Ζωηφόρος

Ο καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής νέος Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ

Ο καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής εξελέγη νέος Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής αποτελούσε τη μοναδική υποψηφιότητα που είχε κατατεθεί για τη θέση.

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Παναγιώτης Σκαλτσής είναι Καθηγητής της Λειτουργικής στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. (ΦΕΚ 599/26-6-08 ΤΓ ). Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Λειτουργική στο ISTITUTO ORIENTALE της Ρώμης.

 

Διδάσκει Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας, Υμνολογία και Ερμηνεία λειτουργικών κειμένων, ιστορία και θεολογία των Μυστηρίων, Χριστιανικό Εορτολόγιο. Κυριότερα επιστημονικά του έργα είναι: 1) Γάμος και θεία Λειτουργία. Συμβολή στην ιστορία και τη Θεολογία της Λατρείας, Θεσσαλονίκη 1998. 2) Η παράδοση της κοινής και της κατ’ ιδίαν προσευχής, με ειδική αναφορά στο Ωρολόγιο του Θηκαρά, Θεσσαλονίκη 2008. 3) Λειτουργικές Μελέτες 1 και 2, Θεσσαλονίκη 2007 και 2009 αντίστοιχα. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Sezione Liturgica και μέλος Συνοδικών Επιτροπών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι επίσης συνυπεύθυνος των εβδομαδιαίων λειτουργικών Ασκήσεων των φοιτητών στο Παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel