Ζωηφόρος

Στην πολεμική βιομηχανία επενδύει η Εκκλησία της Αγγλίας

Κεφάλαια εκατομμυρίων λιρών σε μεγάλη βιομηχανία όπλων αποκαλύφθηκεπως έχει επενδύσει η Εκκλησία της Αγγλίας και συγκεκριμένα σε εταιρεία  η οποία δραστηριοποιείται σε συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφώνκαθώς και μαχητικά jets.

 

H είδηση η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις όχι μόνο στους κόλπουςτης αλλά και σε ολόκληρη την βρετανική κοινωνία, δείχνει να παίρνειιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας τριγμούς στην ηγεσία της,καθώς, το ασύμβατον μεταξύ οποιασδήποτε Εκκλησίας και πολεμικήςβιομηχανίας είναι πέραν του προφανούς.

Ανώτατοι ιεράρχες της συγκεκριμένης Εκκλησίας, προσπάθησαν ναδικαιολογήσουν την επιλογή τους η οποία μάλιστα ανέρχεται και στοποσόν των 10 εκατ. λιρών, επικαλούμενοι το ότι «μόνο ένα 3% του τζίρουτης General Electric στην οποία επένδυσαν, προέρχεται από τηνκατασκευή οπλικών συστημάτων», κάτι που εξόργισε ακόμη περισσότεροτους επικριτές της καθώς αυτό τυπικά ήταν μεν «ακριβές», κατ' ουσίανωστόσο, ψευδέστατο.

Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος κολοσσός, μέσω της βασικής τηςθυγατρικής «General Aviation», αποτελεί έναν από τους πλέον κορυφαίουςπαγκοσμίως κατασκευαστές και προμηθευτές ολοκληρωμένων συστημάτων καιτεχνολογιών.

Η «General Aviation» είναι η 20η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, ενώτο... 3% στο οποίο αναφέρθηκε η ηγεσία της Εκκλησίας της Αγγλίαςπροσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σε απόλυτα νούμεραμεταφράζεται σε περίπου 4 δις λίρες!

Η κατάσταση ωστόσο έλαβε ακόμη χειρότερη τροπή όταν κάποιες δηλώσειςανώτατων θρησκευτικών αξιωματούχων της, εμφανίστηκαν να επικαλούνταιακόμη και πλήρη άγνοια των σχετικών δραστηριοτήτων της GE, μεδικαιολογίες του τύπου «εμείς γνωρίζαμε πως η General Electricκατασκευάζει ψυγεία και οικιακές συσκευές» (...)

* Αξίζει να σημειωθεί, πως τα αεροσκάφη τύπου F101 της GE στην οποίαέγιναν και οι... ιερές επενδύσεις της εν λόγω Εκκλησίας, έλαβαν μέροςστους πολέμους του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

 

Πηγή: http://www.zougla.gr/kosmos/article/dsgerg

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel