Ζωηφόρος

Βιβλίο Γυμνασίου κακολογεί έθιμα της Ορθοδοξίας

Βιβλίο Νεοελληνικής γλώσσας της Γ' Γυμνασίου

μας το έστειλε φίλη αναγνώστρια

ΤΟ "ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

 

Σε ένα βιβλίο που τα παιδιά μας μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα υπάρχει προπαγάνδα κατά της Ορθοδοξίας και των εθίμων των Ελλήνων.

Το κείμενο περνάει τα εξής μηνύματα στα παιδιά μας:

α) Περνάει το μήνυμα στα παιδιά να μην τηρούν τα έθιμα τους για να μην είναι διαφορετικοί και γίνονται γραφικοί (καλύτερα μάλλον να τριγυρνάνε στα νησιά μας και να κάνουν όργια και να κοιμούνται στους δρόμους όπως οι Αγγλοσάξωνες).

β) Ο άκρως φασιστικός προσδιορισμός ότι όλοι οι Έλληνες είναι απαραίτητα επιρρεπείς σε κάθε είδους απόλαυση χωρίς εγκράτεια. Να συμπεριφέρονται και αυτά με τον ίδιο τρόπο αφού το κάνουν οι μεγάλοι.

γ) Ότι ο Έλληνας ξεσπά στο φαί και τις απολαύσεις επειδή καταπιέζεται από τις υποχρεώσεις του στην εκκλησία. Βέβαια, δεν γράφει πουθενά πως ο πιστός κάνει νηστεία πριν το Πάσχα με την ελεύθερη βούληση του.

δ) Συνεχίζει το απόσπασμα να μιλά για το χρέος των πιστών στην Εκκλησία (δεν νομίζω να έχει κάποιος πιστός χρέος στην Εκκλησία αλλά στον Θεό και τον Χριστό). Να μην νοιάζονται τα παιδιά για την πνευματικότητα τους και το ήθος τους αρκεί να βαφτίζονται, να παντρεύονται κτλ. Εξισώνει την πνευματικότητα, το ήθος και τις αρχές, που δεν απορρέουν πάντα από την πίστη σε μία θρησκεία, με την Εκκλησία η οποία αν τηρείς τις τελετουργίες της σε αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη επιείκεια αν αμαρτήσεις. Δηλαδή προτρέπει τα παιδιά να αμαρτήσουν αφού όταν εξομολογηθούν θα συγχωρεθούν.

Δεν πειράζει παιδί μου πήγαινε σκότωσε και κλέψε αλλά μετά μην ξεχάσεις να εξομολογηθείς.

ε) Εξισώνει την Ανάσταση του Κυρίου με μια απλή γιορτή που σκοπός της είναι να φάμε και να πιούμε.

Αυτό το απόσπασμα το έγραψε κάποιος ξένος Έντμουντ Κήλυ που προφανώς ήταν οι εντυπώσεις του από την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν είναι κάτι μεμπτό αυτό. Είναι προσωπικές του απόψεις και με βρίσκουν σύμφωνο σε κάποια σημεία. Πολλοί  Έλληνες έχουν χάσει την πνευματικότητα τους και το Πάσχα για αυτούς είναι απλά κατσικάκι και κρασί. Είναι δυνατόν όμως να υπάρχει τέτοιο κείμενο στο βιβλίο γλώσσας και να περνάει τέτοια μηνύματα;

Αντί να έχει κάποιο κείμενο από τους εθνικούς μας συγγραφείς;

Αυτή είναι η εκπαίδευση της Νέας Τάξης πραγμάτων αγαπητοί γονείς, που ετοιμάζει τους σύγχρονους δούλους της Παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι δεν θα έχουν αρχές ήθη και έθιμα για να είναι όλοι ίδιοι και ελεγχόμενοι, αφού όταν αποκόψουν τον άνθρωπο από την ιστορία του, την θρησκεία του και τα έθιμα του θα καταφέρουν τον στόχο τους. Να μην αντισταθεί στον τρόπο ζωής που θέλουν να του επιβάλλουν.

 

Πηγή: http://lithosfotos.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1545.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration