Ζωηφόρος

Ν. Χειλαδάκης

Άλλο ένα «χαστούκι» φαίνεται πως αναμένεται να δεχτούμε στο μεγάλο ζήτημα των ενεργειακών αγωγών καθώς δεν υπάρχει καμία εθνική πολιτική στο τεράστιο αυτό ζήτημα. Σύμφωνα λοιπόν με ένα άκρως αναλυτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, η Τουρκία θα διεκδικήσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους, ο περίφημος ενεργειακός αγωγός, Southstream, που θα συνδέει μέσω της Μαύρης Θάλασσας την Ρωσία με την Βουλγαρία σε πρώτη φάση, να μην περάσει στη συνεχεία από ελληνικό έδαφος, αλλά από την ανατολική Θράκη προς το Αιγαίο.
Read more...
Μόνο αηδία προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια εκμετάλλευσης του θρησκευτικού φρονήματος από τον ηγέτη των κυβερνώντων για να κερδίσει χριστιανικούς ψήφους.
Read more...
Η Τουρκία «χοντραίνει» το παιχνίδι των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο σε μια αμφισβητουμένη περιοχή μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνικής ΑΟΖ που περιλαμβάνει και την νήσο Καστελόριζο, καθώς με μια νέα προκλητική κίνηση προχωρούν στην εγκατάσταση μόνιμης πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου αδιαφορώντας για τις όποιες, ουσιαστικά ανύπαρκτες, ελληνικές η κυπριακές αντιδράσεις.
Read more...
Η «εκλεκτή» της Τουρκίας και των μουσουλμάνων στις προσεχείς εκλογές φαίνεται πως δεν είναι κάποιος-α τουρκογενής υποψήφιος-α της δυτικής Θράκης, αλλά η ελληνικής καταγωγής υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πρασίνων, (ο Θεός να τους κάνει οικολόγους), κ Άννα Στάμου. Άλλωστε αυτή είναι αποδεδειγμένα Ελληνίδα και έτσι δεν μπορούν να της ρίξουν την ρετσινιά της τουρκικής προπαγάνδας.
Read more...
Σάββατο βράδυ. Ένα βράδυ που τα μικρά παιδιά που δεν έχουν την Κυριακή σχολείο κάθονται πιο αργά στο σαλόνι και κοιτάζουν τηλεόραση. Εκείνο το βρύου ήταν η μεγάλη η συγκλονιστική βραδιά του τελικού της Eurovision.
Read more...
Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Τουρκία η πληροφορία ότι η Ρωσία προχωρεί σε μεγάλη αναβάθμιση του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας, μια εξέλιξη που αναβιώνει τους παραδοσιακούς φόβους της Τουρκίας για την κάθοδο των Ρώσων προς το νότο και για τις παλιές ρωσικές φιλοδοξίες να ελέγξουν οι Ρώσοι τα Στενά και την διέλευση των πολεμικών τους πλοίων από και προς την ανατολική Μεσόγειο.
Read more...
Είναι πολλοί στην χώρα μας που θεωρούν την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ στην αρχή και στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην Ευρωζώνη, ότι ήταν το μεγαλύτερο μεταπολεμικό επίτευγμα στην ελληνική ιστορία.
Read more...
Όσοι στην Αγγλία δεν γνώριζαν τι εστί Τούρκος, τώρα σίγουρα θα το κατάλαβαν μια και καλή μετά από το μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε στα τουρκικά εστιατόρια και κυρίως στα τουρκικά γυράδικα του Λονδίνου, όταν έγινε γνωστό ότι επί αρκετό χρονικό διάστημα…. τάιζαν τους Άγγλους με κρέας από ποντίκια και σκύλους.
Read more...
Ενώ στο ανατολικό Αιγαίο εκτυλίσσονται καθημερινά απίστευτες ιστορίες με απεγνωσμένους εκατοντάδες λαθρομετανάστες να προσπαθούν με κάθε μέσο να περάσουν στην ελληνική επικράτεια η τουρκική εφημερίδα, Zaman, κάνει την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι μόνο μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες ο τουρκικός τζίρος της λαθρομετανάστευσης, δηλαδή της γιγάντιας επιχείρησης προώθησης των λαθρομεταναστών στην χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης ανήλθε στα 7.260.000 ευρώ, δηλαδή 21 εκατομμύρια τουρκικές λίρες και πιο αναλυτικά, 5,5 εκατομμύρια ευρώ και 2,3 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.
Read more...
Το χειρότερο πράγμα για ένα λαό που έχει χάσει τα πάντα είναι να απελπιστεί τόσο, σε σημείο που να θεωρεί πως κάθε κίνηση αντίστασης του είναι χαμένη, πως κάθε προσπάθεια αντίδρασης του είναι μάταιη, πως κάθε σκέψη να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο είναι καταδικασμένη ουτοπία.
Read more...
Αποκαλύψεις που πραγματικά μας «ταρακουνούν» κάνει η τουρκική εφημερίδα, Zaman, (αντιπολιτευόμενη και πρώτη σε κυκλοφορία στην Τουρκία ), σε ένα πραγματικά αποκαλυπτικό της δημοσίευμα, (2/4), όπου αναφέρεται πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι ίδιοι οι Τούρκοι που προωθούν τους χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες προς τα νησιά του Αιγαίου, τους έχουν «δασκαλέψει» έτσι ώστε μόλις εισέρθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και επέμβει η ελληνική ακτοφυλακή για να τους πιέσει να γυρίσουν πίσω, να… βυθίζουν τις βάρκες τους. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται, οι Έλληνες θα αναγκαστούν να τους διασώσουν και να τους μεταφέρουν ντεφάκτο σε ελληνικό έδαφος και έτσι κατοχυρώνεται η είσοδος τους στην Ελλάδα σαν διασωθέντες ναυαγοί.
Read more...
Φαίνεται πως οι αυταπάτες τέλειωσαν και όσοι αφελείς πίστευαν πως η μια κατοχική και «άφωνη» διεθνώς Ελλάδα θα μπορούσε να στηριχτεί στο Ισραήλ στις κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής και κυρίως στην αντιπαράθεση της με την Τουρκία στο τεράστιο ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου, μάλλον θα πρέπει να προσγειωθούν ανώμαλα στην πραγματικότητα.
Read more...
Η κατάσταση στο Αιγαίο φαίνεται πως «θερμαίνεται» όλο και περισσότερο με την τουρκική προκλητικότητα να συνεχίζεται αμείωτη με αποτέλεσμα να αυξάνονται επικίνδυνα τα επεισόδια ανοιχτής αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο χωρών, με τον άμεσο κίνδυνο πάντα η αντιπαράθεση αυτή να εξελιχτεί σε θερμή αναμέτρηση, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ειρήνη στην περιοχή.
Read more...
Ακόμα και Τούρκοι έχουν αρχίσει και ανησυχούν από την συνεχιζόμενη κακοποίηση και καταστροφή σημαντικών βυζαντινών μνημείων της Κωνσταντινούπολης που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την μορφή επιδημίας, χωρίς φυσικά, (αυτό έλλειπε), καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς στα μεγάλα αυτά πολιτιστικά ατοπήματα της σύγχρονης Τουρκίας.
Read more...
Μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως πολιτιστικές κληρονομιές, ένα από τα πρώτα χριστιανικά κέντρα της ανθρωπότητας, το πρώτο Άγιο Όρος της Μικράς Ασίας, με σπάνιας πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας αγιογραφίες-τοιχογραφίες που σώζονται μέχρι σήμερα έστω και σε άσχημη κατάσταση ένεκα τουρκικών βανδαλισμών, το όρος Λάτρος, (τουρκικά Beşparmak, δηλαδή Πενταδάκτυλος), νοτιοανατολικά της Σμύρνης, απειλείται από ολοκληρωτική καταστροφή όπως αναφέρει σε αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα, Taraf.
Read more...
«Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον πλανώντες και πλανώμενοι» Τιμ. Β΄ 3,13
Read more...
Η πρόσφατη δήλωση του Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος για ευνόητους λόγους ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην τουρκική ιστορία ότι συλλυπείται τα θύματα των Αρμενίων την περίοδο των «ιστορικών ανακατατάξεων» στην Μικρά Ασία, έκανε κάποιους πρόθυμους να σβήσουν όλη την φρικτή ιστορία των γενοκτονιών και να σπεύσουν να συγχαρούν τον Τούρκο πρωθυπουργό σαν το πρώτο ιστορικό βήμα προς… την κατεύθυνση της αναγνώριση της γενοκτονίας.
Read more...
Την αποκάλυψη ότι στην Τουρκία λειτουργεί Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων για επιχειρήσεις χημικού, βιολογικού και πυρηνικού πολέμου, έκανε σε ανύποπτο χρόνο ο Τούρκος δημοσιογράφος ερευνητής, Erka Acar, στην τουρκική εφημερίδα, Bugün, σε αποκλειστικό του δημοσίευμα στις 22 Απριλίου.
Read more...
Σε άλλη μια μεγάλη στρατηγική ήττα των ελληνικών συμφερόντων εξελίσσεται η υπόθεση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κύπρου και του οικοπέδου Λεβιάθαν του Ισραήλ, καθώς όλες οι εκτιμήσεις ότι το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου θα προωθούνταν μέσω Κρήτης και κυρίως Ελλάδας στην Ευρώπη, με όλα τα αβαντάζ για την ελληνική οικονομία μιας τέτοιας εξέλιξης, φαίνεται πως δεν επαληθεύονται, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Read more...
Ανήμερα της μεγάλης Πέμπτης, στις 17 Απρίλιου, σύμφωνα με ένα «περίεργο» δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Milliyet, σημειώθηκε ανοιχτή «θερμή» ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, (sıcak karşılama), με την επέμβαση μιας τουρκικής φρεγάτας που ενισχύθηκε με πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής έχοντας και παράλληλη αεροπορική υποστήριξη, όταν το ερευνητικό πλοίο, R/V Poseidon, εκτελούσε ερευνητική αποστολή για ενεργειακά κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης και μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Read more...
Στις 25 Μαρτίου γιορτάσαμε την επέτειο της επανάστασης του 1821 και της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.
Read more...
Τον συγκλονιστικό πραγματικά ισχυρισμό ότι κάπου μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης κρύβεται μέχρι σήμερα ο Τίμιος Σταυρός του Ιησού Χριστού, παραθέτει ο πολύ γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας, Sabah, Hıncal Uluç, επικαλούμενος τις πολυετείς και εντατικές έρευνες του επίσης πολύ γνωστού Τούρκου ιστορικού, Radi Dikici από την Σαμψούντα του Πόντου.
Read more...
Ο Νεοοθωμανιστής και νυν υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο πολύ φιλόδοξος διπλωμάτης που οραματίστηκε την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την προώθηση του τουρκικού επεκτατισμού στα Βαλκάνια, στην Μέση Ανατολή και στον Καύκασο, ο πολύ γνωστός εδώ στην Ελλάδα, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου.
Read more...
Με μεγάλη ανησυχία η Τουρκία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις και την μεγάλη ένταση που επικρατεί στην Μαύρη θάλασσα. Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα είναι, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της τουρκικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας μεγαλώνει συνεχώς σε συνάρτηση με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξ’ αιτίας των γεγονότων της Ουκρανίας, αλλά και των ρωσικών καταγγελιών προς την Τουρκία για παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ σχετικά με την διέλευση από τα Στενά των αμερικανικών πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα.
Read more...
Κορυφαίος εκκλησιαστικός παράγοντας στο πλευρό της αρχιεπισκοπής που επί χρόνια περιδιαβαίνει εκκλησίες, μοναστήρια και διάφορα γνωστά εκκλησιαστικά μπλογκ και μια γνωστή εφημερίδα με βαρύγδουπα άρθρα του για να διαφημίζει τα «καλά» της Ορθοδοξίας ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με «ορθόδοξο» τρόπο να… κατευνάσει την οργή του εκκλησιάσματος που υποφέρει από την λαίλαπα του μνημονίου, αίφνης εμφανίζεται υποψήφιος του μεγαλυτέρου μνημονιακού κόμματος για την ευρωβουλή. Βλέπετε είναι πολλά τα λεφτά για να είσαι ευρωβουλευτής!
Read more...
Μεγάλη Δευτέρα πολύ πρωί γύρω στις εφτά η ώρα και έξω από την κεντρική είσοδο ενός μεγάλου υποκαταστήματος της αλυσίδας supermarket, Lidl, γίνεται ο.. χαμός.
Read more...
Σαν μεγάλο θαύμα, (!!!), παρουσίασαν οι Τούρκοι την ανακάλυψη οχτακόσια χρόνια μετά, όπως το τονίζουν ιδιαίτερα, της χαμένης ιεράς μονής της Aγίας Σκεπής στον Βόσπορο που την είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Μανουήλ ο Κομνηνός.
Read more...
Στην Ελλάδα του 2014 ανακαλύφτηκε επιτέλους ποια είναι η αιτία για όλα τα κακά που ενέσκηψαν στον ελληνισμό από την εποχή της επαναστάτης του 1821.
Read more...
Η ιστορική βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου, οχτακοσίων χρόνων, από την εποχή των Παλαιολόγων, η οποία μάλιστα για ένα διάστημα μετατράπηκε σε τζαμί από τους Τούρκους με την ονομασία Molla Gürani Camii και το κτίσμα της οποίας είναι υπό την προστασία της UNESCO για την μεγάλη πολιτιστική της άξια, σήμερα εγκαταλειμμένη έχει μετατραπεί σε... τουαλέτες, ενώ με μπετόν κτίστηκαν οι πύλες της και καλύφθηκε με σοβάδες, κακότεχνες μπογιές και...καπλαμάδες, όπως αποκαλύπτει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Cumhuriyet.
Read more...
Στρατιωτικές εθνικιστικές χούντες που αντιδρούν έντονα στην προοπτική αυτονόμησης των Κούρδων, ομάδες ισλαμιστών αξιωματικών που ελέγχονται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν και συνωμοτούν κατά του Ερντογάν, παράλληλες ομάδες συμπαθούντων του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ, και η επίσημη ηγεσία του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας που πρόσκειται στον Ερντογάν, σκιαγραφούν ένα άκρως ρευστό τοπίο για τον τουρκικό στρατό.
Read more...
Την πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη σχετιζόμενη άμεσα με τα ελληνικά συμφέροντα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, έχει ετοιμάσει συμφωνία με το Ισραήλ για να προωθηθεί η κατασκευή ενός ενεργειακού αγωγού που θα μεταφέρει το ισραηλινό αλλά και το κυπριακό φυσικό αέριο από την ΑΟΖ του Ισραήλ και της Κύπρου στην Τουρκία, κάνει η τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, (κυριακάτικο φύλο).
Read more...
Την άποψη, με παράθεση ιστορικών στοιχείων, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατάγεται από την εβραϊκή μειονότητα των Εβραίων Καραϊτων του Καυκάσου, διατυπώνει ο γνωστός Τούρκος ιστορικός και ερευνητής, Yalçin Küçük, (στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστός από μια παλιά του συνέντευξη όπου είχε ομολογήσει ότι είχε πάρει μέρος στην εισβολή στην Κύπρο και είχε αηδιάσει από τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των αμάχων Ελληνοκυπρίων), σε μια εκπομπή στο τουρκικό κανάλι, Oda.tv που προβλήθηκε στην συνέχεια σε πολλές τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Read more...
Πραγματικά άθλια εικόνα παρουσιάζει, για όσους είχαν την δυσάρεστη έκπληξη να βρεθούν στα συγκεκριμένη τοποθεσία, η βυζαντινή ελληνορθόδοξη εκκλησιά του Αγίου Ιερομάρτυρος Κλήμεντος στην Άγκυρα.
Read more...
Φαίνεται πως το θράσος του, «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης», για τους Τούρκους δεν έχει όρια. Έτσι το είδαμε και αυτό!
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel