Ζωηφόρος

Α. Παπαδημητρίου

Αφορμή για τη σύνταξη του άρθρου στάθηκε ένα κείμενο που έλαβα μέσω του διαδικτύου. Στο κείμενο απομυθοποιείται ο δυτικός ορθολογισμός, ο οποίος, υποτίθεται, ότι διδάσκεται ως «ευαγγέλιο» στα πανεπιστήμια, στους «ναούς» της λογικής, η οποία σάρωσε κατά την εποχή του «διαφωτισμού» όλες τις προλήψεις και δεισιδαιμονίες του Μεσαίωνα. Οι οπαδοί του υλιστικού «διαφωτισμού» εξυπονοούν ως δεισιδαιμονία την πίστη στον Θεό!
Read more...
Αυγουστίνος Καντιώτης Α΄ μέρος
Read more...
Ζούμε σε κατ’ εξοχήν αντιηρωική εποχή. Ως άνθρωποι που βιώνουμε έκδηλη τήν παρακμή, απόρροια της πνευματικής κρίσης που μας ταλανίζει, αισθανόμαστε έντονη την αποστροφή προς κάθε τι που μας ελέγχει για την κατάντια μας. ΟΙ πρώτοι, που επιχειρείται να καλυφθούν με πέπλο λήθης, είναι οι άγιοι της Εκκλησίας. Ακολουθούν οι ήρωες της πατρίδας, όπως ο θεωρητικά ακόμη τιμώμενος Παύλος Μελάς.
Read more...
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός μας σε συνέντευξή του καταδίκασε τη «Χρυσή Αυγή» για την έκνομη δράση της, τόνισε όμως παράλληλα ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί και το άλλο άκρο, που τάσσεται υπέρ της αποχωρήσεώς μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Read more...
Ο άνθρωπος ρέπει διαχρονικά προς τον μιμητισμό.
Read more...
Εκείνοι που επιχειρούν στις ημέρες μας την αναθεώρηση της ιστορίας, ιδιαίτερα των χρόνων της τουρκοκρατίας, διακατέχονται από την αντίληψη ότι
Read more...
Η δολοφονία νέου από μέλος της «Χρυσής αυγής» έδωσε άφθονη τροφή στους πολιτικούς και δημοσιογράφους και επικάλυψε κάθε άλλο θέμα, όπως η απεργία των εκπαιδευτικών στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
Read more...
Η μικρασιατική καταστροφή αποτελεί την τρομακτικότερη συμφορά του ελληνισμού στη μακρόχρονη ιστορία του.
Read more...
Ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών προανήγγειλε ότι με το φύλλο της περασμένης Κυριακής θα προσέφερε και ανάτυπο αλφαβηταρίου (αναγνωστικού) της Α΄ τάξεως του δημοτικού σχολείου του 1919.
Read more...
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός υπήρξε η πλέον λαμπρή μορφή του Γένους κατά την Τουρκοκρατία. Θα ανέμενε κάποιος να τιμάται η μνήμη του από την Πολιτεία κατά τρόπο λαμπρό και πανηγυρικό.
Read more...
Επί δύο έτη οι αδίστακτοι ισχυροί του κόσμου τούτου αιματοκυλούν τον λαό της Συρίας.
Read more...
Συμπληρώθηκαν εκατόν έτη από τη στυγερή δολοφονία του μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.
Read more...
Η Παναγία υπήρξε διαχρονικά η προστάτις των Ρωμηών.
Read more...
Η Εκκλησία κατά την τελευταία Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τιμά τη μνήμη της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.
Read more...
Ανάγκη Εθνικής ΟμοψυχίαςΤου Απόστολου Παπαδημητρίου
Read more...

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel