Ζωηφόρος

Για δραματική υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο κάνει λόγο ο «Ελεύθερος Τύπος»

Το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου παρουσιάζει, ως «Αποκλειστικό» μάλιστα, σχέδιο για το νέο Λύκειο.

Μεταξύ των άλλων στο άρθρο αναφέρεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο αυτό «Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν υπάρχει στην τρίτη Λυκείου, όπου σήμερα είναι μονόωρο. Παραμένει δίωρο στην Α' Λυκείου και μονόωρο στην Β' Λυκείου και αλλάζει και τίτλο και μετονομάζεται "Θρησκεία και Κόσμος"».

Η σχετική αναφορά αλλά και όλο το δημοσίευμα στηρίζεται σε παλαιό σχέδιο για το νέο Λύκειο το οποίο είχε επεξεργαστεί επιτροπή της τότε Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και το οποίο επανέφερε με Πρόταση Νόμου που κατέθεσε στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο το ΠΑΣΟΚ. Η Πρόταση αυτή προφανώς δεν υιοθετείται από το κόμμα της πλειοψηφίας στην κυβέρνσηση, τη Ν.Δ., με δεδομένο μάλιστα ότι όταν το προωθούσε η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Κων. Αρβανιτόπουλος, ως Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας τότε, είχε φρενάρει την ψήφιση και εφαρμογή του, μεταξύ των άλλων και γιατί υποβάθμιζε το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σε κάθε περίπτωση με προσοχή παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει ο Κων. Αρβανιτόπουλος για το νέο Λύκειο. Πιστεύουμε ότι το σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δεν αποτυπώνει ορθώς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου Αρβανιτόπουλου για το Λύκειο αλλά επαναφέρει απλώς παλιότερα σχέδια για αυτό.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/04/blog-post_10.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration