Ζωηφόρος

Τουρκική παραφροσύνη, του Στρατή Χριστοδούλου,

Τουρκική παραφροσύνη

του Στρατή Χριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε στην Λεσβιακή εφημερίδα «Δημοκράτης» 28-5-2008

Με αφορμή την Μνήμη Αλώσεως της Πόλης (29 Μαΐου 1453) που το πάρσιμο-κλέψιμό της καυχώνται στην Τουρκία άνευ αιδούς ως έπος, κάτι που αντιβαίνει στην περιβόητη αλλά πάντα μονόπλευρη σε πολλούς τομείς «ελληνοτουρκική φιλία», προκαλούνται πολλά ερωτήματα και προβληματισμοί από τις κατά καιρούς προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες διαφόρων υψηλά ισταμένων Τούρκων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Παρακολουθώντας τις εμπρηστικές, απαράδεκτες και απειλητικές διεκδικήσεις, που πολλές φορές επευφημούνται καί καταχειροκροτούνται από πλήθη Τούρκων ακροατών (κεμαλιστές, παντουρκιστές κ.α), αναρωτιέται κανείς τι την θέλουν την Ελλάδα, την Κύπρο, το Αιγαίο, τα νησιά, τη Θράκη οι «καλοί γείτονες», αφού η Τουρκία περιλαμβάνει ήδη μία αχανή έκταση που την πήραν με διαφόρους τρόπους  από τους Έλληνες (βλ. λάθη Ελλήνων, ξένα συμφέροντα και βοήθειες), η οποία ποτέ δεν  αξιοποιήθηκε απ’ τους Τούρκους, ούτε αναπτύχθηκε και φυσικά ουδέποτε προόδευσε.

Ως χώρα η Τουρκία, δεν έχει να επιδείξει κάτι το σημαντικό και είναι εμφανή τα μεγάλα προβλήματά της σε διαφόρους τομείς, όπως το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και η φτώχεια που την ταλανίζει, σε αντίθεση με την Ελλάδα που συγκαταλέγεται στις προοδευμένες χώρες του κόσμου και ιδίως την Κύπρο η οποία έχει αλματώδη ανάπτυξη. Επίσης, η χαμηλή μόρφωση στην Τουρκία είναι και αυτή σήμα κατατεθέν της, καθώς και το χάλι της δημόσιας διοίκησης, ενώ εσκεμμένα παραβλέπονται οι καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και τα απαράδεκτα πολιτικά συστήματα διακυβέρνησης της χώρας από το παρακράτος και τον στρατό, εν’ αντιθέσει με την Ελλάδα που είναι η χώρα που ανακάλυψε τη Δημοκρατία και εξανθρώπισε με τον πολιτισμό της τον κόσμο.

     Γιατί λοιπόν απειλούν την Ελλάδα και την Κύπρο; Το 1974 κατέκτησαν με ύπουλα βοηθήματα την Βόρεια Κύπρο και αυτή η πολεμική τους επιχείρηση καταδικάστηκε από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ ότι έπεσε στα χέρια τους υποβαθμίσθηκε. Αρκεί να δει κανείς π.χ. πως ήταν η Αμμόχωστος και πως κατάντησε, για να συμπεράνει ότι είναι άδικες και παράλογες οι όποιες διαθέσεις των Τούρκων, που επιμένουν με «ξένες πλάτες» να θέλουν να βυθίσουν στο σκοτάδι την Ελλάδα και την Κύπρο και να τις καταντήσουν όπως την Πόλη, τον Πόντο, την Μικρά Ασία και ότι άλλο πήραν αδίκως από τους Έλληνες.

     Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα εδάφη και οι πόλεις που κατοικούν σήμερα οι Τούρκοι, είναι δημιουργήματα του πολιτισμού και της παρουσίας των Ελλήνων, αιώνες πριν εμφανιστούν στην περιοχή καί την κατακτήσουν οι Τούρκοι. Την γη που καλλιεργούν σήμερα οι Τούρκοι την ξεχερσώσανε Έλληνες. Η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Προύσα, η Τραπεζούντα, η Άγκυρα και πλήθος άλλων μικρών και μεγάλων πόλεων κτίσθηκαν από Έλληνες, είχαν μακρόχρονη Ελληνική παρουσία που αποδεικνύεται από την ιστορία η οποία γράφεται μία φορά, τα πλήθη των μνημείων και των κάθε είδους ευρημάτων που μιλάνε από μόνα τους!

     Σχεδόν ολόκληρη η σημερινή τουρκική επικράτεια, υπήρξε κοιτίδα του Ελληνικού πολιτισμού, όταν σ’ αυτόν τον εδαφικό χώρο δεν υπήρχε καν υπόνοια τουρκικής ύπαρξης. Ο Ελληνικός πολιτισμός που έδωσε τα φώτα της προόδου και της ανάπτυξης σ’ όλο τον κόσμο, βασίσθηκε στη μακραίωνη παρουσία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία. Είναι γνωστό σ’ όλη την ανθρωπότητα το τι πρόσφεραν οι Έλληνες με τα επιτεύγματά τους στις επιστήμες, στα γράμματα, στις τέχνες και γενικά στην πνευματική ανύψωση των ανθρώπων. Αντιθέτως, οι Τούρκοι δεν πρόσφεραν τίποτα στον κόσμο και δεν έχουν να επιδείξουν κάτι δικό τους που να μην είναι παρμένο με τη βία από άλλους. Είναι αποδεδειγμένο ότι απ’ όπου πέρασαν στο διάβα της ιστορίας έβαψαν με αίμα τη γη, για να αρπάξουν ότι τους βόλευε, πιστεύοντας ότι τους κατηύθυνε ο Αλλάχ, χωρίς να υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, θεωρώντας άπιστους όσους δεν ταυτιζόταν ακόμα καί με τις μανίες τους. Τετρακόσια χρόνια είχαν κατακτήσει την Ελλάδα, μαζί και άλλες επικράτειες, που δεν είδαν καμία πρόοδο, μένοντας βυθισμένοι στο σκοτάδι της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μόνο σκλαβιά, βίαιους εξισλαμισμούς, μαρτύρια, φόνους, διωγμούς, χαρέμια, γενιτσαρισμούς. Αυτός ο «πολιτισμός» των Τούρκων επέφερε την πληθώρα του σημερινού λαού των 72 διαφορετικών εξισλαμισμένων παρά την θέλησή τους εθνοτήτων, τους οποίους ενώνει ο φόβος του αυταρχικού κράτους. Πάμπολλα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι σημερινοί Τούρκοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι απόγονοι εξισλαμισμένων Ελλήνων, που με κάθε είδους μεθοδεύσεις τους άλλαξαν πολιτισμό (γλώσσα, πίστη κ.α.), τους φανάτισαν με την μουσουλμανική θρησκεία για να μισούν τους Έλληνες Χριστιανούς, δηλαδή το ίδιο τους το αίμα!!!

     Στην εποχή μας, διάφοροι Τούρκοι για να ικανοποιήσουν την φθονερή μανία τους έναντι των Ελλήνων, που προέρχεται από την αδυναμία να τους ανταγωνισθούν, ακόμα και να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς της ζωής των Ελλήνων (Ελλάδα δεν είναι αυτό που προβάλλουν τραγελαφικά οι ειδήσεις και τα «νούμερα» της ΤV), επιχειρούν με την δημιουργία υποκινούμενων τεχνητών προβλημάτων και κρίσεων να βλάψουν ουσιαστικά και τις δύο χώρες. Οι Έλληνες, ως Γένος έχουν υποστεί πολέμους, σκλαβιές, καταστροφές, αδικίες, διωγμούς, ακρωτηριασμούς εδαφών και πολλές δοκιμασίες που στη  θέση τους οποιοσδήποτε άλλος λαός δεν θα υπήρχε! Η Ελλάδα επέζησε χωρίς μάλιστα να επιτεθεί ΠΟΤΕ σε καμία άλλη χώρα για να διεκδικήσει εδάφη που δεν της ανήκαν, ούτε καν τα εδάφη που της αφαίρεσαν οι πολέμιοί της. Συνεχίζει χιλιετίες τώρα, παρά τα προβλήματα, τον αγώνα της για πρόοδο και ειρήνη, υπομένοντας αυτούς που δεν σταμάτησαν έως και σήμερα να την προκαλούν και να την απειλούν.

     Είναι καιρός οι Τούρκοι να αφήσουν τα εκ του πονηρού σχέδια και να  δουν να φτιάξουν δικό τους πολιτισμό, παραδειγματιζόμενοι από τους άλλους λαούς, φυσικά και από την Ελλάδα απ’ όπου αποκομίζουν ήδη πολλά οφέλη ανεπιστρεπτί, ώστε να ξεφύγουν από την μιζέρια για την οποία δεν φταίει ότι τους λείπει το μισό Αιγαίο, η Θράκη, η Κύπρος –που όταν την πρωτοκατάκτησαν την πούλησαν στους Άγγλους– αλλά φταίνε οι ηγέτες/δυνάστες τους, που θέλουν να υποτάσσουν ανθρώπους, να τους εκμεταλλεύονται για να ζουν αρχοντικά εκείνοι οι λιγοστοί και εκλεκτοί σε βάρος των πολλών θυμάτων που τους φανατίζουν με την θεωρία που τους βολεύει, ότι για τα προβλήματά τους φταίνε δήθεν οι… Έλληνες!

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration