Ζωηφόρος

Έσβησαν επιγραφή δωρεάς από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ

Αποκλειστικό - Έσβησαν την δωρεά από το Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαμπάκας

- Επικαλούνται εντολή της Διοίκησης του Φορέα

 

Το 2010 η Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων ανταποκρίθηκε στην αγωνιά των κατοίκων της περιοχής αλλά και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στο ότι το Ασθενοφόρο που στάθμευε στο Κέντρο Υγείας ήταν πολλών ετών και δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Ο Ηγούμενος της Μονής πατέρας Ισίδωρος και οι Μοναχοί αφουγκράζοντας τις εκλύσεις αυτές αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την αγορά ενός υπερσύγχρονου Ασθενοφόρου (αφού το κράτος αδυνατούσε να το κάνει) για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των κατοίκων.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλά ορεινά χωριά της Καλαμπάκας τους χειμερινούς μήνες επέβαλαν την αγορά ενός ειδικού οχήματος (4χ4) που θα μπορούσε να προσεγγίζει χωρίς προβλήματα.

Το ποσό αυτού το Ασθενοφόρου άγγιξε τις 70 χιλιάδες ευρώ που η Ιερά Μονή (από τις οικονομίες της και το υστέρημα) κατέθεσε στις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες για την απόκτησή του.

Και το Ασθενοφόρο πήγε στην Καλαμπάκα και σε ειδική τελετή (παρουσία του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων) έγινε η παραλαβή και μπήκε σε λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ευχαρίστησαν την Ιερά Μονή και ως ένδειξη ευχαρίστησης έγραψαν με μικρά γράμματα πως το όχημα είναι δωρεά του Μοναστηριού.

Έσβησαν τα γράμματα της δωρεάς!!

Πριν λίγες ημέρες το Ασθενοφόρο εθεάθη στην Καλαμπάκα να κυκλοφορεί αυτή την φορά όμως με σβησμένη την αναφορά στην Δωρεά που έγινε.

Επικοινωνήσαμε με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ (προσπαθήσαμε και με τον Διευθυντή Θεσσαλίας, αλλά μέχρι την δημοσίευση δεν κατέστη εφικτό να υπάρχει επικοινωνία) που χειρίζονται το όχημα και μας γνωστοποίησαν ότι εδόθη εντολή από την κεντρική Διοίκηση να αφαιρεθεί το κείμενο της δωρεάς!!

Ο λόγος που μας ανέφεραν ήταν ότι ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Παπαγιαννίδης έδωσε την εντολή γιατί αποφάσισε να στείλει άλλο Ασθενοφόρο στην περιοχή, μιας και το υπάρχον δεν ήταν αυτό που τελικά πλήρωσε η Ιερά Μονή Βαρλαάμ!!!

Αυτό αποδεικνύεται στο ότι τελικά το Ασθενοφόρο της Δωρεάς που παρέλαβε το ΕΚΑΒ στην Καλαμπάκα δεν είναι καν 4χ4.

Βέβαια πέρασαν αρκετές εβδομάδες και νέο Ασθενοφόρο δεν αντικατέστησε το υπάρχον στην Καλαμπάκα παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις.

Τίθενται πλέον μια σειρά ερωτήματα προς τους αρμόδιους του ΕΚΑΒ:

Τέσσερα χρόνια τώρα δεν είχαν προσέξει ότι το Ασθενοφόρο δεν ήταν αυτό που περιελάμβανε το κείμενο της δωρεάς; Και αν το πρόσεξαν γιατί δεν το ανέφεραν γρηγορότερα;

Αν το Ασθενοφόρο που πήγε στην Καλαμπάκα κόστισε λιγότερο, που πήγε το υπόλοιπο ποσό της Δωρεάς;

Έχει ενημερωθεί η Ιερά Μονή για το όλο συμβάν από την Διοίκηση του ΕΚΑΒ;

Πότε θα αντικατασταθεί το Ασθενοφόρο της Καλαμπάκας και γιατί βιάστηκαν να σβήσουν την στάμπα της Δωρεάς;

Θα αναγράφεται στο νέο Ασθενοφόρο το κείμενο της Δωρεάς;

Μήπως όλα αυτά αποτρέπουν και άλλους Δωρητές να προσφέρουν στον τόπο μας και στο κοινωνικό σύνολο, την στιγμή που η χώρα μας βιώνει δύσκολες στιγμές και έχει ανάγκη από τέτοιες ενέργειας;

Ο Δήμος Καλαμπάκας προτίθεται να ανακαινίσει το θέμα και να ζητήσει εξηγήσει ακόμα και από τον αρμόδιο Υπουργό που στις αρμοδιότητές του ανήκει το ΕΚΑΒ;

Ε.Δ.Ε. διέταξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδας

Ε.Δ.Ε. διέταξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος κύριος Παπαγιαννίδης για το θέμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Καλαμπάκας.

Ο πρόεδρος θεωρεί ότι όντως κάτι δεν πήγε όπως έπρεπε στην Δωρεά των 70.000 χιλ. ευρώ για την αγορά του ασθενοφόρου, αφού το όχημα που ήρθε στη Καλαμπάκα είναι άλλων προδιαγραφών από αυτό που πλήρωσε η Ι.Μ. Βαρλαάμ.

Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα που ελπίζουμε μετά την έρευνα να αποκατασταθεί η αδικία και το ΕΚΑΒ Καλαμπάκας να εφοδιαστεί με το όχημα που πλήρωσε η μονή.

Του Βαγγέλη Γκιάτα

Πηγή: http://www.stagonnews.gr/el/current/local/13166/apokleistiko---esvisan-tin-dorea-apo-to-asthenoforo-tou-ekav-kalabakas---epikaloudai-edoli-tis-dioikisis-tou-forea.htm

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel