο του, αλλά στο Θεό.

Αντιθέτως ο πλούσιος φοβάται την πείνα γιατί δεν στηρίζει τη ζωή του στο Θεό, αλλά στον πλούτο του.

 

Ο φόβος είναι αρρώστια που θεραπεύεται με την Ορθόδοξη Πίστης στον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων ημών στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Για να σωθεί η θεραπευτική μέθοδος της Ορθοδοξίας νέφος μαρτύρων αγίων έδωσαν και δίνουν τη ζωή τους, για να διασωθεί η ιατρική, που δεν είναι για τους λίγους, γιατί μπορεί να θεραπεύσει όλους τους ανθρώπους.

Διαφορετικά, ο φόβος οδηγεί την ανθρωπότητα στην αυτοκτονία. Όσοι δεν ζουν μισοκοιμισμένοι, ας δουν τον κίνδυνο κι ας αγωνιστούν να σταματήσουν την αυτοκτονία της ανθρωπότητας.

Ο ενδόμυχος φόβος των πλουσίων για τον υπερπληθυσμό της γης, δεν είναι παρά η έλξη του θανάτου. Δείτε τις ομαδικές αυτοκτονίες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ο φόβος ως έλξη του θανάτου εκφράζεται με τον παραλογισμό των ανεξέλεγκτων και δίχως όρια εξοπλισμών με τα σύγχρονα όπλα απόλυτης καταστροφής.

Δεν λέω πλούσιο αυτόν που έχει πλούτο, αλλά αυτόν που στηρίζει τη ζωή του στον πλούτο και όχι στο Θεό. Και δε λέω φτωχό αυτόν που δεν έχει χρήματα, αλλά αυτόν που δεν είναι προσκολλημένος στα χρήματα.

Για να μη νομίσει κανείς ότι δαιμονοποιούμε τους πλούσιους. Με αυτήν την έννοια ερμηνεύει η Εκκλησία μας τα λόγια του Κυρίου για τον πλούσιο, ότι είναι δύσκολο να εισέλθη πλούσιος εις την βασιλείαν του Θεού.

 

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel