Ζωηφόρος

Ο βουλευτής Κ. Γιοβανόπουλος ζητεί να αποκτήσει η Βουλή εικονοστάσιο

Επιστολή με την οποία ζητά να δημιουργηθεί εικονοστάσι στην Βουλή απέστειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Γιοβανόπουλος στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

 

«Θεωρώ αδιανόητο πως σε ένα Μέγαρο Βουλής με στεγασμένα περισσότερα των 22.000 τ.μ. θα έπρεπε άμποτε να εφιερωθεί 1 τετραγωνικό μέτρο στην ίδρυση ενός εικονοστασίου (μία κανδύλα κι έναν κηροστάτη σε μία γωνιά, τίποτε περισσότερο). Προσωπικά αναλαμβάνω όλα τα έξοδα αρκεί να λάβω τη θετική σας απάντηση και να υποδειχθεί ο χώρος, κατόπιν δε ας αναλάβουν αρμοδιότεροι εμού (εκ της Αρχιεπισκοπής) τα δέοντα της μορφής και του θεολογικού περιεχομένου. Θα σας επευφημούν γεννές Ελλήνων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία, τολμήστε, δώστε στίγμα ελπίδας στους αιρετούς και τους απανταχού συνέλληνες», αναφέρει ο κ. Γιοβανόπουλος.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους Βουλευτές, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμονα και τους ιερείς της μητρόπολης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου και στις 30 Μαΐου ο βουλευτής είχε προτείνει «την ανάρτηση της εικόνας του Τριαδικού Θεού στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου». Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε απαντήσει στις δύο επιστολές.

«Φρονώ πως δεν μπορώ να πλέον να αναμένω κάτι περισσότερο παρά να κοινολογήσω το αίτημά μου στους θεσμικούς φορείς. Είναι αδιανόητο σε μία Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα να διστάζουμε ή να αδρανούμε να ομολογήσουμε την Πίστη μας με στοιχειώδεις εκφράσεις», σχολιάζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προσθέτει απευθυνόμενος στον Β. Μεϊμαράκη: «Πράξτε σας παρακαλώ το χρέος σας και είτε δώστε θετική λύση στο αίτημα είτε φέρετε το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλή».

 

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/694698

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel