Ζωηφόρος

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς: Σχόλιο σε πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια Δωδεκαθεϊστών

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 

Εν Πειραιεί τη 12η  Νοεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΩΝ

 

     Δυστυχώς δικαιώθηκαν οι φόβοι μας για την εξτρεμιστική δράση ορισμένων ομάδων του νεοπαγανιστικού κινήματος στη χώρα μας. Όπως και σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας είχαμε επισημάνει, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένας πρωτοφανής φονταμενταλισμός συγκεκριμένων νεοπαγανιστικών προσώπων και ομάδων, οι οποίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, όχι μόνο ευπρέπειας, άλλα και νομιμότητας. Μέσω ιστοσελίδων των έχουν δημοσιεύσει μέχρι τώρα έναν απίστευτο οχετό ύβρεων κατά των ιερών προσώπων της Εκκλησίας μας. Τον Κύριό μας Ιησού Χριστό αποκαλούν «Εσταυρωμένο Κτήνος». Τους ναούς μας «πορνεία του Κτήνους», «εκμαυλίστρια» και «οίκους ανοχής». Την θεία λατρεία μας ως «βρωμερές τελετές». Το άγιο Βάπτισμα ως «μίασμα». Συκοφαντούν την Εκκλησία μας ότι κάνει …ανθρωποθυσίες και τελετές μαύρης μαγείας! Υβρίζουν τους άγιους της Εκκλησίας μας με πρωτοφανή χυδαιότητα, ως ανήθικους και δολοφόνους! Δεν αρκούνται μόνο στις ύβρεις, αλλά προχωρούν σε φοβερές απειλές εναντίον μας. Ομιλούν για τη δημιουργία ενόπλων σωμάτων, τους οποίους αποκαλούν «μαχητές των θεών» και οι οποίοι, καθοδηγούμενοι από τους «Ιερείς και τους Ιεροφάντες», θα προβούν σε εξέγερση, προκειμένου να «απελευθερώσουν» τους έλληνες από την «χριστιανική σκλαβιά»! Ομιλούν για ποτάμια αιμάτων και βουνά πτωμάτων! Ομολογούν, ότι ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση με γειτονικούς λαούς, που έχουν εδαφικές αξιώσεις προς τη χώρα μας, για την από κοινού αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια! Εκφράζουν την πρόθεσή τους, να κινήσουν «Ιερό Απελευθερωτικό Αγώνα» εναντίον ημών των Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι αποτελούμε κατ’ αυτούς «στρατό κατοχής» στην «πατρίδα τους» την Ελλάδα!

    Προσπαθούν να «αποδείξουν» πως εμείς οι Χριστιανοί, δεν είμαστε Έλληνες, αλλά  …Εβραίοι και πως γνήσιοι Έλληνες είναι εκείνοι! Τους αρχαίους Έλληνες τους θεωρούν αποκλειστικά δικούς τους προγόνους και ορκίζονται «να πάρουν εκδίκηση» για χάρη τους, για τις δήθεν διώξεις «τους» από τους Χριστιανούς «εισβολείς» στην Ελλάδα «τους», τα πρωτοβυζαντινά χρόνια. Να «πάρουν πίσω το αίμα» των  δήθεν αδικοχαμένων προγόνων «τους». Θεωρούν πρώτιστη «υποχρέωσή τους» να εκδικηθούν για λογαριασμό τους, ώστε να «ηρεμήσουν τα πνεύματά τους»!  Γράφουν συχνά ότι η Ελλάδα τους ανήκει και πως εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να φύγουμε και να πάμε «στο Ισραήλ, τη δική μας πατρίδα»! Θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει ως κωμικά όλα αυτά, αν δεν ενείχαν και το στοιχείο της τραγικότητας!

   Η επιβεβαίωση των εγκληματικών διαθέσεών των έγινε με τη σύλληψη οπαδών της διαβόητης νεοπαγανιστικής οργάνωσης «Ομάδα Ε ευ», στην Καλαμάτα πριν λίγες ημέρες, μετά από βομβιστική επίθεση στο άγαλμα του τελευταίου ηρωικώς πεσόντος βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στη Σπάρτη και τον σχεδιασμό τους να συνεχίσουν τα κτυπήματα και σε άλλους χώρους, όπως δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κλπ. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο: «Ως Δωδεκαθεϊστές με εθνικιστικές τάσεις που αγγίζουν τα όρια της ένοπλης βίας  χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας την πενταμελή ομάδα που συνελήφθη για τις διαδοχικές εκρήξεις στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά! Ο 52χρονος ηλεκτρονικός από την Καλαμάτα που δημιούργησε την ομάδα το 2009 και οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του ηλικίας 25, 28, 30 και 34 χρόνων από τη Δράμα και την Χαλκιδική, ισχυρίστηκαν ότι είναι μέλη της Ομάδας Ε και είχαν αποφασίσει να βρουν καταφύγιο στο βουνό, όπου θα έκαναν αντάρτικο υπέρ της ιδεολογίας τους. Μάλιστα, είχαν εφοδιασθεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για διαβίωση στα ορεινά, από τα οποία σκόπευαν να κατεβαίνουν μόνο για να οργανώσουν νέες επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς.  Σε έρευνες στα σπίτια των βομβιστών στην Καλαμάτα και τη Δράμα και σε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και κατασχέθηκε, βρέθηκαν νιτρική αμμωνία βάρους τριών κιλών, τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, τέσσερα κυνηγητικά όπλα από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, τρία τόξα και δύο βαλλίστρες, 43 βέλη, 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες πιστολιού, δύο τσεκούρια, ένα σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, μια σιδερογροθιά και δύο κλομπ, 89 καπνογόνα, τρεις συσκευές ενδοεπικοινωνίας, τρεις κουκούλες, στρατιωτικές φόρμες, γάντια και τζάκετ, θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια, υπολογιστές συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κινητά, αλλά και 10,2 γραμμάρια κάνναβης. Τα έγγραφα και οι σημειώσεις που βρέθηκαν σε δυο οχήματα, επιβεβαίωσαν όσα δήλωσαν στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή χτύπησαν την τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στον καπιταλισμό και τη μασονία και το άγαλμα του τελευταίου αυτοκράτορα Παλαιολόγου ως εκφραστή του ανθελληνικού Βυζαντίου! Είπαν ακόμη, ότι σχεδίαζαν να τοποθετήσουν ανάλογους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, σε αστυνομικές υπηρεσίες και σε κρατικές υπηρεσίες, εφορίες και τράπεζες! Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση των νόμων για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα ναρκωτικά με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, που διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στην ανακρίτρια» (http://www.protothema.gr/greece/article/521416/dodekatheistes-kai-ethnikistes-oi-vomvistes-tis-kalamatas/).

   Παραθέτουμε ένα ακόμη ανατριχιαστικό απόσπασμα από ιστοσελίδα παρόμοιας νεοπαγανιστικής εξτρεμιστικής ομάδας, για να αντιληφθούμε τα εγκληματικά σχέδιά τους και το εύρος του μίσους των μελών της εναντίον όσων δεν ασπάζονται την αρχαιοελληνική παγανιστική θρησκεία και κυρίως εναντίον ημών των Χριστιανών: «Η Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα είναι όργανο πνευματικού πολέμου. Στέκεται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά των μισελληνικών αιρέσεων. Δεν δικάζει τον εχθρό. Τον εξοντώνει. Δεν διεξάγει πόλεμο κατά ατόμων. Εξολοθρεύει ομαδικώς τις αντεθνικές δοξασίες. Δεν ψάχνει για στοιχεία που να αποδεικνύουν αξιόποινες πράξεις ατόμων. Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε είναι: Λατρεύεις  τους Πατρώους Θεούς; Η απάντηση θα καθορίσει τη μοίρα του κατηγορουμένου. Αυτή είναι η ουσία του εμπόλεμου Ελληνισμού. Ο Έλλην σκληρός απέναντι στον εαυτό του, πρέπει να είναι σκληρός απέναντι στον εχθρό. Όλα τα μαλθακά συναισθήματα φιλίας, ανοχής, αγάπης πρέπει να καταπνιγούν. Μόνο μια σκέψη, έναν σκοπό έχει ο Έλλην Πολεμιστής: Αμείλικτη εξόντωση των εχθρών του Έθνους και του Ελληνισμού. Για τον Έλληνα υπάρχει μία μόνο ευχαρίστηση: Η ολοκληρωτική νίκη στον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Με ψυχρή λογική, μακιαβελική ηθική και ακούραστη καταδίωξη του στόχου, ο Έλλην Πολεμιστής πρέπει να είναι έτοιμος να πεθάνει και να εξολοθρεύει οτιδήποτε στέκει εμπόδιο στο δρόμο για την παγκόσμια κυριαρχία του Ελληνισμού» (www.hellenicreligion.gr)! Ας σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει αποσυρθεί τελευταία από το διαδίκτυο, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά, για τις ποινικά κολάσιμες, αναρτήσεις της. Όμως φροντίσαμε και διασώσουμε το υλικό της, ως τεκμήρια για τις εγκληματικές της εξαγγελίες εναντίον μας, αφού ο εχθρός, που «πρέπει να εξοντωθεί», είμαστε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι «πραγματικοί εχθροί του Ελληνισμού», κατά τους νεοπαγανιστές!

    Η απίστευτα εχθρική στάση των εν Ελλάδι «αρχαιολατρών» απαιτεί ίσως ειδική μελέτη από ειδικούς επιστήμονες, για να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτιά της, αφού ουδείς αρνείται την επιλογή τους να λατρεύουν τους «θεούς» τους, έστω αυτούς που οι λαμπροί αρχαίοι πρόγονοί μας απέρριψαν και που δημιούργησαν οι δύο ποιητές, ο Όμηρος και ο Ησίοδος, όπως βεβαιώνει ο πολύς Ηρόδοτος στην Ιστορία του. Κανένας δεν τους ενοχλεί, αν δεν ενοχλούν με τον τρόπο που μας ενοχλούν, μας υβρίζουν και μας απειλούν, ακόμα και για φυσική εξόντωση. Στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ουδεμία εχθρική πράξη από μέρους μας ασκήθηκε εναντίον τους, σε αντίθεση με εκείνους, οποίοι, εκτός των ειρημένων λεκτικών τους απειλών και ύβρεων, έχουν προβεί και σε πράξεις βίας, όπως είναι λ.χ. οι βεβηλώσεις ναών.

    Δεν χρειάζεται, νομίζουμε, ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταλάβει ο καθένας, πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι δημόσια εκπεφρασμένες, λίαν εχθρικές, διαθέσεις και το απύθμενο μίσος τους. Κατά καιρούς, έγινε προσπάθεια ανασκευής των απαράδεκτων και αξιόποινων αυτών εγκληματικών εξαγγελιών, ως δήθεν «ιδεολογικού χαρακτήρα τοποθετήσεις» από μερίδα μετριοπαθών νεοπαγανιστών. Ωστόσο είναι ευνόητο, πως τέτοιου είδους εκπεφρασμένες εξαγγελίες μίσους, μπορούν εύκολα να ωθήσουν οπαδούς των σε πράξεις βιαιοπραγιών, ακόμα και φυσικής εξόντωσης, αθώων και ανύποπτων πολιτών!

     Κλείνοντας το σχόλιό μας, καλούμε τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να εφαρμόσουν την ισχύουσα νομοθεσία,να ερευνήσουν τις ιστοσελίδες και τα έντυπα των διαφόρων νεοπαγανιστικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και να ασκήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, σε περιπτώσεις κηρύγματος μίσους και πρόθεσης τέλεσης αξιόποινων και εγκληματικών πράξεων, σε εφαρμογή του αντιρατσιστικού Νόμου. Καλούμε δε και την Εκκλησία να καταδικάσει συνοδικώς τον Νεοπαγανισμό ως σύνολο, με όλες τις αποχρώσεις του και να αποκόψει από το σώμα της όλα τα ηγετικά στελέχη των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπως και τα πρόσωπα εκείνα που αμετανοήτως επιμένουν στην ολέθρια αυτή πλάνη.

 

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel