Ζωηφόρος

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Πιερίας για τον Νέο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης

ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κατερίνη 10-3-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Η Ένωση Θεολόγων Νομού Πιερίας για τον Νέο Μητροπολίτη μας

 

            Πριν από λίγο καιρό εκφράσαμε τα ευγενικά μας αισθήματα και την ευγνωμοσύνη μας, προς τον πολυσέβαστο πρώην Μητροπολίτη και Πατέρα μας κ. Αγαθόνικο. Ο Θεός ευδόκησε και τον διαδέχεται σε αυτή την ιστορική Μητροπολιτική έδρα ένας άξιος και δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου, ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και νυν Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Γεώργιος.

            Ο Νέος μας Μητροπολίτης έχει μόρφωση ικανή, διοικητική, εκκλησιαστική και εκπαιδευτική πείρα. Είναι δυναμικός, οργανωτικός, παραδοσιακός και πολύ αγαπητός σε όσους είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του. Χαιρόμαστε που η Σεπτή Ιεραρχία εξέλεξε έναν τέτοιο καταξιωμένο κληρικό για Μητροπολίτη μας και θα τον υποδεχτούμε ως διάδοχο των Αποστόλων και εκφραστή των Πατέρων "εις τύπον και τόπον Χριστού".

            Έχουμε ανάγκη από τις αρχιερατικές του προσευχές και την συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο της αγωγής των νέων που μας ανέθεσε η πολιτεία, ώστε με την ευλογία του να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των δύσκολων καιρών που διερχόμαστε.

            Ταπεινά ευχόμαστε στον νέο Ποιμενάρχη μας να του δίνει ο Θεός την σοφία που ζήτησε, ώστε η Αρχιερατεία του να είναι μια μαρτυρία ορθόδοξης βιοτής και θυσίας στον σύγχρονο αποπροσανατολισμένο κόσμο. Αναμένουμε προσευχόμενοι την έλευσή του και ευχόμαστε τα έτη του να είναι πολλά.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

 

 

Στέργιος Μπούγιας                                                       Ιωάννης Μπεϊνάς

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel