Ζωηφόρος

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Σαρωνικού: Οι Σύλλογοι Γονέων είναι για να υπερασπίζονται τα ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Οι φάκελοι των Θρησκευτικών είναι και καλά "προσωρινοί" για την φετινή χρονιά, αν όμως δεν υπάρξουν αντιδράσεις του χρόνου το Υπουργείο έχει στόχο να εκδώσει ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ με το ίδιο ή χειρότερο περιεχόμενο. Οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι:

 

1. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

2. Για να πάει το κάθε παιδί σχολείο δίνεται η συγκατάθεση του γονιού. Για να συμμετέχουν τα παιδιά σε δραστηριότητες (αθλητικές, πολιτιστικές κ.α) στο σχολείο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ.

3. Οι Σύλλογοι Γονέων είναι για να υπερασπίζονται τα ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Πόσο μάλλον όταν θίγονται τα δικαιώματα ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΦΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ που έχουν βαφτιστεί Ορθόδοξα. Για να μην μας πιάνει ο φόβος ότι εμείς είμαστε οι ρατσιστές και ακραίοι, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΘΙΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. Οι μαθητές των αλλόθρησκων γονιών (μουσουλμάνων, βουδιστών κ.α.) ή ετερόδοξων (παπικών, προτεσταντών, ιεχωβάδων κ.α.) ΔΕΝ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί μπορούν να πάρουν απαλλαγή όπως έκαναν ΠΑΝΤΑ αν το επιθυμούν. ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ αλλά ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

4. Δεν θεωρούμε κακό το να γνωρίσουν οι μαθητές και άλλες θρησκείες ή πολιτισμούς, αλλά ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΧΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΗ (πίστη στην οποία έχουν βαπτιστεί). Αυτό που συμβαίνει με το νέο μάθημα ονομάζεται ΠΡΟΣΗΛΙΤΙΣΜΟΣ σε πράγματα ΞΕΝΑ προς την πίστη των παιδιών. Αποτελεί μύηση στα δόγματα της Παναίρεσης του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας. Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς το νέο μάθημα των Θρησκευτικών συνιστά αξιόποινη πράξη, γιατί τα παιδιά είναι ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

5.Σύμφωνα με το Σύνταγμα, άρθρο 16 παρ.2, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και το νόμο 1566/1985, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να παρέχει παιδεία σύμφωνη με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων πολιτών και ειδικά για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μαθητές να φροντίζει ώστε, όπως επί λέξει ορίζεται "Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη."

6. Η στάση των ορθοδόξων απέναντι στους ανθρώπους άλλων θρησκειών ή άλλων δογμάτων θα πρέπει να είναι αυτή που περιγράφει εύστοχα ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς.

«Όλοι θέλομε να δώσει ο Θεός ενότητα πίστεως στον κόσμο. Μα εσείς τα μπερδεύετε τα πράγματα. Άλλο η συμφιλίωσις των ανθρώπων, και άλλο η συμφιλίωση των θρησκειών. Ο Χριστιανισμός επιβάλλει ν’ αγαπάμε με όλη μας την καρδιά τους πάντες, όποια πίστη και αν έχουν! Συγχρόνως όμως μας διατάζει να κρατάμε αλώβητη την πίστη μας και τα δόγματά της.

Σαν χριστιανοί πρέπει να ελεείτε όλο τον κόσμο, όλους τους ανθρώπους! Ακόμη και την ζωή σας να δώσετε γι αυτούς.

Αλλά τις αλήθειες Του Χριστού δεν έχετε το δικαίωμα να τις θίξετε.

Γιατί δεν είναι δικές σας.

Η πίστη Του Χριστού δεν είναι ιδιοκτησία μας να την κάνουμε ο,τι θέλομε»!

Κείμενο-ανάρτηση στην σελίδα του Facebook της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Σαρωνικού

 

Πηγή:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1991671357782436&id=1596210797328496&comment_id=1991791211103784&ref=notif&notif_t=like&notif_id=1506123970349635

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel