Ζωηφόρος

Γ. Παπαθανασόπουλος

Υπάρχουν και σήμερα Ομολογητές Ιεράρχες, που υφίστανται μαρτύρια για την Πίστη τους. Ένας από αυτούς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αχριδών και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης.
Read more...
Φέτος είναι τα πεντακόσια χρόνια από τότε που ο Νικολό Μακιαβέλι συνέγραψε, το 1513, το κλασσικό του έργο "Ο ηγεμόνας".
Read more...
Ο Αλέξης Τσίπρας, μέρα με την ημέρα τυποποιείται, αστικοποιείται, περιθωριοποιεί τις ριζοσπαστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί να καταστεί αρεστός στην κα Μέρκελ και στον κ. Ομπάμα.
Read more...
Στην, με την ευκαιρία της εορτής του Μεγάλου Φωτίου, συνάντηση εκπροσώπων της ποιμαινούσης Εκκλησίας και των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης
Read more...
Η γεωστρατηγική των τοπικών ορθοδόξων Εκκλησιών το 2013 εξελίσσεται με δύο πόλους:
Read more...
Κάθε χρόνο υπάρχουν επέτειοι που είναι μια ευκαιρία να ξανάρθουν στην επικαιρότητα προσωπικότητες ή γεγονότα, που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία.
Read more...
Φέτος συμπληρώνονται 1700 χρόνια από το Διάταγμα του Μεδιολάνου (Μιλάνου), το οποίο υπέγραψε ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μέγας με τον Λικίνιο και με το οποίο καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η ανεξιθρησκία.
Read more...
Για να επιστρέψουν τα λεηλατημένα γλυπτά του Παρθενώνα
Read more...
Πόνο και θλίψη προκαλεί η Ανασκόπηση των Εκκλησιαστικών Γεγονότων, όπως την παρουσίασε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5FM) την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Read more...
Στα ψιλά γράμματα πέρασε η απόφαση της κυβέρνησης της Πορτογαλίας "για λόγους αξιοπρέπειας" να μην αξιοποιήσει την πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του ΔΝΤ με την Ελλάδα.
Read more...
Η νεοοθωμανική αντίληψη της κυβέρνησης της Τουρκίας της έχει προκαλέσει σύνδρομα μεγαλείου και αλαζονείας έναντι πάντων, την ώρα που δεν της λείπουν τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.
Read more...
Οι επέτειοι είναι για να μην ξεχνάμε. Γιατί δεν έχει μέλλον όποιος ξεχνάει το παρελθόν και δεν διδάσκεται από αυτό. Η Εκκλησία της Ελλάδος στη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου 1998 αποφάσισε
Read more...
Έτσι είναι ο τίτλος του βιβλίου μου για τον ποιητή και στοχαστή Γιώργο Σαραντάρη και έτσι θα επιχειρήσω να σας τον παρουσιάσω.
Read more...
Η "συγκλονιστική" πληροφορία προέρχεται από το "Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων" και δόθηκε από τον διαχειριστή του στις 7 Νοεμβρίου. Γράφει: " Στις 3 Νοεμβρίου και στον κατάμεστο Τεκτονικό Ναό και παρουσία του Υπάτου Μεγ. Ταξιάρχου Κραταιοτ. Αδ. Ραφαήλ ντε Σιγούρα [….] η βραδιά είχε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά: αφ' ενός τη μύηση εξέχοντος Έλληνος ιερωμένου και αφ' ετέρου τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου τυπικού Ροδοσταυρικής μυήσεως για πρώτη φορά στην Ελλάδα…" (Σημ. η υπογράμμιση του γράφοντος).
Read more...
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος την Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, δέχθηκε στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τους επικεφαλής του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ελλάδα. Στο σχετικό Δελτίο Ενημέρωσης του Τύπου, που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή, γράφτηκαν σε εισαγωγικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Ιερωνύμου προς τους επίσημους φιλοξενούμενούς του.
Read more...
Τελευταίως Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνουν ένα άνοιγμα στην Αριστερά. Η ευκαιρία δόθηκε από την καπηλεία του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων από Κόμμα που τάσσεται υπέρ μιας "πειθαρχημένης" - "στον γύψο" κοινωνίας και επιδιώκει να επιβάλει τις θέσεις του χρησιμοποιώντας τη βία.
Read more...
Στην παραζάλη και στην παραίσθηση της αλαζονείας του ο άνθρωπος παραβιάζει τους φυσικούς και ηθικούς νόμους, όπως είναι αυτοί της αναπαραγωγής του είδους. Έχει την ψευδαίσθηση ότι θα τους καταργήσει, ή πως θα τους μετατρέψει υπέρ του εγωιστικού οφέλους του, αψηφώντας τις σε βάρος του επιπτώσεις, που είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν.
Read more...
Το κεφάλαιο "Ο Μέγας Ιεροεξεταστής" στο αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι "Αδελφοί Καραμαζώφ" θεωρείται η πιο πετυχημένη περιγραφή της σχέσης ψωμιού και ελευθερίας.
Read more...
Αβάσταχτη είναι η ελαφρότητα της σύγχρονης αρθρογραφίας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Η ηθική και η πνευματική παρακμή της κοινωνίας έχει περάσει και στην αρθρογραφία.
Read more...
Με πομπώδη τρόπο και με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου του Κάντερμπουρι κ. Ρόουαν Ουίλιαμς, εορτάσθηκε στο Βατικανό η 50ή επέτειος της έναρξης της εκεί διεξαχθείσης Β' Συνόδου των Ρωμαιοκαθολικών.
Read more...
Ο Γιώργος Σαραντάρης, ο σημαντικός αυτός ποιητής και στοχαστής της δεκαετίας του 1930, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1908 και το 1941 θυσιάστηκε στα βουνά της Πίνδου, κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, μόλις δηλαδή 33 ετών, αφήνοντας πάντως κληρονομιά σ' εμάς έργο εξαιρετικό και ήθος απαράμιλλο.
Read more...
Ιεραρχία: Ώδυνεν όρος και έτεκεν… ουδέν Η τακτική Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ολοκληρώθηκε την 5η τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου και ανήκει πλέον στο παρελθόν και στην ιστορία. Αν έβαζε κανείς ένα τίτλο στις εργασίες της θα ήταν: "Ώδυνεν όρος και έτεκεν ουδέν", αφού δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρακτικό αποτέλεσμα, οποιαδήποτε άμεσα εκτελεστή απόφαση.
Read more...
Οι συντεχνίες κάθε επαγγέλματος έπαιξαν επί της μακρότατης και μαρτυρικής για το Έθνος εποχής της τουρκοκρατίας, αποφασιστικό ρόλο στην επιβίωση Του.
Read more...
Από την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε το σοβαρότατο θέμα να απαλλαγεί από τα καθήκοντα του ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Αγαθόνικος.
Read more...
Οι "υποψήφιοι" ( Σημ. σε εισαγωγικά διότι κατά την Ορθόδοξη Παράδοση υποψήφιοι δεν υπάρχουν, αλλά ο κλήρος και ο λαός εκλέγουν τον αξιότερο και καταλληλότερο για την κάθε Επισκοπή) για τις δύο κενές Μητροπόλεις - Νικοπόλεως και Ιερισσού - τηλεφώνησαν όλοι σε όλους τους Μητροπολίτες εκλέκτορες. Τους ανακοίνωσαν την απόφαση τους να εκτεθούν στον στίβο της εκλογής και εμμέσως πλην σαφώς ζήτησαν την ψήφο τους. Επαναλήφθηκε έτσι για μιαν ακόμη φορά το έθος. Ο κάθε "υποψήφιος" τηλεφωνεί πρώτον για να ανακοινώσει το ενδιαφέρον του να εκλεγεί στη συγκεκριμένη Μητρόπολη, δεύτερον διότι με τον τρόπο αυτό θεωρείται ότι ταπεινώνεται με το να τηλεφωνεί και να ζητεί, έστω έμμεσα, την ψήφο του κάθε Μητροπολίτη και τρίτον διότι αν δεν έπαιρνε τηλέφωνο στην τελική ευθεία της εκλογής θα ήταν σε δυσμενέστερη, θέση σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, που τηλεφώνησαν. Το έθος είναι τόσο ισχυρό, που ελάχιστοι είναι οι Μητροπολίτες που εκλέγονται χωρίς…
Read more...
Η εκκοσμίκευση αιτία της βαθιάς κρίσης του Βατικανού του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Οικονομικά συμφέροντα πίσω από την καύση των νεκρών του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Τα παιδιά αθώα θύματα των διαζυγίων του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Εκκλησία Παιδεία και 1821 του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Ο Ιησούς Χριστός "ανοικτός στους νεωτερισμούς" και "ρηξικέλευθος επαναστάτης" ή Σωτήρας; του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Μηδέν Παιδεία, μηδέν ανάπτυξη του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Όχι εφησυχασμός! του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Το κατάντημα μας του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...
Ερωτηματικά για το κλείσιμο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel