Ζωηφόρος

Τα ένοχα μυστικά της Τουρκίας

Μα καλά, θα ρωτήσει κάποιος ανίδεος. Είναι τρελοί αυτοί οι Τούρκοι που ξεσηκώνονται ενάντια στην κυβέρνηση του Σουλεϊμάν Ερντογάν;

 

Μα αυτή η χώρα δεν έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ της ανάπτυξης; Στη χώρα αυτή δε συρρέουν οι επενδυτές απ’ όλο τον κόσμο, κατασκευάζονται εκπληκτικά κτίρια και μεγάλα projects δισεκατομμυρίων βρίσκονται σε εξέλιξη;

Στη γειτονική χώρα δε λένε από το πρωί ως το βράδυ ότι είναι υπερδύναμη, χωροφύλακας της Αμερικής στην περιοχή, πανίσχυρη που μπορούν να κονιορτοποιήσουν κάθε εχθρό;

Μα καλά, όλες αυτές οι εικόνες που βλέπουμε από τα δεκάδες τουρκικά σήριαλ που μας έχουν κατακλύσει δε δείχνουν μια χώρα πανέμορφη, πάμπλουτη, εξευρωπαϊσμένη, με απίστευτη κουλτούρα και πολιτισμό;

Καλά τι θέλουν οι αγανακτισμένοι Τούρκοι και βγήκαν κατά χιλιάδες να διαδηλώσουν ενάντια στον Ερντογάν, τον άνθρωπο που έχουν εκλέξει δύο φορές και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία;

Αυτός δεν είναι ο νέος Κεμάλ που αναμόρφωσε την Τουρκία και την έχει κάνει χώρα – υπόδειγμα; Γιατί, λοιπόν σε μια τέτοια χώρα να μιλάμε τις τελευταίες ώρες για «τουρκική άνοιξη» και να περιμένουμε εικόνες ανάλογες με αυτές στις αραβικές χώρες;

Προφανώς κάποιοι θα μιλήσουν για συνωμοσία κατά του Ερντογάν. Βρήκε ευκαιρία η αντιπολίτευση και σε συνεργασία με το βαθύ κράτος των στρατηγών που τσάκισε τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος πρωθυπουργός, είπαν να πάρουν την εκδίκησή τους. Μάζεψαν χιλιάδες οπαδούς τους και έστησαν μια σύγκρουση με τον Ερντογάν που μπορεί να γίνει εύκολα πόλεμος, διότι όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα παρασύρεται το πλήθος. Αυτή είναι μια ερμηνεία, αλλά είναι πολύ απλοϊκή, όπως απλοϊκή είναι και η θεωρία ότι κάποιες ξένες μυστικές υπηρεσίες είπαν να ρίξουν τον Ερντογάν γιατί δεν τους κάνει τη δουλειά που θέλουν. Μπορεί να είναι η ΣΙΑ, μπορεί η Μοσάντ, μπορεί οποιαδήποτε χώρα που έχει τεράστια συμφέροντα στην περιοχή. Άλλωστε, τώρα ξαναμοιράζεται η τράπουλα, τώρα έχουμε μια νέα «Γιάλτα» όπου αυτά που ξέραμε θα ανατραπούν.

Μπορεί να είναι και οι δύο θεωρίες μαζί, αλλά μπορεί να είναι και μια τρίτη. Αυτή η τρίτη λέει ότι η πραγματική Τουρκία δεν είναι αυτή που μας δείχνουν με τη Φατμαγκιούλ, τη Σιλά, τον Μοιραίο Έρωτα, το Χίλιες και Μια Νύχτες. Δεν έχει καμιά σχέση με τα τουρκοσήριαλ που κατέκλυσαν την ελληνική αγορά διότι είναι φθηνά και εύπεπτα. Η Τουρκία δεν είναι μόνο οι ωραίες εικόνες της Κωνσταντινούπολης με τους πλούσιους Τούρκους να κάθονται στις επαύλεις τους και να οδηγούν τα πανάκριβα αμάξια τους. Δεν είναι μόνο η χώρα που βλέπουμε στις ταινίες που δημιουργήθηκαν για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους. Σκεφτείτε: Χιλιάδες ξένοι τουρίστες σπεύδουν στην Πόλη, τη Σμύρνη ή άλλες παραλιακές πόλεις της Τουρκίας για να δουν από κοντά το μέρος που γυρίστηκαν τα σήριαλ. Εκεί που πάτησε το πόδι του ο Μποράν, ο Σουλεϊμάν, ο Κενάν, ο Καράνταγι ή όποιος άλλος ηθοποιός. Και φυσικά δεν είναι η Τουρκία οι πανέμορφες και πανέμορφοι ηθοποιοί με τα πανάκριβα ευρωπαϊκά ρούχα τους.

Όλα αυτά τα σήριαλ γυρίστηκαν με συγκεκριμένο σκοπό. Να εξωραΐσουν την εικόνα της Τουρκίας του Ερντογάν. Να δώσουν σε όλο τον κόσμο μια επίπλαστη πραγματικότητα για τη σύγχρονη Τουρκία που δεν έχει μεγάλη σχέση με τρίτο κόσμο, όπως πολλοί πίστευαν. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο τα περισσότερα σήριαλ είναι γυρισμένα στην πανέμορφη Πόλη όπου ηθοποιοί – μοντέλα με αυτοκίνητα εκατομμυρίων πηγαινοέρχονται σε βίλες με θέα το Βόσπορο.

Μια καλοστημένη προπαγάνδα από τη βιομηχανία του θεάματος έχει στηθεί, πολλές φορές με κρατικό χρήμα από τον Ερντογάν. Διότι η Τουρκία πρέπει να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, πρέπει να πάρει το Μουντιάλ, πρέπει να μπει επιτέλους στην Ευρώπη, πρέπει να δείξει ότι έχει χρήμα και δύναμη. Γι’ αυτό και τα δισεκατομμύρια που έχουν πέσει και στο άλλο είδος του θεάματος, τον αθλητισμό. Ειδικά σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ όπου τα μπάτζετ των ομάδων είναι εξωπραγματικά.

Όμως, όποιος δει πίσω από τις κάμερες, το θέαμα και την τηλεοπτική χλιδή, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει και μια άλλη Τουρκία. Είναι αυτή της φτώχειας με εκατομμύρια να δυστυχούν. Είναι αυτή της έλλειψης δημοκρατίας όπου το να διαδηλώνεις στο δρόμο είναι περίπου ποινικό αδίκημα. Είναι η χώρα που ακόμη κυβερνά ο στρατός ή μια κάστα κολλητών του Ερντογάν.

Είναι η χώρα που σταδιακά οδηγείται σε αναγκαστικό εξισλαμισμό. Και είναι η χώρα που στα βάθη της Ανατολίας η οπισθοδρόμηση είναι τέτοια που δεν το χωράει ο νους. Εκεί η θεοκρατία και οι πολύ σκληρές παραδόσεις είναι πάνω από νόμους, δημοκρατίες, Συντάγματα.

Τα πολύ σοβαρά επεισόδια που έγιναν δείχνουν ότι η Τουρκία δεν είναι αυτή που βλέπουμε στις οθόνες μας. Κρύβει πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα της, έχει πολλά ένοχα μυστικά.

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

11 σχόλια στο Τα ένοχα μυστικά της Τουρκίας

 Αθώρ είπε:

02/06/2013 στις 9:07 am

Έτσι είναι όπως τα περιγράφετε, αλλά από μία τυχαία αφορμή που θα πάρει -σκοπίμως;- εκρηκτικές διαστάσεις μπορεί ν΄αρπαχτούν τα στρατιωκά γεράκια που οραματίζονται ”Βαριοπούλες”… Η …”Τουρκική Άνοιξη” , η αναστάτωση στην περιοχή μας και η προσφιλής στους Οθωμανούς ”εξαγωγή κρίσης”, μας έλλειπαν…. Όλα τα άλλα, φροντίσαμε από μόνοι μας να τα έχουμε εν αφθονία.

Απάντηση

 Κώστας είπε:

02/06/2013 στις 9:33 am

Πολύ ωραία τα γράφετε. Όσο κυβερνούσε η κεμαλική Δεξια στην Τουρκία πόση ήταν η ανεργία; Μηπώς 20% και πάνω; Τώρα υπάρχει περισσότερη φτώχεια; Καταλαβαίνω την πρεμούρα σας αλλά το παραξηλώσατε. Όυτε ο χοντρός καταδρομέας δεν θα έγραφε τέτοιο κακεντρεχές άρθρο Φάκτορα

Απάντηση

Τ ο τελευταίο προπύργιο της Αμερικής στην περιοχή, γκρεμίζεται.

Ο σαφής προσανατολισμός της Τουρκίας προς την Ευρώπη και η “αγωνία” του Ερντογάν να βάλει τη χώρα του στην Ε.Ε, έχει ενοχλήσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τα γεγονότα θυμίζουν έντονα Δεκέμβριο του 2008 της Ελλάδας.

Οι Αμερικάνοι θέλουν το μονοπώλιο σε αυτή τη χώρα και θα κάνουν τα πάντα για να το διατηρήσουν. Η Ελλάδα πρέπει να έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά!

Απάντηση

 leak είπε:

02/06/2013 στις 1:50 pm

Mάλλον ανάποδα τα λες. Ως ισλαμικό και όχι κοσμικό κράτος, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη. Και μάλλον αυτη είναι η επιλογή του Ερντογάν.

Απάντηση

 tpe είπε:

02/06/2013 στις 10:27 am

Κι όλα αυτά, δίπλα μας…

Καλό θα ήταν να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως οι Τούρκοι τα προβλήματα τα εξάγουν. ΠΑΝΤΑ.

Αλλά εμείς εδώ, αντί να απολύσουμε 100.000 αγορασμένες θέσεις σε ΔΕΚΟ, κόψαμε μισθούς σε όλους, κόψαμε τις ασκήσεις, αφήνουμε τις ΕΔ να πάνε κατά διαόλου.

Απάντηση

 ΤΑΚΗΣ είπε:

02/06/2013 στις 11:54 am

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ G20!!!!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 150 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ. ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ!!!!!!!!!! ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!!!!!!!

Απάντηση

 Γιώργος Αχαιός είπε:

02/06/2013 στις 11:56 am

To κατακεφαλήν της τουρκίας, αν και αυξάνεται γρήγορα, είναι ακόμη σε επίπεδα ρουμανίας – Βουλγαρίας – Ρωσίας, αισθητά μικρότερο απο το μειωμένο κατά 22% ελληνικό. Η τουρκία είναι μία πολύ φτωχή χώρα.

Όσο για την εξέγερση στην τουρκία, νομίζω το κίνητρο δεν είναι οικονομικό, εφόσον η χώρα αναπτύσσεται και πριν ήταν ακόμη πιο φτωχή. Μάλλον είναι αντίδραση στην αργή αλλά σταθερή μετατροπή της τουρκίας σε ισλαμική “δημοκρατία”. Βλέπουν οι κοσμικοί – κεμαλικοί ότι οι μαντίλες είναι η πλειοψηφία, βλέπουν μπούργκες τύπου αφγανιστάν να κάνουν την εμφάνισή τους, βλέπουν τις απαγορεύσεις στο αλκοόλ, βλέπουν τις όλο και πιο στενές σχέσεις με την ανατολή και την εναντίωση στο ισραήλ και την Δύση και τρελαίνονται. Βλέπουν την χώρα τους να αποκτάει με ταχύτητα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τρίτου κόσμου.

Απάντηση

 Σωτ Μητραλ είπε:

02/06/2013 στις 1:51 pm

Πάντως σχεδὸν ὅλες οἱ «ἀνοίξεις» συνιστοῦσαν μετάβαση ἀπὸ πιὸ κοσμικὰ καθεστῶτα σὲ πιὸ ἰσλαμικά, ὄχι τὸ ἀντίθετο.

Απάντηση

 dem είπε:

02/06/2013 στις 3:29 pm

Σίγουρα η Τουρκία των see real δεν είναι η πραγματική Τουρκία, ή μάλλον υπάρχει και αυτή. Όμως αυτοί που ξεσηκώθηκαν με αφορμή την απαλλοτρίωση ενός πανέμορφου πάρκου στο κέντρο της Πόλης αλλά και εναντίον της αστυνομοκρατίας δεν είναι η άλλη Τουρκία, της ανατολής, που εσείς περιγράφετε, αλλά η κοσμική Τουρκία των see real…δηλαδή η “μεσαία” τάξη.

Απάντηση

 Scarface είπε:

02/06/2013 στις 3:47 pm

Αξιζουν συγχαρητηρια στον ερντογαν που καταφερε να ενωσει τους ακροαριστερους με τους κεμαλικους, τους γκριζους λυκους με τους αλεβιτες, τους οπαδους της φενερ με της γαλατα, ολους αυτους που μισουνται θανασιμα μεταξυ τους, αλλα μισουν πολυ περισσοτερο τον σουλτανο ερντογαν. Τα προβληματα υπαρχουν εδω και πολλα χρονια κι εχουν να κανουν με την επιχειρουμενη μετεξελιξη της τουρκιας απο κοσμικο σε ισλαμικο κρατος, αλλα οι αφορμες της τελευταιας εβδομαδας ξεχυλισαν το ποτηρι. Μια αχρηστη γεφυρα με το ονομα του σφαγεα των αλεβιτων. Οι αναφορες σε μεθυστακες μεσα στη βουλη εννοωντας τον κεμαλ και τον ινονου. Οι περιορισμοι στα φιλια, στο αλκοολ. Το θεμα της συριας οπου η τουρκια δεν εχει να κερδισει τιποτα. Ολα δειγματα οτι ο ερντογαν (τον οποιο καποιοι στην ελλαδα θαυμαζουν κι εχουν προτυπο) εχει ξεφυγει και δημιουργει αυτη την τεραστια πολωση στο εσωτερικο της τουρκιας. Για την ελλαδα βεβαια δεν αλλαζει τιποτα αφου οποιος και να κυβερνησει ειναι εχθρος μας. Αλλα, οτι κακο παθουνε, καλο ειναι. Παντως αυτη η υποθεση, ακομα κι αν παγωσει τωρα, εχει πολυ μελλον.

Απάντηση

 karasumi είπε:

02/06/2013 στις 4:20 pm

Νομίζω ότι τα παραλέτε. Η Τουρκία έχει φοβερή δυναμική αυτή την εποχή, όποιος την επισκεφθεί το αντιλαμβάνεται αμέσως. Πέρα από τις όποιες διαδηλώσεις για οποιοδήποτε λόγο, η ανάπτυξή της είναι φοβερή, μέσα σε λίγα χρόνια το πρόσωπό της έχει αλλάξει. Μπορεί να είναι μια φούσκα και να ξεφουσκώσει στο τέλος, αλλά η σημερινή εικόνα είναι εντυπωσιακή. Πιο πολύ ενδιαφέρον από τους ισχυρισμούς για την όποια οικονομική “μαγική εικόνα”, έχουν οι ισλαμικές ροπές της κυβέρνησης και ο αντίκτυπός τους στην κοινωνία.

Απάντηση

Πηγή: http://www.antinews.gr/2013/06/02/217722/

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration