Ζωηφόρος

Όλες οι νεότερες εξελίξεις γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Η μεγαλύτερη κυβερνητική παράταξη

δέχεται μόνο βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία

 

Η ΝΔ δεν ψηφίζει το αντιρατσιστικό του Ρουπακιώτη

Αθανασίου: Χρειάζονται μικρές βελτιώσεις και όχι νέο αντιρατσιστικό ν/σ

Δεν τα βρίσκουν στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό

Βενιζέλος: «Διεθνής υποχρέωση της Ελλάδας το αντιρατσιστικό»

Μπαλτάκος: Θέλουμε διευκρινίσεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Απορρίπτει η ΝΔ το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου που συνέταξε ο προερχόμενος από τη Δημοκρατική Αριστερά υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Στη ΝΔ χαρακτηρίζουν «ιδιώνυμο» το νομοθέτημα του κ. Ρουπακιώτη και με σαφήνεια αφήνουν να εννοηθεί ότι αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή οι βουλευτές του κ. Σαμαρά δεν θα το ψηφίσουν.

Σημερα έγινε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ παρουσία στενών συνεργατών του πρωθυπουργού προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Στη σύσκεψη της ομάδας που επεξεργάζεται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μετείχαν οι κύριοι Τάκης Μπαλτάκος (γγ του υπουργικού συμβουλίου), Χαράλαμπος Αθανασίου (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών), Κώστας Καραγκούνης (υφυπουργός Δικαιοσύνης), Χρύσανθος Λαζαρίδης, Θανάσης Μπούρας, Προκόπης Παυλόπουλος και Αναστάσιος Νεράτζης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΝΔ κωδικοποίησαν τις αποφάσεις τους στα εξής τέσσερα σημεία:

1. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές στα θέματα αντιμετώπισης του ρατσισμού». Αναφέρουν μάλιστα ως ενδεικτικά παραδείγματα τον νόμο 927/79 και την διάταξη του ποινικού κώδικα που λειτουργεί επιβαρυντικά όταν το αδίκημα έχει ρατσιστικές διαστάσεις

2. Η ΝΔ δεν θεσπίζει ιδιώνυμο

3. Μάλιστα τυχόν θέσπιση ιδιώνυμου θα αποτελούσε παραβίαση της θεμελιώδους Συνταγματικής αρχής της ελευθερίας του λόγου που θα μπορούσε δυνητικά να γενικευτεί κατά των πάντων

4. Τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία είναι εφικτές και επιθυμητές

Η στάση αυτή της ΝΔ δημιουργεί συνθήκες κρίσης στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, αφού το σχέδιο νόμου είχαν εισηγηθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ αφήνει προσωπικά εκτεθειμένο τον υπουργό Δικαιοσύνης αντώνη Ρουπακιώτη ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και παραίτησής του από την κυβέρνηση λέγοντας ότι η καρέκλα του δεν έχει κόλλα. Πάντως είναι σαφές ότι με την κίνησή του αυτή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κλείνει το μάτι στους δεξιούς ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν αναζητήσει πολιτική στέγη στη Χρυσή Αυγή.

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=280674

***

Ισχυρές αναταράξεις από το αντιρατσιστικό

Η κυβερνητική συνοχή δοκιμάζεται με σημείο αιχμής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η λύση θα αναζητηθεί σε επίπεδο κορυφής, μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων. Το Μέγαρο Μαξίμου και η Ν.Δ. (και επισήμως από χθες) αμφισβητούν την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης, υποστηρίζοντας ότι  το ισχύον νομικό πλαίσιο από το 1979 είναι επαρκές. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. πιέζουν να προωθηθεί η πρόταση Ρουπακιώτη, με τον Ευ. Βενιζέλο να ζητά (από τη Λειψία όπου βρισκόταν χθες) σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών τάχιστα και τον Φώτη Κουβέλη να στηρίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης (σε ομιλία του στα Γιάννενα). Ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές της Ν.Δ. εκφράζουν την αντίθεσή τους προς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αξιοποιήσει την ενδοκυβερνητική αντάρα καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. ότι «κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή».

Η Νέα Δημοκρατία εκτιμά πως η ευρωπαϊκή Οδηγία για τη δημιουργία αντιρατσιστικού νόμου δεν είναι δεσμευτική για τη χώρα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα σύσκεψης στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Θανάση Μπούρα, τη Δευτέρα, όπου συμφωνήθηκε ότι ο νόμος 927/79 δεν έχει κενά σε σχέση με το νέο νόμο Ρουπακιώτη. Η Ν.Δ. επιτίθεται, εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι θέλει ένα νομοσχέδιο που να αφορά μόνο μετανάστες. Στη σύσκεψη της Ν.Δ. τη Δευτέρα συμμετείχαν: ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αναστάσιος Νεράντζης, και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, αναφέρεται ότι από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που εξέτασε το νομοσχέδιο «έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, αλλά και ως προς τις επιμέρους διατάξεις του».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΗΜ.ΑΡ., με τον εκπρόσωπό της, Ανδρέα Παπαδόπουλο, να τονίζει: «Ακούω ότι ένας κύριος Μπαλτάκος έχει διαφωνίες με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Μου είναι παντελώς αδιάφορο».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, επανέλαβε πως η κατάθεση και η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου συνιστούν διεθνή υποχρέωση της χώρας και τόνισε ότι η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για την κατάθεση και την ψήφιση του νομοσχεδίου αδικεί την κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Οποιοδήποτε επιμέρους ζήτημα πρέπει να αντιμετωπισθεί τάχιστα από τους ίδιους τους τρεις αρχηγούς», κατέληξε.

O πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., από τα Γιάννενα, τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιδημοκρατικές και ακροδεξιές πρακτικές και τα φαινόμενα ρατσισμού και βίας απέναντι στους μετανάστες». Και πρόσθεσε: «Ταχθήκαμε υπέρ της άμεσης υπερψήφισης του αντιρατσιστικού. Αυτονόητη είναι η συμπαράταξή μας με τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου προς αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα παρέμβασή του καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία ότι «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή και υπενθυμίζει ότι η ρατσιστική βία το τελευταίο διάστημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν χρειάζεται» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real Fm, ενώ αποστάσεις από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ως έχει, κράτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον Αlpha 9.89. Αναφερόμενος στο άρθρο περί δημόσιου εγκωμιασμού, ζήτησε πιο σωστή και ακριβή διατύπωση, ως προς το δικαίωμα γνώμης σε ιστορικά ζητήματα, καθώς επιφέρει ποινή φυλάκισης.

Αγγελική Σπανού στον ΕΤ

Πηγή: http://www.antinews.gr/2013/05/23/216656/

***

Μετα και τις δηλωσεις Αθανασιου, σφίγγει ο «γαλάζιος» κλοιός

γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη

Σφίγγει ο «γαλάζιος» κλοιός γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου να διατυπώνει στην Βουλή την θέση ότι υπάρχει «επαρκές νομικό πλαίσιο» για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών φαινομένων. Αυτό είπε μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι απαιτούνται «μικρές βελτιώσεις» και όχι νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου «αν δείτε αυτό το νομοθέτημα (σ.σ. το αντιρατσιστικό σ/ν) το 90% είναι ρυθμισμένο στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά κανείς δεν έπιασε να τα μαζέψει όλα και να δει ότι αυτά έχουν ρυθμιστεί». «Βεβαίως, πρέπει να γίνουν μερικές παρεμβάσεις, αλλά όχι να πάρει μία τέτοια έκταση επικοινωνιακού χαρακτήρα και να φαίνεται ότι υπάρχουν και αντίθετες ενδοκυβερνητικές απόψεις από ορισμένη μερίδα του Τύπου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα», σημείωσε.

Μάλιστα διατύπωσε αιχμές προς την πλευρά Ρουπακιώτη λέγοντας πως «όταν ο νομοθέτης νομοθετεί πρέπει να έχει μία εποπτεία του Δικαίου». «Πρέπει να γνωρίζει, ποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουμε», είπε.

Υπερασπιζόμενος τον νόμο 927/79, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «πολλές ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα». «Πολλές είχαν και πριν από εμάς, αλλά πολλές από αυτές δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν. Ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό», πρόσθεσε, παρατηρώντας πως εάν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις δεν φταίει η κυβέρνηση.

Δεν δίστασε δε να επικρίνει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας: «Δείτε τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και την '"ΑΥΓΗ", που αρθρογραφούσε τότε από άλλη σκοπιά βέβαια και όχι από την αντιπολιτευτική που επιχειρεί τώρα, τι έγραφε για τον ίδιο αντιρατσιστικό νόμο. Δεν διαφέρει σε τίποτα ο νόμος που εισήχθη επί Παπαϊωάννου με τον σημερινό. Διαφέρει μόνο στην τιμωρία των Νομικών Προσώπων».

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=514130

***

Γατονι ο Τατσόπουλος: για του Αγίου Ποτέ το παει η Ν.Δ. το "αντιρατσιστικο"

Την εκτίμηση ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «θα πάει στις καλένδες» εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, κατηγορώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία ότι «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή.

«Υπάρχουν πολλές πληροφορίες ότι θα το πάνε στις καλένδες – ή για τον Αύγουστο ή για του Αγίου Ποτέ. Αυτό συνδυάζεται με ένα κλείσιμο του ματιού της Ν.Δ. – γιατί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιδρούν και λένε «φέρτε το τώρα», δεν μπορώ να τους βάλω στα ίδια – (προς τη Χρυσή Αυγή)», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Γι’ αυτό έρχεται αυτός ο νόμος. Διότι είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι και πρώτοι σε ρατσιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Επειδή η Ν.Δ. της αρέσει να κλείνει το μάτι, γιατί σκέπτεται ότι αύριο η Χρυσή Αυγή μπορεί να είναι τρίτο κόμμα, θέλει να αφήνει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό με μια ομάδα», πρόσθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τατσόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα χωρίς να αναθεωρηθεί η συνθήκη «Δουβλίνο 2». «Να αναθεωρηθεί άμεσα. Να φτιάξουμε ανθρώπινες συνθήκες ή να μην στοχοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους – γιατί δεν είναι εγκληματίες – αντί να δημιουργούμε την ψευδαίσθηση ότι άμα τους πετάξουμε στη θάλασσα θα αλλάξει η οικονομία και θα βρούμε δουλειά», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις του Θ. Πάγκαλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Ζίζεκ, ο κ. Τατσόπουλος σχολίασε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «πάσχει από μία ασθένεια που ονομάζεται επιλεκτική αμετροέπεια».

Σε ό,τι αφορά στις συστάσεις περί ευπρεπούς ενδυμασίας των βουλευτών, ο κ. Τατσόπουλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν δίνει καμία σημασία στο «dress code» και ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τι λένε και κυρίως τι ψηφίζουν οι βουλευτές.

«Αν ψηφίζουν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα, δεν πάνε να ντυθούνε φιγουρίνια; Εγώ θεωρώ ότι προσβάλλω τη Βουλή όταν ψηφίζω τέτοια μέτρα και όχι με το ντύσιμό μου», εξήγησε.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/655374

***

Με το νόμο Ρουπακιώτη, ο Ζίζεκ θα ήταν φυλακή!

[Δεν τα λεω εγω... οι αριστεροι το λενε και το αναδημοσιευει το tvxs.gr του Κουλογλου...]

Αν η ΝΔ δεν είχε μπλοκάρει (για τους δικούς της λόγους) τον "αντιρατσιστικό" νόμο Ρουπακιώτη, τότε σήμερα ο Σλαβόι Ζίζεκ θα ήταν ήδη υπόδικος για "εξώθηση σε τέλεση εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας".

Το αν το αστείο του ήταν κρύο ή πετυχημένο δεν αφορά το νόμο.

Εγώ μπορεί να το βρίσκω κρύο, εσύ να το βρίσκεις πετυχημένο, μα ο τρίτος μπορεί να μην το βλέπει καν ως αστείο.

Και τότε το καλαμπουράκι του Ζίζεκ θα πήγαινε στα δικαστήρια και ο ίδιος θα αντιμετώπιζε τηναυστηρότητα του νόμου.

Γιατί;

Επειδή είπε μια μαλακία!

"Μα...", θα μου πει κάποιος, "...δεν προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο"!

Και ποιος σου είπε ότι ο ρατσισμός είναι κάτι τόσο συγκεκριμένο;

Ρατσισμός δεν είναι μόνο ο φυλετικός. Είναι και ο κοινωνικός.

Η στοχοποίηση μιας κοινωνικής ομάδας μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί κοινωνικός ρατσισμός από το νομοθέτη.

Και επομένως, στην περίπτωσή μας, η στοχοποίηση των μη ψηφισάντων τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως κοινωνικός ρατσισμός.

Και όταν μάλιστα ο λέγων προτρέπει σε τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως η εξορία σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, τότε σοβαρεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Τι κι αν ήταν καλαμπούρι; (πετυχημένο ή αποτυχημένο, δεν έχει σημασία)

Ο νομοθέτης δεν χασκογελά με πίτσες και μπύρες στην παρέα του, για να "λέει και μια μαλακία για να περνάει η ώρα" και να περνάει στο ντούκου.

Όταν κάποιος κάνει το λαγό των ανεκδότων, ο νόμος κάνει το λιοντάρι.

Ο νομοθέτης ερευνά το γεγονός.

Και όταν η κουβέντα αναδεικνύεται σε γεγονός, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Αν λοιπόν είχε περάσει ο νόμος αυτός, σήμερα ο Ζίζεκ θα ήταν προφυλακιστέος.

Ο νόμος αυτός υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και εσχάτως και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή από τους πρώτους δύο δεν περιμένω και κάτι καλύτερο, θα αναφερθώ στον τρίτο.

Αγαπητοί Συριζαίοι, νομίζω πως μετά το Ζιζεκο-στραπάτσο ίσως καταλάβατε σε τί εφιαλτικές στιγμές μπορεί να οδηγηθεί η χώρα, αν υιοθετηθούν τέτοιου είδουςοργουελιανά νομοσχέδια.

Η πρεμούρα σας να αναδείξετε τον φιλοχουντικό χαρακτήρα μεγάλου μέρους της ΝΔ δεν πρέπει να σας εξωθεί στην υιοθέτηση νομοσχεδίων-big brother της σκέψης.

Ναι, η μισή και πλέον ΝΔ διακατέχεται από φιλοχουντικές ιδέες και φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως εσείς πρέπει να αντιδράσετε στο Τέρας, εξομοιούμενοι με αυτό.

Υπάρχουν θέματα τόσο σημαντικά τα οποία δεν μπορούν να γίνονται γαϊτανάκι για μικροκομματικούς σκοπούς.

Και η ελευθερία σκέψης είναι ένα αναφαίρετο φυσικό δικαίωμα του ανθρώπου, όπως έλεγαν κι οι διαφωτιστές μερικούς αιώνες πριν, όταν ξυπνούσαν τον κόσμο απ' το μεσαιωνικό σκοταδισμό.

Εξάλλου είναι δεδομένο πως αν η κυβέρνηση ψήφιζε αυτόν το νόμο, εσείς τότε θα ήσασταν φανατικά αντίθετοι προβάλλοντας επιχειρήματα παρόμοια με εκείνων που επικρίνετε.

Εξάλλου, θα μπορούσε ο νομοθέτης να θεωρήσει λεκτική παρότρυνση σε βίαιες ενέργειες και τα δικά σας συνθήματα, πανώ, ανακοινώσεις κλπ.

Λόγοι-συνθήματα όπως "εξέγερση τώρα" ή "ανατροπή" ή "τσακίστε τους φασίστες",αποτελούν κατά μία έννοια προτροπή σε αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχει εξέγερση ή ανατροπή χωρίς βίαιες ενέργειες, ούτε βέβαια... τσάκισμα με τριαντάφυλλα.

Επομένως το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη είναι βαθιά αντιδραστικό και δεδομένα θα λειτουργήσει ως μπούμπερανγκ και θα γυρίσει να τσακίσει τα κεφάλια αυτών που διαπνέονται από αντιρατσιστικές ιδέες και αντιμάχονται τις αντιδημοκρατικές και ολοκληρωτικές απόψεις και μεθόδους.

Εξάλλου τι σημαίνει "θα διώκεται η λεκτική άρνηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας";;;

Δηλαδή από πότε διώκεται η ιστορικη έρευνα και αμφισβήτηση;

Από πότε απαγορεύεται στους ιστορικούς αναλυτές αλλά και στους πολίτες η έκφραση διαφορετικής γνώμης και οπτικής για ένα ιστορικό γεγονός;

Από πότε οι κοινωνικά φιλελεύθεροι φοβούνται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τρέχουν να υποστηρίξουν μεσαιωνικά διατάγματα;

ΥΓ: Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιηθεί ως συζητήσιμη αιτία για ένα τέτοιο νομοσχέδιο, αν και εφόσον η οργάνωση αυτή έμενε στα λόγια και στην λόγω εξώθηση σε πράξεις εγκληματικές.

Η Χρυσή Αυγή όμως και τα μέλη της δεν παραμένουν στα λόγια.

Έχουν προ πολλού προχωρήσει στις πράξεις.

Για να αντιμετωπιστεί νομικά λοιπόν δε χρειάζεται να διωχθεί η σκέψη ή η παρότρυνση σε τέλεση εγκλημάτων, αλλά δύναται κάλλιστα να διωχθεί η ίδια η τέλεση εγκλημάτων.

Αν το κράτος θέλει, μέσα σε 24 ώρες θα έχει μπουζουριάσει δεκάδες φασίστες που έχουν προβεί σε εγκληματικές πράξεις (δολοφονίες, μαχαιρώματα, βασανιστήρια, κλοπές, ξυλοδαρμούς) και θα έχει ανακοινώσει δικάσιμο ημέρα για καθέναν απ' αυτούς.

Δε χρειάζεται να ψηφιστούν νέοι -και δη επικίνδυνοι για τη δημοκρατία- νόμοι.

Αρκεί να εφαρμοστούν οι υπάρχοντες.

Του Μαζεστίξ

Πηγή: http://toixo-toixo.blogspot.gr/2013/05/blog-post_22.html

***

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Μητροπολίτης Σύρου για "αντιρατσιστικό" ν/σ: "Θα δώσουμε με σθένος την μάχη"

Σφοδρά πυρά κατά του νομοσχεδίου για την "εχθροπάθεια" ή αλλιώς "αντιρατσιστικού" εξαπέλυσε και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο οποίος αναμφίβολα συγκαταλέγεται μεταξύ των μετριοπαθών μητροπολιτών, ενώ πιέσεις δέχεται από πολλούς μητροπολίτες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να ανακαλέσει την θετική στάση του για το νομοσχέδιο και να ταχθεί με σαφήνεια εναντίον του.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δωρόθεου Σύρου "Προς τους Ευλαβεστάτους Εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου" κηρύσσσεται η αντίσταση κατά του συγκεκριμένου νόμου με τα εξής πύρηνα λόγια:

"Γνωρίζουμε την ευαισθησία της Πολιτείας σε θέματα, που αφορούν και την Εκκλησία, είμαστε βέβαιοι ότι και εκείνοι, που θα εισηγηθούν το νομοσχέδιο, και εκείνοι, που θα κληθούν να το ψηφίσουν, δεν θα επιτρέψουν την ποινικοποίηση του λόγου της Εκκλησίας, που είναι  μεν πεπαρησιασμένος προς κάθε αίρεση και αμαρτία, αλλά πάντα αγαπητικός και ιαματικός προς κάθε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, προς τον οποίο σήμερα προσφέρει αφθονοπάροχα και με όλη της τη δύναμη ηθική και υλική συμπαράσταση.

Να είστε βέβαιοι ότι, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, η ποιμαίνουσα Εκκλησία αγρυπνεί.

Ως Επίσκοπος και Πατέρας σας, σας διαβεβαιώ ότι εάν επαληθευθούν οι φόβοι, όσων σήμερα διαμαρτύρονται, θα δώσουμε με κάθε σθένος τη μαρτυρία μας για το δίκαιο της Εκκλησίας μας".              

Αλλά κα μέσα στην κυβέρνηση εξακολουθούν οι σφοδρές αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ.Αθανασίου όχι απλώς να τάσσεται κατά του νομοσχεδίου, αλλά και να επιτίθεται στον υπουργό Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτη ότι δεν εξέτασε αρκετά το "υπάρχων επαρκές νομικό πλαίσιο" και επισήμανε ότι απαιτούνται «μικρές βελτιώσεις σε αυτο» και όχι νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, είπε πως «αν δείτε αυτό το νομοθέτημα (σ.σ. αντιρατσιστικό) το 90% είναι ρυθμισμένο στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά κανείς δεν έπιασε να τα μαζέψει όλα και να δει ότι αυτά έχουν ρυθμιστεί. Βεβαίως, πρέπει να γίνουν μερικές παρεμβάσεις, αλλά όχι να πάρει μία τέτοια έκταση επικοινωνιακού χαρακτήρα και να φαίνεται ότι υπάρχουν και αντίθετες ενδοκυβερνητικές απόψεις από ορισμένη μερίδα του Τύπου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα». Αφησε μάλιστα αιχμές σημειώνοντας ότι «όταν ο νομοθέτης νομοθετεί πρέπει να έχει μία εποπτεία του δικαίου. Πρέπει να γνωρίζει, ποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουμε».

Επιπροσθέτως, ο κ. Αθανασίου υπερασπίστηκε τον νόμο 927/79 τονίζοντας ότι «πολλές ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα. Πολλές είχαν και πριν από εμάς, αλλά πολλές από αυτές δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν. Ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό» πρόσθεσε δε πως εάν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις δεν φταίει η Κυβέρνηση.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ΝΔ, Λαϊκός Σύνδεσμος και ΚΚΕ (αυτό και αν είναι ετερόκλητη πολιτική συμμαχία...) δεν το ψηφίζουν, άρα είναι βέβαιο ότι θα καταψηφιστεί η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ έχουν προειδοποιήσει ότι "Δεν θα ρίξουν θετική ψήφο έστω και αν το φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση".

Χαρακτηριστική είναι η φράση ενός βουλευτή της ΝΔ για το ζήτημα, όπως διατυπώθηκε σε συνεργάτη του Α.Σαμαρά: "Το να τοποθετηούμε είτε δημόσια είτε ιδιωτικά πως η μπούργκα (σ.σ. φωτό) που επιβάλλει το Ισλάμ να φορούν οι γυναίκες είναι αφόρητο γι'αυτές και αντιβαίνει στην ισότητα των δύο φύλων θα είναι ποινικό αδίκημα βάσει των διατάξεων του νομοσχεδίου. Εγώ τουλάχιστον αυτό δεν πρόκειται να το ψηφίσω που να μου κοπεί το χέρι"! 

Ερωτηματικό είναι η στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οι οποίοι περιέργως έχουν αποφύγει να τοποθετηθούν μέχρι στιγμής γα το ν/σ...

Πηγή:http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CF%83-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel