Logo
Print this page

Ορθόδοξο σχολείο στη Σιέρρα Λεόνε εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος,

Ορθόδοξο σχολείο στη Σιέρρα Λεόνε εγκαινίασε

ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος


Τα εγκαίνια του πρώτου Ορθόδοξου σχολείου στη Σιέρρα Λεόνε, που αναγεννιέται μέσα από τα συντρίμμια του εμφύλιου πολέμου, τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’.

Το σχολείο έχει ανεγερθεί στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ελευθερίου, που δεσπόζει στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.

Με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα οι 1.800 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο σχολείο, υποδέχτηκαν τον Πατριάρχη.

Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, που φρόντισε για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και του Σχολείου. Συνεχάρη, επίσης, τη διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό για το έργο τους και ευχήθηκε αυτό το πρότυπο σχολείο να είναι μόνο η αρχή της μεγάλης προσφοράς της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην εκπαίδευση των νέων της Σιέρρα Λεόνε.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα και προσέφεραν συμβολικά δώρα στον Πατριάρχη. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, φανερά συγκινημένος, παρακολούθησε όλες τις εκδηλώσεις των παιδιών και στην συνέχεια τους μοίρασε γραφική ύλη.

Κατά την παραμονή του στη Σιέρρα Λεόνε ο Πατριάρχης εγκαινίασε, επίσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Επισκοπής και την Δημοσιογραφική Σχολή, που είναι και η πρώτη της χώρας. Είχε, επίσης, ιδιαίτερη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Ανατολικής Αφρικής και συζήτησαν θέματα που αφορούν την περιοχή και ιδίως την «μάστιγα» του AIDS και την ελονοσία.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35475&Itemid=52


Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR