Ζωηφόρος

Μαλλιά κουβάρια τα κόμματα στη Θράκη. ΣΥΡΙΖΑ - Σαμπιχά Σουλεϊμάν - Δ. Χριστόπουλος – Τουρκικό Προξενείο - Φελίνα Καζάκου - «Γκρίζοι Λύκοι»…

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Δεν παραιτήθηκα, με απέπεμψε ο ΣΥΡΙΖΑ

-Δηλώνω Ελληνίδα και ενοχλούνται»

-Σάλος με τη δήλωση του Δ.Χριστόπουλου:

Η μειονότητα είναι ένα τούρκικο πράγμα

 

"Δεν ζήτησα να είμαι υποψήφια - Ο ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε - Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεϊν απείλησε ότι αν δεν φύγω θα παραιτηθεί", δήλωσε στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου η Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της απόσυρσης της υποψηφιότητας της ελληνίδας μουσουλμάνας Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΙ του Νίκου Ευαγγελάτου είπε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο της ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποψηφιότητά της αφού όταν τέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε και με το παραπάνω.

«Δεν ξέρω γιατί με αποσύρανε αλλά ξέρω ότι όταν ξεκίνησα στην Κεντρική Επιτροπή με ψήφισαν πάνω από 150 άτομα και μόνο 4 ήταν κατά», είπε και συνέχισε: «Οφείλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όπως και στον κ. Τσίπρα που μου έκανε την τιμή να μου κάνει την πρόταση».

Είπε επίσης ότι χθες το απόγευμα της τηλεφώνησε ο Δημήτρης Βίτσας για να της πει οτι αποσύρεται η υποψηφιότητά της.

«Δεν ήξερα ότι με είχαν αντικαταστήσει με έναν έλληνα πομάκο», είπε και πρόσθεσε: «Όλα ξεκίνησαν από τον κ. Ζεϊμπέκ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης) ο οποίος είναι έλληνας πομάκος αλλά και ρατσιστής. Απείλησε την Κεντρική Επιτροπή ότι αν περάσει η υποψηφιότητά μου θα παραιτηθεί. Εγώ δεν ζήτησα να είμαι υποψήφια. Θα μπορούσα να είμαι και σε άλλο ψηφοδέλτιο. Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό που συνέβη», είπε.

***

Δ.Χριστόπουλος: Η μειονότητα είναι ένα τούρκικο πράγμα

Με αφορμή την αντικατάσταση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μίλησε για τη μειονότητα της Θράκης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις με τη δήλωσή του ότι "βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα".

Ερωτηθείς για αυτή τη δήλωση, αλλά και την αποπομπή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ο κ.Χριστόπουλος τόνισε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ότι "η φερόμενη ως υποψήφια διεκδικεί να ονομάζεται τσιγγάνα και όχι τουρκάλα... Αυτό το στηρίζω".

Ας περάσει ο κύριος από το σύλλογο να τον κεράσουμε καφέ... αν δεν σιχαίνεται

«Ήταν τιμή μου που με διάλεξαν για το ευρωψηφοδέλτιο και λυπάμαι για όλο αυτό που συνέβη», ανέφερε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιλώντας στο MEGA για την αντικατάστασή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι προκάλεσε με δηλώσεις της το τουρκικό προξενείο απάντησε: «Αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από μένα. Δεν μπορώ να έχω άποψη για ανθρώπους που μόνοι τους τα βγάζουν και μετά προσπαθούν να τα συμμαζέψουν».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι μετά από την ομιλία της το 2008 στο Ευρωκοινοβούλιο, δέχθηκε σωματική επίθεση, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Θα μας άρεσε οι περισσότεροι να ενδιαφερθούν για το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη υπάρχουν Ρομά με τα ίδια προβλήματα. Εμένα αυτά με ενδιαφέρουν. Εμείς οι μάνες Ρομά θέλουμε σχολεία, συγκοινωνία, δρόμο, πρόσβαση στην υγεία γιατί πεθαίνουμε σε νεαρή ηλικία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την υποψηφιότητά της «ακούστηκαν τα προβλήματά μας», που όπως είπε «μετά από έναν μήνα θα μπουν πάλι κάτω από το χαλί».

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7300.html

***

Δ. Χριστόπουλος: Ανοίγει θέμα Συνθήκης της Λωζάννης

- Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα»

Την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν σχολίασε ο υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος (φώτο) στο XanthiPress.gr, λέγοντας: «Δύσκολα θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με ένα πρόσωπο που στο στο χώρο της μειονότητας της Δυτικής Θράκης εκφράζει η υποψηφιότητα από το Δροσερό Ξάνθης που ευτυχώς αποσύρθηκε»...

Το XanthiPress.gr σημειώνει ότι αναζήτησε τη γνώμη του κ. Χριστόπουλου, καθώς οι απόψεις του για τη μειονότητα και τη Θράκη είναι γνωστές εδώ και χρόνια, ενώ η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο σηματοδοτεί την εγνωσμένη προσέγγιση του χώρου της Αριστεράς στο μειονοτικά ζητήματα.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε: «Στο ψηφοδέλτιο αυτό μπήκα με συγκεκριμένη αποσκευή στα μειονοτικά θέματα. Χαίρομαι διότι η αποσκευή αυτή εκτιμήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συνοψίζεται σε: διμέτωπο αγώνα ενάντια στους εθνικισμούς -ελληνικό και τουρκικό-, αλλά πρωτίστως στο δικαίωμα των ανθρώπων να αυτοδιατίθενται σε όποια εθνική κοινότητα θέλουν, χωρίς να αυτό να απειλεί τη θέση τους στην πολιτική κοινότητα του ελληνικού λαού.

»Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε "ισονομία – ισοπολιτεία" οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, "πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών". Με το "γένος" δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον».

Ο Δ.Χριστόπουλος δηλώνει ότι δούλεψε για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα και εξηγεί:«Ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι "δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος" καιάλλο να λέει η κυρία ότι "με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός". Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση της μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παππάς διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Παππάς: Η Θράκη είναι ευαίσθητη περιοχή

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η Θράκη είναι ευαίσθητη περιοχή και θα συνιστούσε και στα κυβερνητικά στελέχη να είναι προσεκτικοί για το πώς χειρίζονται κάποια θέματα.

BHMA

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.gr

πηγή: http://emprosdrama.blogspot.gr/2014/04/blog-post_585.html

***

Στο συνδυασμό υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηνής της ΝΔ ο εκδότης εφημερίδας των "Γκρίζων Λύκων" στη Δυτική Θράκη

Η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής της Ν.Δ. Φελίνα Καζάκου έχει εντάξει στο συνδυασμό της ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον εκδότη και γενικό διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας των «Γκρίζων Λύκων» «Τζουμχουριέτ» Σεζέρ Ριζά. Πρόκειται για μία εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει μανιωδώς, όπως και ο ίδιος ο εκδότης της, την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη λαμβάνοντας κατευθύνσεις από το τουρκικό προξενείο.

Προφανώς το κομματικό στέλεχος της ΝΔ (ήταν δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΝΟΔΕ Ροδόπης) και υποστηριζόμενη από τον «πατριώτη» Α. Σαμαρά για το Δήμο Κομοτηνής αποδέχεται τις απόψεις του Σεζέρ Ριζά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και τον ενέταξε στο ψηφοδέλτιο της για να προωθήσει τις απόψεις του.

Ή μάλλον τις θέσεις του τουρκικού προξενείου και της Άγκυρας, που δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο τρόπο να διεισδύσουν στα κοινά, στην Κομοτηνή, από την εκπροσώπηση τους μέσω του Σεζέρ Ριζά στο συνδυασμό της Φελίνας Καζάκου.

Τα πιστεύω του Σεζέρ Ριζά για όποιον δεν κατάλαβε ακόμη περί τίνος πρόκειται αποτυπώνονται και στην φωτογραφία, όπου ποζάρει με την οικογένεια του ντυμένος ως σφαγέας Σουλειμάν.

Η δε υποψήφια της ΝΔ κάνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να… αποδείξει πώς ο συνδυασμός της είναι φιλοτουρκικός. Επισκέφθηκε τον Τομέα Γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ο συγκεκριμένος Σύλλογος μετέχει σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό καταγγέλλοντας την Ελλάδα για «καταπίεση» της «τουρκικής μειονότητας» της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Πέρασε επίσης η κ. Καζάκου και από την Κεμαλική Οργάνωση «Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BAKEŞ) των ακροδεξιων Γκρίζων Λύκων. Πρόκειται για ένα μόρφωμα που αποτελεί ιμάντα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη Θράκη. Κι όμως η υποψήφια της ΝΔ ζήτησε τα διαπιστευτήρια του για τις προσεχείς εκλογές.

Η πολιτική της ΝΔ είναι απλά επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα στη Δυτική Θράκη. Ας μην κόπτεται λοιπόν και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την απαράδεκτη εθνικά απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να «κόψει» από τα ψηφοδέλτια του τη Σουλεϊμάν Σαμπιχά, την Ελληνίδα μουσουλμάνα Ρομά, που καταγγέλλει χρόνια τώρα τον τουρκικό εθνικισμό και ας ασχοληθεί με τα του οίκου της.

Τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν σήμερα και έχουν κυβερνήσει τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίας φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη διείσδυση της Άγκυρας στη δυτική Θράκη με αποτέλεσμα να αξιώνεται «τουρκική μειονότητα» και να γίνεται λόγος για «ανεξάρτητο κράτος».

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CF%84%CE%BF

***

Άνοιγμα Καμμένου στην Σουλεϊμάν – επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα

Ο κ. Καμμένος, έκανε άνοιγμα στους "πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο".

Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, αλλά και στα άλλα κόμματα, που όπως είπε παίρνουν την έγκριση του Τουρκικού προξενείου για τους υποψηφίους του, άσκησε ο Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, προέβη και σε έμμεσο άνοιγμα στην Σαμπιχά Σουλεϊμάν που κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Είναι απαράδεκτες οι συζητήσεις που γίνονται τελευταία για την Θράκη. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε γονατίσει στο τουρκικό προξενείο. Περιμένουν τα άλλα κόμματα την έγκριση του προξενείου για να εντάξουν υποψηφίους, εμείς δεν θα υποκύψουμε. Γι' αυτό βρίσκεται ο Κουίκ υποψήφιος περιφερειάρχης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη" δήλωσε.

Ο κ. Καμμένος, έκανε άνοιγμα στους "πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο", τονίζοντας ότι ο στόχος του κόμματος στις ευρωεκλογές είναι το ποσοστό που έλαβαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όταν άγγιξε το 11%,

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο υπάρχουν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπήσουν "χούλιγκαν των γηπέδων, καλλιτέχνες και τραγουδιστές, και επίσης ψηφοδέλτιο που θα μεταφέρει τον αμανέ στο ευρωκοινοβούλιο".

Κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να βγουν στην κοινωνία λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται να είναι κανείς στο σπίτι του, και πρόσθεσε ότι "δεν είμαστε κίνημα που δημιούργησαν οι μιντιάρχες. Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός που πρέπει να ακούσει τη φωνή μας αλλά πρέπει και εμείς να ακούσουμε τους πολίτες".

Είπε επίσης ότι θα υπάρχουν ειδικά προγράμματα ανά τομέα στις ευρωεκλογές, και πως "κάθε υποψήφιος θα αναλάβει από έναν τομέα αντίστοιχο στο ευρωκοινοβούλιο".

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι το κόμμα του λέει όχι σε μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία της Γερμανίας, και τάσσεται υπέρ "της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε την Ευρώπη που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες".

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/256461/anoigma-kammenou-stin-souleiman-epithesi-se-suriza-kai-alla-kommata-23-4-2014/#ixzz2zhqMCyFS

***

Δεν έχει πάτο η προδοσία: Τον υπάλληλο του «Τούρκου» βουλευτή του έβαλε τελικά ο Αλέξης στο ψηφοδέλτιο

[Δεν βρήκαν υποψήφιο να ικανοποιεί το τουρκικό προξενείο και τελευταία στιγμή αναγκάστηκαν να βάλουν αυτόν που σηκώνει τα τηλέφωνα στο γραφείο του τουρκόσπορου Ζειμπέκ]

Τελείωσε το σήριαλ της Σαμπιχά για τον Σύριζα Ξάνθης. Αφού οι άνθρωπο του Σύριζα Ξάνθης σκίσανε τα ρούχα τους κατάφεραν τελικά να «κόψουν» την αρχική επιλογή του Τσίπρα που ήταν Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το Δροσερό΄.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον μειονοτικό υποψήφιο αναφέρει:

«Σε κοινή συνεδρίαση των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσία του γραμματέα της Κ.Ε. Δ. Βίτσα, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή ως υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά. Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Ουμίτ Μεστάν Οσμάν».

Ο Ουμίτ Μεστάν, γεννήθηκε το 1983 και κατάγεται από το Σούνιο της Ξάνθης. Έχει σπουδάσει Μοριακή Βιολογία στο ΔΠΘ. Είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τα δύο τελευταία χρόνια.(Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Ουμίτ Μεστάν εργάζεται στο γραφείο του βουλευτή Ζεϊμπέκ).

http://xanthinews.gr

πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/04/blog-post_2902.html

***

ΒΙΝΤΕΟ-Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ: Να βάλουν και άλλα κόμματα υποψήφιους που θα υποδείξει το τούρκικο προξενείο

Να ρε γιατί έβαλαν αυτοί τον υποψήφιο του τουρκικού προξενείου! Για να μην κατεβάσουν ανεξάρτητο κόμμα οι τουρκόσποροι που ελέγχονται από το τούρκικο προξενείο...

Ως μια άστοχη επιλογή χαρακτηρίζει την αντικατάσταση της Σουλεϊμάν Σαμπιχά από τον Μεστάν Οσμάν Ουμίζ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Ήταν μια αστοχία, είναι προφανές», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σημείωσε πως το ζήτημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Ωστόσο, ο κ. Καλύβης τόνισε πως εγείρεται ζήτημα από την επιλογή των άλλων κομμάτων να μην έχουν υποψήφιους από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης με δεδομένο ότι το τουρκικό προξενείο σκοπεύει να κατέβει στις εκλογές με αυτόνομο σχήμα.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7799.html

***

Ο Άδωνις για την Σαμπιχά και το τούρκικο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο

Για το «μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο» κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο twitter, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, αναφορικά με την αντικατάστασή της από τον Μεστάν Οζμάν Ουμίζ, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6311.html

***

Νέο αγκάθι για την Κουμουνδούρου

Παραιτήθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Αχμέτ Κουρτ

Παραιτήθηκε και αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Η παραίτηση του ζητήθηκε μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του εξηγούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στην εκδήλωση στην οποία βγήκαν οι επίμαχες φωτογραφίες παρέστησαν βουλευτές και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αχμέτ Κουρτ, που ανήρτησε τις φωτογραφίες στις 26 Δεκεμβρίου, δηλώνει και θαυμαστής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ.

Όπως αναφέρει και το www.komotinipress.gr, ο Κουρτ ανακοίνωσε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με «όλη του την δύναμη» το κόμμα DEB.

«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας», αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε παραίτηση

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι η στάση του κόμματος είναι είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες.

Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές, προσθέτουν.

Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης, υπενθυμίζουν, είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.

Σε ότι αφορά την παραίτηση Α.Κουρτ, σημειώνουν ότι μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεών του ζητήθηκε η παραίτηση του, κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Πάντως οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δεν μπορεί δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν.

Ο Αχμέτ Κουρτ με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί:

 

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231313217

***

Παραιτήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Αχμέτ Κουρτ μετά τις φωτογραφίες με τους Γκρίζους Λύκους

  - Ο Αχμέτ Κουρτ ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη

- Εφημερίδες αναφέρουν πως ο Αχμέτ Κουρτ έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο

- Ο συγκεκριμένος υποψήφιος για τις εκλογές φέρεται να στηρίζει το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB

- Άγρια κόντρα με τη Ν.Δ. για τον Δ. Χριστόπουλο και τις δηλώσεις του για τη μειονότητα στη Θράκη

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την υποψηφιότητα του Αχμέτ Κούρτ στη Θράκη, τελικά ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουρτ επικοινώνησε με την Κουμουνδούρου και δήλωσε την παραίτησή του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του εξήγησε πως εκτός από τις φωτογραφίες, η στήριξή του στο εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB για κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ριζοσπάστης ενώ οι φωτογραφίες του με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσέλ, οι λεγόμενοι Γκρίζοι Λύκοι έκαναν τον γύρο του twitter από τον ίδιο τον Αχμέτ Κουρτ.

O Aχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της τουρκικής ένωσης Ξάνθης που όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι γνωστή στη Θράκη για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να έχει ιδιαίτερες συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DΕΒ που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές.

Για το πρόσωπο του Αχμέτ Κουρτ είχε ρεπορτάζ και η εφημερίδα το Εθνος το οποίο ανέφερε πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές λέγοντας, σύμφωνα με την εφημερίδα, "είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του υποψηφίου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χριστόπουλου ο οποίος σε δηλώσεις του σε διάφορα μέσα αναφέρει πως η μειονότητα στη Θράκη είναι ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα.

Click for more:Περίεργη δήλωση υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου δήλωσε πως προκύπτει μείζον θέμα για το ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόπουλου, κατηγορώντας τον πως με τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ αποδομεί τις πάγιες "εθνικές μας θέσεις, και απροκάλυπτα αμφισβητεί την ίδια τη Συνθήκη της Λωζάννης".

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=285017&catid=9

***

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Ν.Δ.

Mετά το θόρυβο από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Κουμουνδούρου πέρασε στην αντεπίθεση και καταγγέλλει τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρο της νεολαίας Ροδόπης του κόμματος, Χασάν Χασάν. Για τις θέσεις του σχετικά με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο φέρεται να είναι έτοιμο να μετάσχει στις ευρωεκλογές, παραιτήθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αχμέτ Κουρτ.

Άλλη μία αφορμή για την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ ήταν και οι φωτογραφίες του με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία σε μία εκδήλωση βράβευσης.

Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση και κατήγγειλε τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρο της νεολαίας του κόμματος στη Ροδόπη, Χασάν Χασάν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταγγέλλει επίσης για ιδιαίτερες σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB και μάλιστα δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που δείχνει τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία στα κεντρικά γραφεία του DEB όπου συνεχάρη τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς για την συμμετοχή του DEB στις ευρωεκλογές και ευχήθηκε επιτυχία.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=285027&catid=9

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel