Ζωηφόρος

Όλες οι νέες εξελίξεις και τα άρθρα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Επικοινωνία Βενιζέλου - Κουβέλη

Από κοινού καταθέτουν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

 

Από κοινού καταθέτουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231250544

***

TO ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...

Την άμεση κοινοβουλευτική προώθηση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας ζητά ο γραμματέας της Κ.Ο Γιάννης Μανιάτης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ...

Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης σημειώνει ότι: «Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση  Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας", την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/to.html

***

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ... ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΕΤΕ!

Μεταφρασμένο (!) "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

- Για ποιον δουλεύουν;

Με ένα ... μεταφρασμένο (!) νομοσχέδιο που αντέγραψε από το εξωτερικό το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ψήφιση ενός νόμου-εκτρώματος, ο οποίος πριν καν κατατεθεί έχει δημιουργήσει μείζονα προβλήματα όπως το νέο κρούσμα αναθεώρησης της ελληνικής ιστορίας από την Μ.Ρεπούση, η επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας απο την Άγκυρα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζει ρατσιστική την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κλπ

Στο ΠΑΣΟΚ ποντάρουν στην υπερψήφισή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ, σε μία πρόβα του προτεινόμενου "κόμματος της ελληνικής Εληάς" από τον Παρασκευά Αυγερινό, αλλά είναι βέβαιο ότι από την στιγμή που θα καταψηφιστεί από τη ΝΔ, το ΚΚΕ και τον Λαϊκό Σύνδεσμο, δεν πρόκεται να περάσει. Ερώτημα αποτελούν μέχρι σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι αρνούνται να λάβουν θέση (και...) σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα.

Βέβαια το να καταθέτει μεταφρασμένα νομοθετήματα στην ελληνική Βουλή το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πρωτοτυπία: Το Μνημόνιο, πρόσφατα, ήταν η ... κορυφαία μετάφραση που ψήφισε η ελληνική Βουλή και ακολούθησαν δεκάδες νομοθετήματα τα οποία τους τα έδιναν, οι της κυβέρνησης του ΠΑΣΚ τα μετέφραζαν και εν συνεχεία τα ψήφιζαν στην Βουλή.

Πριν λίγο, λοιπόν, γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη με θέμα "Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας".

Όπως αναφέρει: "Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. "Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας", την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος".

Εν ολίγοις παραδέχονται ότι η σύλληψη του "μεγαλοφυούς" αυτού σχεδίου έχει έρθει από τις Βρυξέλες, μόνο που οι γραφειοκράτες της Ε.Ε δεν έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, για να αποφασίζουν τι νόμους θα έχουμε στη χώρα μας. Όσο για την κοινωνική συνοχή, πουθα μας φέρει το "καταπληκτικό" αυτό νομοσχέδιο, αρκεί να δούμε την κατάντια της Σουηδίας που και αυτή είχε ανάλογες "αντιρατσιστικές" ιδέες.

Ελπίζουμε να έστειλαν και μια κόπια του νομοσχεδίου στην 15χρονη Μυρτώ, στον Ευαγγελισμό, ή στην 20χρονη κοπέλα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας που πέταξε ο Αφγανός στον γκρεμό ή στην χήρα σύζυγο εκείνου του φουκαρά του Καντάρη που τον δολοφόνησαν για να του αρπάξουν την κάμερα, λίγο πριν γεννηθεί το παιδί του. Και στους τάφους των 50 Ελλήνων που έχουν δολοφονηθεί από αλλοδαπούς τον τελευταίο χρόνο, μόνο...

Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82

***

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ»

Μανιάτης: Κατά 90% ίδια η πρόταση ΠΑΣΟΚ και το αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη

Το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη υιοθετεί «σε ένα ποσοστό 90%» όσα προβλέπει η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είπε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος

Ο γραμματέας της «πράσινης» κοινοβουλευτικής ομάδα Γιάννης Μανιάτης μίλησε στο RealFM για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, που προωθεί προς συζήτηση μετά το αδιέξοδο στην χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Για το αν θα υποστεί αλλαγές: «Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε κάθε είδους βελτίωση, προσθήκη, διόρθωση, πάντα στην κεντρική κατεύθυνση που είναι ενιαία και στη δική μας πρόταση, αλλά και στην πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η οποία κατεύθυνση είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις ευρωπαϊκές και τις πανανθρώπινες θα έλεγα προτεραιότητες για προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την αποφυγή πράξεων ρατσισμού, ξενοφοβίας και εγκληματικότητας.

Για την συνεργασία με την ΔΗΜΑΡ και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη: «Εμείς 21 Μαρτίου καταθέσαμε Πρόταση Νόμου. Με βάση την πρόταση νόμου τη δική μας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ορθά, με κάποιες επιμέρους βελτιώσεις, αλλά σε ένα ποσοστό 90% υιοθετώντας τη δική μας πρόταση, κατέθεσε νομοσχέδιο.

Για το ποιοι περιμένει να ψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ: «Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή συστράτευση των Βουλευτών των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και νομίζω ότι αυτό το σχόλιό μου τα λέει όλα. ... προσβλέπουμε και ευελπιστούμε πως η Νέα Δημοκρατία και οι Βουλευτές της θα στηρίξουν, μετά από ανοιχτή συζήτηση και βελτιώσεις πάντα που θα γίνουν, την συγκεκριμένη πρόταση νόμου, η οποία επαναλαμβάνω έρχεται και σε συνέχεια της αναγκαιότητας εναρμόνισης του ελληνικού δικαιακού συστήματος με την Απόφαση - Πλαίσιο του 2008 της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για το αν κλονίζεται η κυβερνητική συνοχή: «Εμείς στηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και το εννοούμε απολύτως, πολύ περισσότερο σε νομοσχέδια που είναι επώδυνα κι έχουν και πολιτικό κόστος. Θεωρούμε όμως ότι σε ζητήματα αξιακά, σε ζητήματα βαθύτατα ιδεολογικά, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο συνιστά τμήμα του πυρήνα της ιδεολογίας και του αξιακού περιεχομένου του δικού μας, άρα δεν μπορούμε να υπαναχωρήσουμε».

Πηγή:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63835066

***

Κυβερνητική συμφωνία win-win, αλλιώς...

Της Μαρίνας Μάνη

Τα «βρήκαν» σε όλες τις μνημονιακές υποχρεώσεις, τα «χάλασαν» στο αντιρατσιστικό. Η τριμερής κυβέρνηση συνεργασίας κατέγραψε την πρώτη ρήξη στο εσωτερικό της, με τον Αντώνη Σαμαρά να αρνείται σθεναρά την προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη και τους Ευ.Βενιζέλο-Φώτη Κουβέλη όχι μόνο να επιμένουν στο αντίθετο, αλλά και να πετούν δημοσίως «καρφιά» στους πρωθυπουργικούς χειρισμούς.

Στο ερώτημα εάν αυτή η ρήξη οδηγήσει στη διάλυση της κυβέρνησης και στις πρόωρες κάλπες η απάντηση και των τριών επιτελείων είναι αρνητική.

«Κανείς δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή», τόνιζαν μέχρι αργά τη νύχτα, ωστόσο ένα μήνα πριν τα πρώτα γενέθλια της τρικομματικής οι δύο εταίροι φέρονται αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούν την κυβερνητική συμφωνία.

«Είμαστε οι χαμένοι»

Πιεσμένοι από τη συνεχή δημοσκοπική πτώση (κυρίως το ΠΑΣΟΚ) έχουν αντιληφθεί πως «ό,τι θετικό πετυχαίνει η κυβέρνηση το πιστώνεται ο Α. Σαμαράς και ό,τι αρνητικό... το χρεώνονται εκείνοι», κατά το μότο των συνεργατών τους.

Ο κ.Βενιζέλος μάλιστα ύψωσε πολύ (και για πρώτη φορά) τoυς τόνους προς την ηγεσία της ΝΔ κάνοντας αναφορά στην πολεμική που ασκούσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν η ίδια ...περνούσε «αντιμνημονιακή φάση», ενώ ζήτησε... να του ζητήσουν συγγνώμη για την κριτική που του ασκούσαν όταν επέβαλλε το «ήπιο» (σε σχέση με τα σημερινά μέτρα» «χαράτσι»...

Τέσσερις (4) επίορκοι απολύθηκαν

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή σύσκεψη «δεν βρέθηκε χρόνος» να ασχοληθούν με τα μείζονα θέματα που «καίνε» τους πολίτες – από την ανεργία και το φορολογικό αλαλούμ, μέχρι τις απολύσεις στο Δημόσιο, δεδομένου ότι, για παράδειγμα, μία εβδομάδα πριν από την επιστροφή της τρόικας οι απολύσεις των επίορκτων υπαλλήλων ανήλθαν... στις τέσσερις (4).

Το Μαξίμου μάλιστα δεν επιβεβαίωσε (ακόμη) την διαρροή των άλλων δύο ότι για όλα αυτά θα γίνει νέα σύσκεψη των αρχηγών μέσα στην εβδομάδα.

Κατά μόνας στη Βουλή...

Για να μη σπάσει το σκοινί που τράβηξαν χθες το βράδυ ο κ. Βενιζέλος εμφάνισε ως εναλλακτική λύση (της μη προώθησης του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη) την κατάθεση στη Βουλή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τον ρατσισμό κλπ, με τη μορφή της πρότασης νόμου. Με τον τρόπο αυτό, θα προκληθεί συζήτηση στην Ολομέλεια και θα ξεδιπλωθούν οι θέσεις όλων των κομμάτων και των κυβερνητικών εταίρων.

Αλλά:

Πρώτον, η εν λόγω πρόταση, ακόμη κι αν στηριχθεί (και) από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν θα πάρει την πλειοψηφία καθώς ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσουν.

Κατά τις πληροφορίες ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει δική του νομοθετική πρωτοβουλία καταθέτοντας πρόταση νόμου για το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Δεύτερον, θα αναδειχθούν συγκλίσεις που θα κάνουν προβληματική την κυβερνητική συγκατοίκηση των τριών καθώς σε άλλο «στρατόπεδο» θα καλυφθεί η ΝΔ και σε άλλο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ψύχραιμους επιτελείς των τριών «η λύση Βενιζέλου θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να απευθυνθούν στα δικά τους ακροατήρια, αλλά θα ανοίξει πληγές που δύσκολα θα κλείσουν μετά».

Κατόπιν (και) αυτών, ο ανασχηματισμός αναδεικνύεται σε δισεπίλυτο σταυρόλεξο. Πολύ περισσότερο εάν επισπευσθεί από μία παραίτηση του Αντώνη Ρουπακιώτη – οποίος, έχοντας «αδειασθεί» και επισήμως από το Μαξίμου χθες, βρίσκεται με... το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης.

Πηγή: http://capital.gr.msn.com/Article.aspx?id=1804567

***

Την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου ζήτησαν η Σ.Μάλμστρομ και ο Μ.Σουλτς

Την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου ζήτησαν η επίτροπος Σ. Μάλστρομ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς.

Την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τους πολιτικούς να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα στη μάχη εναντίον της ακροδεξιάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ το Ίδρυμα «Φρίντριχ Έμπερτ» του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, με τίτλο «Εμείς είμαστε οι άλλοι», η κ. Μάλμστρεμ, αναφερόμενη στην ακροδεξιά στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι συγκυριακό και προέβλεψε ότι δεν θα εξαφανιστεί όταν ξεπεραστεί η κρίση.

Σε δηλώσεις της πάντως σήμερα στην «Deutsche Welle», η Επίτροπος επισήμανε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν επαρκούν -αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση «κάνει αρκετά»- και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες προκειμένου να βοηθήσει, αλλά και να παρακολουθεί τη διαδικασία.

«Κατά την παραμονή μου στην Ελλάδα συζητήσαμε για το νομοσχέδιο. Από ό,τι κατάλαβα, σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο Κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό δίκαιο» δήλωσε η κ. Μάλμστρομ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «οι νόμοι προσδιορίζουν κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι το θεμέλιο της ειρηνικής συμβίωσης μιας κοινωνίας» και ανέδειξε την σημασία των νόμων οι οποίοι θέτουν το πλαίσιο της συμβίωσης. «Αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να καταστρέψουν αυτό το πλαίσιο, πρέπει να ψηφιστούν νόμοι που θα τους περιθωριοποιήσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και κάλεσε τους πολιτικούς να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα: «Την ακροδεξιά την νικάς, όταν οι πολιτικοί έχουν το θάρρος να ορθώσουν δημόσια το ανάστημά τους» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έρευνα του Ιδρύματος για τις επίκαιρες τάσεις της ακροδεξιάς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η οποία συνέταξε το κεφάλαιο για την κατάσταση στην Ελλάδα, αναλύοντας το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής από τις δημοτικές εκλογές του 2010, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «τότε ο ρόλος της απομειώθηκε, δεν διαπιστώθηκε η σημασία εκείνου του 5,5% που είχε πάρει στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, ενώ έκτοτε ο ρόλος της υπερδιογκώνεται».

Διευκρινίζει, πάντως, ότι δεν αναφέρεται σε μέτρα, διότι, όπως λέει, μέτρα δεν λαμβάνονται, αλλά σε μια ρητορική η οποία ανεβάζει τον ρόλο της Χρυσής Αυγής. «Ίσως και για να καλύψουμε το κενό της σιωπής μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όταν θα έπρεπε πραγματικά να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου», επισημαίνει η πολιτική επιστήμων

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/05/2013_501097

***

Κίνδυνος μείζονος κρίσης στην κυβέρνηση

Χαμηλό βαρομετρικό, που μπορεί να οδηγήσει σε μείζονα κρίση, κυριαρχεί στην κυβέρνηση, καθώς κατά τη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης έθεσαν με έντονο τρόπο ζήτημα συντονισμού της κυβέρνησης.

Σε ρήξη κορυφής μεταξύ των τριών εταίρων, η οποία ωστόσο δεν θέτει, επί του παρόντος τουλάχιστον, σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης, οδηγεί η συζήτηση για την αναγκαιότητα ή μη κατάθεσης του αντιρατσιστικού νόμου. Η αποστροφή του κ. Ευ. Βενιζέλου κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ότι: «Κυβέρνηση δεν υπάρχει χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κρίσης στο εσωτερικό της τρικομματικής.

Στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία διεξήχθη σε βαρύ κλίμα, ο κ. Α. Σαμαράς κατέστησε σαφές στους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ότι δεν προτίθεται να προωθήσει το σχετικό νομοθέτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πηγές του Μαξίμου επέμεναν, ακόμη και μετά τις δημόσιες δηλώσεις των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταθέσει κάποιο νόμο. Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά μετέφερε στους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ την άποψή του περί της ελάχιστης χρησιμότητας που θα είχε, κατά την κρατούσα στο Μαξίμου άποψη, ένας αντιρατσιστικός νόμος, στην αντιμετώπιση του μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Η απουσία πολιτικής συμφωνίας δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε εκ νέου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, (σύμφωνα με πηγές της ΔΗΜΑΡ). Οπως προκύπτει και από τις δηλώσεις των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή. Από την Ιπποκράτους έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ ότι ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ι. Μανιάτης, κατόπιν εντολής του κ. Βενιζέλου, θα ζητήσει τη συζήτηση και την ψήφιση του από 29 Μαρτίου κατατεθειμένου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ. Πηγές της Ιπποκράτους τόνιζαν ότι αν η Ν.Δ. καταψηφίσει την πρόταση θα φέρει και την ευθύνη για τη συνοχή της κυβέρνησης που, όπως διευκρίνιζαν, θα πληγεί αυτονόητα, αν δεν εγκριθεί μια πρόταση νόμου ενός εκ των εταίρων. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ έχει αποφασιστεί, αντιστοίχως, να στηριχθεί η υπάρχουσα πρόταση του υπ. Δικαιοσύνης. Στην Αγ. Κωνσταντίνου τόνιζαν ότι η πρόταση του κ. Α. Ρουπακιώτη εμπεριέχει σε σημαντικό βαθμό και εκείνη του ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα διαφωνίας με την Ιπποκράτους. Από την πλευρά του κ. Ρουπακιώτη τα σχόλια έλειπαν και συνεργάτες του τόνιζαν ότι πλέον «το θέμα είναι πολιτικό».

Τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Κουβέλης εξέφρασαν και δημοσίως τη διαφωνία τους με τον πρωθυπουργό, στηρίζοντας με σαφήνεια τους χειρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Βενιζέλος εκδήλωσε την προτίμησή του η αποδοχή του ν/σ να έχει «τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και τη συμμετοχή όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο κ. Κουβέλης, ο οποίος χρησιμοποίησε υψηλότατους τόνους, λέγοντας ότι «η όποια καθυστέρηση» στην κατάθεση του νομοσχεδίου που έχει καταρτισθεί «θα είναι απαράδεκτη». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε, επίσης, στην «απαράδεκτη», όπως είπε, δημοσιοποίηση ειδικής έκθεσης της ΚΕΝΕ «δύο ώρες πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών». Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης έθεσε στον πρωθυπουργό μια σειρά ερωτημάτων περί του τι μεσολάβησε ώστε η Ν.Δ. να αλλάξει τη στάση της, υπενθυμίζοντας ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης πίεζε για την επίσπευση και την αυστηροποίηση των διατάξεων. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Κουβέλης ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να σκεφτεί την εικόνα που θα εκπέμψει η Ν.Δ. εάν αποτελέσει το μόνο κόμμα που θα διαφοροποιείται από εκείνα του συνταγματικού τόξου.

Του Βασίλη Νέδου

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/05/2013_501054

***

Γ. Μανώλης για αντιρατσιστικό: «Αλλού τα κακαρίσματα αλλού γεννούν οι κότες»!

«Σκοτώνονται» για διορισμούς στα δημόσια νοσοκομεία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ χρησιμοποιώντας το αντιρατσιστικό. Αυτό είπε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην ενδοκυβερνητική κόντρα.

Με ανάρτησή του σε διαδικτυακό χώρο ο Γιάννης Μανώλης αναφέρει ότι οι κυβερνητικές διαφωνίες για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου γίνονται με άλλα αίτια και αφήνει να εννοηθεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πιέζουν τον Πρωθυπουργό για να διορίσουν τους δικούς τους διοικητές στα νοσοκομεία χρησιμοποιώντας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Αλλού τα κακαρίσματα & αλλού γεννούν οι κότες!Σκοτώνονται για τις θέσεις διοικητών στα νοσοκομεία & πιέζουν μέσω του αντιρατσιστικού Ν/Σ!»

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%C2%AB%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82%C2%BB

***

Γ. Μιχελάκης: «Δεν θα ψηφίσουμε το αντιρατσιστικό»

  Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης ξεκαθάρισε την πρόθεση καταψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αν αυτό έρθει προς συζήτηση στη Βουλή.

  «Αν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή, είναι ξεκάθαρο ότι δε θα το ψηφίσουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακραίες ιδέες και ακρότητες. Νομίζετε όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε με διατάγματα και στα δικαστήρια; Ή με ιδέες πολύ πιο ισχυρές και στην κοινωνία;» είπε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «Κακά τα ψέματα 400.000 έλληνες που ψήφισαν (Χρυσή Αυγή), και αν υπολογίσεις και τις δημοσκοπήσεις που τους δείχνουν πιο αυξημένους, θα τους πεις ότι απαγορεύεται το οτιδήποτε;» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

 

  Για τη σταθερότητα της κυβέρνησης ο Γιάννης Μιχελάκης είπε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της κυβέρνησης για έναν απλό λόγο. Έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολα νομοσχέδια, πολύ πιο σκληρά, εν πολλοίς πολλά από αυτά άδικα, έχει αντέξει η κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποιοι πρώτοι καρποί. Δε νομίζω ότι θα κολλήσουμε στο αντιρατσιστικό. Και στο τέλος τέλος, ας έρθει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή και όποιος το ψηφίσει».

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%C2%BB 

***

ΠΡΟΣ πρόωρες ΕΚΛΟΓΕΣ;

Συνεχίζεται η παράσταση με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, με «εντάσεις», «διαφωνίες» και «συγκρούσεις»…

Αυτό το θέατρο, μάλλον, ετοιμάζει το πολιτικό σκηνικό μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με αιχμή, για τις δυνάμεις, κυρίως, που απειλούνται με εξαφανισμό (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), το δόλιο τέχνασμα της υπεράσπισης του «αντιφασιστικού τόξου»: Τη μεγάλη αυτή ΑΠΑΤΗ…

Αυτό το δόλιο προεκλογικό εύρημα βολεύει μια χαρά και τη ΝΔ γιατί θα συσπειρώσει, στο όνομα της παράστασης που δίνει κατά του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου, τις ευρύτερες δυνάμεις της δεξιάς και ακροδεξιάς.

Τη βολεύει διπλά διότι με την παράσταση αυτή για τις δήθεν διαφωνίες πάνω στο νομοσχέδιο ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Τις παρουσιάζει στα μάτια του εκλογικού σώματος να συγκροτούν το «μαύρο μέτωπο» ΥΠΕΡ της λαθρομετανάστευσης και της δίνει έτσι τη δυνατότητα να κερδοσκοπεί πάνω στην παλλαϊκή αγανάκτηση που έχει προκαλέσει το λαθρομεταναστευτικό, ιδιαίτερα οξυμένη και από την καταστροφή που υφίσταται ο ελληνικός λαός από την κακουργία της κατοχικής κυβέρνησης.

Τη βολεύει επίσης διότι έτσι θα σταματήσει και την αιμορραγία της προς τη Χρυσή Αυγή, για να μην πούμε ότι θα αποσπάσει και δυνάμεις από αυτήν…

Εύστοχη, πιστεύουμε είναι η εκτίμηση της «Κλασσικοπερίπτωσης»:

«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και όλος ο περί αυτού ντόρος, ήταν ένα καλοστημένο θέατρο ή ακριβέστερα μια αληθοφανής πρόφαση, προκειμένου να πάμε σε πρόωρες εκλογές, πράγμα που εξυπηρετεί και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης…»

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6768.html

Φαίνεται ότι το δωσίλογο κυβερνητικό καθεστώς βρίσκεται σε οικτρό αδιέξοδο και τα μεγάλα αφεντικά (της ευρω-χούντας) θεωρούν ότι υπάρχουν κάποιες δυνατότητες να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό με εκλογές. Στήνουν έτσι και το ανάλογο σκηνικό με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο…

Φαίνεται, ακόμα, ότι και το άλλο γεράκι του διεθνούς φασισμού, οι ΗΠΑ (οι αυτοκράτορες της πλανητικής κακουργίας) γνωρίζουν ότι η ευρω-χούντα προετοιμάζει σκηνικό εκλογικό για την εδραίωση της Ν.Δ.

Γι αυτό κινητοποιεί και την παρακρατική συμμορία της Χρυσής Αυγής προς ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέες τελετουργικές παραστάσεις αυτής της παρακρατικής συμμορίας εναντίον του Τσίπρα προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν: «Τσίπρα κουφάλα γαμώ τον Τσε Γκεβάρα».

Ο στείρος, υστερικός, άσφαιρος και ηλίθιος (δίχως κανένα σήμερα αντίκρισμα) αντικομουνισμός της Χρυσής Αυγής, λειτουργεί προς όφελος των χρεοκοπημένων «αριστερών» κομμάτων: Καθαρά διατεταγμένος, διότι μόνο παντελώς ανεγκέφαλοι μπορεί να θέλουν να εμφανίζονται, σήμερα, σαν «σκιάχτρο» αντικομουνιστικό…

Το να ταυτίζει, τέλος, τον Τσίπρα με τον Τσε δίνεις εύσημα στον Τσίπρα. Αυτό ΜΟΝΟ, αν εκτελείς διατεταγμένη υπηρεσία, μπορεί να το κάνεις…

Τώρα φωτίζεται παραπέρα και η πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία πρόβαλε και διαμονοποιούσε τη Χρυσή Αυγή: Εντάσσεται και αυτή μέσα σ’ αυτό το προεκλογικό σκηνικό που στήνεται.

Σχετικό κείμενο ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7493

Οι τελετουργικοί προβοκάτορες-«λαγοί», πάντα σηματοδοτούν πιο κραυγαλέα τους σχεδιασμούς του καθεστώτος: Ο Καρατζαφέρης χθες, η Χρυσή Αυγή σήμερα…

Σηματοδοτούν τους σχεδιασμούς των αφεντικών τους ακριβώς διότι αποτελούν τα άμεσα παρακρατικά γρανάζια που λειτουργούν σαν αυτόματα.

Η Χρυσή Αυγή μια τέτοια παρακρατική συμμορία είναι και οι τελετουργικές, ηλίθιες κινήσεις της, καταγράφουν πιο ορατά το στήσιμο ενός σκηνικού πρόωρων εκλογών.

Συμπλήρωμα

Στο σημερινό «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Μπογιόπουλος φέρνει στη δημοσιότητα άκρως απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, ΑΚΡΩΣ αποκαλυπτικό για την παρακρατική φύση και λειτουργία της Χρυσής Αυγής.

http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=28/5/2013&columnId=1821

Ανάμεσα στα άλλα το έγγραφο λέει και τα εξής:

«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.

γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.

δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως «αγανακτισμένοι» πολίτες.

(...)

στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ) παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».

 

Αυτά για όσους συνεχίζουν να φοράνε πεισματικά τις παρωπίδες τους…

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_28.html

***

Ευτυχώς που καθαρίσαμε με την κρίση… και μας έμεινε μόνο το αντιρατσιστικό

Να με συμπαθήσουν εξ’ αρχής όσοι δε συμφωνήσουν με τα γραφόμενα, όμως, είναι εξοργιστικά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Και δε θα ασχοληθούμε με το ποιος έχει δίκιο, αν είναι ο Ρουπακιώτης αυτός, ο Μπαλτάκος, ο Βενιζέλος ή ο Κουβέλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και κάνει εντύπωση είναι ότι έχει σπαταληθεί τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, έχει χαθεί τόσος πολύτιμος χρόνος και κινδυνεύει η κυβέρνηση να διαλυθεί για ένα… άδειο πουκάμισο.

Τσακώνονται περί όνου σκιάς, όταν υπάρχουν τόσα και τόσα θέματα να συζητηθούν, να συμφωνηθούν ή στην τελική να υπάρξουν συγκρούσεις. Να υπάρξουν συγκρούσεις για σοβαρότερα θέματα κι όχι για ψευτοτσαμπουκάδες και πείσματα ένθεν και ένθεν.

Και καλά, να γινόταν όλο αυτό το σκηνικό προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος να το καταλάβουμε. Αλλά να που γίνεται γιατί πραγματικά κάποιοι επιμένουν ότι είναι σοβαρότερο το αντιρατσιστικό από άλλα θέματα.

Δηλαδή καθαρίσαμε με την οικονομική κρίση; Δεν θα έρθει την επόμενη εβδομάδα ξανά η τρόικα; Δεν θα απαιτήσει να μπουν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέσα στον Ιούνιο; Δεν θα πρέπει να απολυθούν 2.000 μέχρι τον Σεπτέμβριο;

Μα καλά. Πιστεύετε ότι εκατομμύρια Έλληνες που θα κληθούν να πληρώσουν ένα σκασμό λεφτά με τις φορολογικές δηλώσεις που θα κάνουν ενδιαφέρονται για το αντιρατσιστικό; Ξεχάσαμε ότι υπάρχει η τεράστια εκκρεμότητα με το φόρο ακινήτων και το φόρο στα αγροτεμάχια;

Είναι πιο σοβαρό το αντιρατσιστικό από τις αποκρατικοποιήσεις; Ή μήπως λύθηκε το ζήτημα του υπέρογκου χρέους και τώρα ασχολούμαστε με άλλα;

Έγινε ξαφνικά η Ελλάδα παράδεισος ανάπτυξης και Ελ Ντοράντο επενδύσεων; Έπεσαν δισεκατομμύρια στην αγορά και τρέχουν λεφτά κι από τα μπατζάκια μας;

Κατατροπώσαμε τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και οι χώρες του Νότου έχουν βρει τη Γη της Επαγγελίας;

Αν τα έχουμε λύσει όλα αυτά ε, τότε χαλάλι να χάσουμε και λίγο χρόνο με το αντιρατσιστικό. Όχι, όμως, για τα καπρίτσια του καθενός να τρώμε τόσες μέρες στα μούτρα όλη αυτή την ανοησία.

Και να πούμε και μια πρόταση; Δε χρειάζεται κανένας νόμος για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Ας κάνει ο Σαμαράς τη ρελάνς αύριο πρωί και ας λύσει το πρόβλημα με τρεις κινήσεις: 1. Με άρση των απίστευτων αδικιών που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. 2. Με καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας και 3. Με γενναίες αποφάσεις για το μεταναστευτικό που απειλεί την ελληνική κοινωνία. Από αυτά τρέφονται οι φασίστες και μόλις εξαλειφθούν το αυγό του φιδιού θα πάει στον αγύριστο.

Κι επίσης με μια γενναία πολιτική ενίσχυσης της παιδείας. Να γίνει υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία μας η ιστορία της Δημοκρατίας και ο εφιάλτης του φασισμού και της μισαλλοδοξίας. Να μάθουν τα παιδιά να απορρίπτουν τους εγκληματίες φασίστες που ονειρεύονται νέα ολοκαυτώματα.

Έτσι λύνονται τα προβλήματα κι όχι με αυστηρούς νόμους και κόντρες.

Και κάτι τελευταίο: Είναι ντροπή να λέμε ότι απειλείται η   κυβερνητική συνοχή, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που  έχουμε εδώ κι ένα χρόνο για ένα νομοσχέδιο που δεν  είναι και  επίμαχο. Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα για τα οποία μπορεί η  κυβέρνηση να πέσει, αν πρέπει να πέσει. Ας μη δίνουν τα τρία  κόμματα στον κ. Τσίπρα να γελάει κάτω από τα μουστάκια του.

Α.Ψ.

Πηγή: http://www.antinews.gr/2013/05/28/217112/

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel