Ζωηφόρος

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΠΕΘ με τον Αναπλ. Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ)

με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ. Τάσο Κουράκη

 

Την Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, ο κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΠΕΘ, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ειδικός Γραμματέας της ΠΕΘ, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Πειραιώς, Δ΄ Αθηνών και Κυκλάδων, Δρ Ευάγγελος Πονηρός, Κοσμήτορας και η Δρ Ιωάννα Κομνηνού, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΘ, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων  κ.Τάσο Κουράκη, στο Γραφείο του στο Υπουργείο. Ο Αναπλ. Υπουργός δέχτηκε με μεγάλη χαρά τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ και εκείνα, με τη σειρά τους, του ευχήθηκαν επιτυχή, γόνιμη και δημιουργική θητεία στο Υπουργείο του.  Επίσης, τον ευχαρίστησαν θερμά διότι, με απόφασή του, επανέφερε τη μία (1) ώρα των Θρησκευτικών στην Δ΄ τάξη των Εσπερινών Λυκείων, η οποία είχε αφαιρεθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, ενώ παράλληλα, τόνισαν εμφαντικά, ότι η απόφασή του αυτή ερμηνεύτηκε από την ΠΕΘ ως μία πολύ θετική ενέργεια, η οποία σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο ο Αναπλ. Υπουργός, προτίθεται να αντιμετωπίσει τα θέματα του μαθήματος των Θρησκευτικών και του κλάδου των Θεολόγων.

Στην πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ εξέθεσαν στον κ.Τ.Κουράκη, όλες τις εκκρεμότητες γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών και τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Θεολόγων, καταθέτοντάς του πλήρες και τεκμηριωμένο υπόμνημα με τις θέσεις, τα αιτήματα και τις προτάσεις της ΠΕΘ προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε στον Αναπλ. Υπουργό, από τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ, η αναστάτωση που προκλήθηκε στα σχολεία από όλες τις προηγούμενες εγκυκλίους του Υπουργείου (αρ. πρωτ. 91109/Γ2/10-07-08, 104071/Γ2/04-08-08, Φ12/977/109744/Γ1/26-08-08 και 133099/Γ2/19-09-2013), που δημιούργησαν και παρέτειναν το πρόβλημα των απαλλαγών. Τα προβλήματα λύθηκαν με την εγκύκλιο υπ' αριθ. 12773/42/23.01.2015 με την οποία «καθίσταται σαφές, ότι η παρεχομένη δυνατότητα απαλλαγής αφορά μόνον τους μη Χριστιανούς Ορθοδόξους στο θρήσκευμα μαθητές, δηλαδή αποκλειστικά τους ετεροδόξους η άθρησκους, που επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής συνείδησης ζητούν, να απαλλαγούν από την παρακολούθησή του».

Ο Αναπλ. Υπουργός, αφού άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις όλων των μελών της αντιπροσωπείας της ΠΕΘ, τοποθετήθηκε εκτενώς επ' αυτών, υπογραμμίζοντας με έμφαση τον σπουδαίο πνευματικό ρόλο που διαδραματίζει στην πολύπλευρη παιδεία των νέων μας το ορθόδοξο χριστιανικό μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς δίνει απαντήσεις στα μεγάλα υπαρξιακά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά και θεολογικά ερωτήματα που απασχολούν τους νέους και γενικότερα τους ανθρώπους της εποχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τ. Κουράκης υποσχέθηκε ότι θα σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυος, στο έργο των Θεολόγων και της ΠΕΘ, συνεχίζοντας τον εποικοδομητικό και δημιουργικό διάλογο με το ΔΣ της ΠΕΘ για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Θεολόγων.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ ευχαρίστησαν τον Αναπλ. Υπουργό τόσο για την ουσιαστική αυτή συνάντηση που είχε μαζί τους, όσο και για τη συναντίληψή του σε ένα πλήθος θεμάτων και για την ειλικρινή διάθεσή του να συμβάλει στη διευθέτηση των προβλημάτων που αφορούν στην, κατά το Σύνταγμα, ανάπτυξη της θρησκευτικής συνειδήσεως  των μαθητών της χώρας.

 

Το ΔΣ της ΠΕΘ

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel