Ζωηφόρος

Κατάρριψη της «θεωρίας του συνωστισμού»; - Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ για Μαρία Ρεπούση

"Άλλο η Ιστορία και άλλο η ιδεολογία"

 

Μια προσωπικότητα του κύρους της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ είναι υπεραρκετή για να βάλει στη θέση της μια... Ρεπούση. Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο δηλώνει ότι πίσω από τις ιστορικές ασυναρτησίες της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κρύβονται ιδεολογικές σκοπιμότητες.

Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, φανερά ενοχλημένη δήλωσε πως η ιστορικός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της και εξήγησε τι πραγματικά συνέβη το 1922 στη Σμύρνη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, η κα Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, δήλωσε για την Μαρία Ρεπούση: «Άλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία». Όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν εκτιμά ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μπερδεύει τους ρόλους της, απάντησε καταφατικά.

Με ιδιαίτερη ένταση αναφέρθηκε στην αναφορά της Μαρίας Ρεπούση περί συνωστισμού στις αποβάθρες της Σμύρνης, λέγοντας «Αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού.»

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

***

Κατάρριψη της «θεωρίας του συνωστισμού»;

Αρβελέρ VS Ρεπούση: «Άλλο να ξέρεις Ιστορία και άλλο να κάνεις Ιδεολογία» ,είπε η βυζαντινολόγος.

Και ακόμη πιο αναλυτικά: «Αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού».

Η κατάρριψη της «θεωρίας του συνωστισμού» δημιουργεί προβλήματα σε πλήθος κόσμου πέραν της γραφικής –εδώ και καιρό- κυρίας Ρεπούση.

Η «χώρα στα κόκκινα» και πρώην άλτης εξανίσταται γιατί δεν πήρε χαρτοφυλάκιο. Αυτό το «κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά», πρέπει να το πήρε προσωπικά.

Αυτά έχουν οι «καραμπόλες», οι γενικοί και ειδικοί συμβιβασμοί και κυρίως  η «πεπατημένη»: οδηγούν σε επιλογές προσώπων, που ο κάθε βουλευτής γυρνά και λέει «γιατί όχι κι εγώ;».

Πέρα από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό μικρόκοσμο, απολύσεις υπάρχουν και εκτός ΕΡΤ, αλλά αυτές αφορούν εργαζόμενους ενός κατώτερου Θεού.

Η «Κατσέλης» είναι δυστυχώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου, κατά τους γνώστες της ελληνικής αγοράς.  «Συνωστισμό» πτωχεύσεων προβλέπουν.

Κι ας μην ενστερνίζεται η «καλλιτεχνική ηγεσία» τα επιχειρήματα τους, προκειμένου να προγραμματίσει συναυλίες και εκτός Αγίας Παρασκευής.

Συνωστισμός πάντως θα συμβεί από τις αφίξεις των ξένων τουριστών. Ήταν και είναι –μετά από καιρό- τόσες οι καλές ειδήσεις, που η ιστορία με την ΕΡΤ τελικά -καταλήγουμε στο αβίαστο συμπέρασμα- έγινε για να μη μας «πιάσει το μάτι».

Βεβαίως η ΔημΑρ διατείνεται ότι την εκδίωξαν  από την Κυβέρνηση τα οικονομικά συμφέροντα. Τα εκλογικά δικά τους μικροσυμφέροντα ίσως έπαιξαν το ρόλο τους, τα κανονικά αποκλείεται να ασχολήθηκαν.

Ή μήπως έκαναν την κίνηση τους στο διάστημα της μετάβασης του κυρίου Φώτη από την Αγίου Κωνσταντίνου στην Ηρώδου Αττικού;

Ο καθένας κάνει τις εικασίες του, αλλά η «αριστερή» θεώρηση των πραγμάτων ως η συνισταμένη μικρών ή μεγαλύτερων συνωμοσιών, έχει διαποτίσει τη σκέψη του πολιτικού κόσμου και δεξιότερα της ΔημΑρ…

Αριστερά στα FM, o Αλέξης ετοιμαζόταν για διακοπές διαβάζοντας NY  Times και Βαρουφάκη (Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσει τη χώρα), όταν η είδηση για τον αγωγό ΤΑΡ κατέφθασε στην Κουμουνδούρου.

Έβαλε ακόμη μία εβδομάδα παραθαλάσσιας διαμονής για να τελειοποιήσει την αντιπολιτευτική του τακτική απέναντι στον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό.

Οι πρώην σύντροφοι Αζέροι τον πρόδωσαν συνωμοτικά…

Μ.Ο.

 

Πηγή: http://www.antinews.gr/2013/06/26/220153/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel