Ζωηφόρος

Δημογραφικό πρόβλημα, του Στρατή Χριστοδούλου,

Δημογραφικό   πρόβλημα

του Στρατή Χριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε στην Λεσβιακή εφημερίδα «Δημοκράτης» 12-6-2008 

Τα σημαντικότερα αίτια του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα είναι η υπογεννητικότητα, καθώς και η εξάπλωση της μάστιγας των ναρκωτικών, όπου νέοι άνθρωποι ελλιπούς παιδείας, δίχως ιδανικά και υγιείς αξίες στη ζωή τους, εκμαυλίζονται επιλέγοντας ως «λύση» τον αργό θάνατο, μη μπορώντας να έχουν θετική παρουσία στην κοινωνία. Επίσης, οι τραγικές απώλειες από τα τροχαία ατυχήματα, με τα οποία η Ελληνική κοινωνία αιμορραγεί στους κακότεχνους δρόμους, αφού και πάλι η έλλειψη παιδείας κάνει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται χωρίς κρίση, να δρουν ανεύθυνα και ασυνείδητα στην οδήγηση, που σε συνδυασμό με τους ανεφάρμοστους νόμους έχουν ως αποτέλεσμα να χάνεται κάθε χρόνο μία ολόκληρη κωμόπολη, λες και έχουμε πόλεμο! Οι νεκροί από τα τροχαία ανέρχονται ετησίως στους 4.000 Έλληνες, κυρίως νέους, ενώ περίπου 40.000 είναι οι βαριά τραυματισμένοι που οι περισσότεροι μένουν ανάπηροι.

Αναμφίβολα, ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχούν η διαφθορά και η σπάταλη κακοδιαχείριση του κράτος που εν πολλοίς «διδάσκει» την παρανομία. Μια Ελλάδα που ενώ έδωσε τον πολιτισμό σ’ όλο τον κόσμο κατάντησε να έχει σήμερα προβληματική παιδεία, αφού ακόμα και η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι στο σύνολό της άνευ προοπτικών. Ένα κράτος που θέτει στον πολίτη του ως στόχο, το βόλεμα στο δημόσιο, γιατί αλλιώς υπό το φάσμα της ανεργίας, καταντάει υπαλληλίσκος-σκλάβος στον ιδιωτικό τομέα, που εκτός από μερικές αξιέπαινες εξαιρέσεις, σημαίνει υποταγή σε συμφέροντα νεόπλουτων που εκμεταλλεύονται λησταρχικά με το χειρότερο τρόπο το μόχθο του αδύναμου οικονομικά συνανθρώπου και την ανάγκη του να δουλέψει, να κάνει οικογένεια, να ζήσει αξιοπρεπώς και ανθρώπινα, αποκτώντας η ζωή του μια υποτυπώδη ποιότητα. Τα οικονομικά προβλήματα που προέρχονται από την ανηθικότητα, την απληστία και τις αδικίες, επηρεάζουν την ανατροφή, τη μόρφωση και φροντίδα των παιδιών, τις σπουδές των νέων που επιθυμούν καλύτερο μέλλον, δημιουργώντας ολιγομελείς οικογένειες, με επιδόματα-ελεημοσύνες καί φορολογικές απαλλαγές της ντροπής, σε σχέση με τα πεταμένα λεφτά που κατασπαταλούνται για να κάνουν πολιτική καριέρα κάποιοι «φιλόδοξοι». Η στεγαστική κρατική μέριμνα για την κατοικία των νέων αδικεί το ίδιο κράτος. Οι δε πολύτεκνοι αντί να αντιμετωπίζονται ως ήρωες, παραγκωνίζονται προκλητικά. Αποτέλεσμα, τα κλειστά σχολεία, οι λιγότεροι στρατεύσιμοι στις Ένοπλες δυνάμεις (σύντομα καταργείται η στράτευση σε Ναυτικό, Αεροπορία) και φυσικά οι περισσότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι (18% του πληθυσμού είναι υπερήλικες!), με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα να καταρρέει, (σχέση εργαζομένων-συνταξιούχων 2 προς 1, αντί 5 προς 1). Η σημερινή οικονομική ύφεση και η πανταχόθεν ανασφάλεια, η απεμπόληση του παραδοσιακού Ελληνικού τρόπου ζωής, η καταβαράθρωση αξιών, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αναπλήρωση των γενεών αφού η Ελλάδα δεν έχει συγγενικούς λαούς για να ανανεωθεί πληθυσμιακά και η αντιμετώπιση Ελληνοποντίων (λανθασμένα αναφέρονται ως Ρωσοπόντιοι) και Βορειοηπειρωτών που ήρθαν στη χώρα μας δεν ήταν η πρέπουσα, αφού δεν βοηθήθηκαν όπως φερειπείν άλλοι «ξενόφερτοι»!

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αορίστου χρόνου παράταση της ηλικίας γάμου, η αύξηση των διαζυγίων μόλις κατανοηθεί ότι δεν είναι μόνο το σεξ που διατηρεί μία σχέση αλλά χρειάζονται σημαντικότερα χαρίσματα, η επιλογή της αγαμίας, η μείωση των γάμων, που δεδομένου ότι το 98% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται εντός του γάμου, αυξάνει το δημογραφικό πρόβλημα.

Δυστυχώς όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα έρχονται να «καλύψουν» οι ολονύκτιες διασκεδάσεις στα clubs, ο αλκοολισμός, η εγκληματικότητα, η πορνεία, η ανέμελη σεξουαλική ζωή που επιφέρει τουλάχιστον 300.000 εκτρώσεις το χρόνο στη χώρα μας (1η θέση στην Ε.Ε). Σκοτώνοντας μία ολόκληρη μεγαλούπολη από Ελληνόπουλα που ως ανεπιθύμητα δεν τους επιτρέπεται να ζήσουν, καταδικάζοντας τις περισσότερες μητέρες που κάνουν εκτρώσεις σε στειρότητα-ατεκνία. Η ανικανότητα σήμερα της τεκνοποίησης σε 150.000 ζευγάρια, οφείλετε κυρίως στις γυναίκες που έχουν κάνει έστω και μία έκτρωση! Συνάμα, η ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή της γυναίκας στους χώρους εργασίας, χωρίς την κατάλληλη κρατική στήριξη της μητρότητας εντείνει το πρόβλημα.

Εν κατακλείδι, με την έλευση αλλοδαπών στη χώρα μας, διαφαίνεται ότι αλλάζουν σημαντικές αναλογίες που με πιθανή πολιτική εκμετάλλευση εκ μέρους των χωρών απ’ όπου έρχονται οι μετανάστες, ίσως αποβεί μοιραία τα επόμενα χρόνια και διαδραματισθούν ραγδαίες αλλαγές αν δεν προσεχθούν και δεν ληφθούν υπόψη λάθη του παρελθόντος που δυστυχώς επαναλαμβάνονται.

Αγιολογιο

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel