Ζωηφόρος

Ερώτηση στη Βουλή για το μάθημα Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης,

Ερώτηση στη Βουλή για το μάθημα

Σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Μανώλη Στρατάκη

19/6/2009

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Την έντονη διαφωνία της για την σχεδιαζόμενη εισαγωγή του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο δημοτικό σχολείο εκφράζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος(ΑΣΠΕ).

Σύμφωνα με έγγραφο της ΑΣΠΕ διακεκριμένοι παιδαγωγοί και επιστήμονες, όπως ο σουηδός καθηγητής της κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα, Ιωακείμ Ισραέλ, σύμφωνα με τον οποίο "Στις χώρες που εισήγαγαν το σεξ στα σχολεία, όπως απέδειξαν οι στατιστικές, αυξήθηκε καταπληκτικά ο αριθμός των ανήλικων κοριτσιών που έμειναν έγκυες", εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την εισαγωγή του μαθήματος στο δημοτικό. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της ΑΣΠΕ, στις χώρες που το μάθημα αυτό διδάχθηκε έχει περιθωριοποιηθεί και τείνει να αποσυρθεί.

Επιπλέον στο έγγραφό της η ΑΣΠΕ προτείνει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών του δημοτικού να γίνεται δια μέσου των γονέων τους, οι οποίοι θα παρακολουθούν σεμινάρια στα σχολεία, τα οποία θα επαναλαμβάνονται ανά διετία, και την εισαγωγή μαθημάτων Υγιεινής και Ανθρωπολογίας στο δημοτικό.

Επειδή, το θέμα της εισαγωγής του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο δημοτικό είναι σοβαρό και χρήζει λεπτομερούς έρευνας σε σχέση με τα θετικά και τα αρνητικά αποτελέσματά της.

Επειδή, υπάρχουν παραδείγματα αποτυχημένων αντίστοιχων προσπαθειών από άλλες χώρες.

Επειδή το θέμα μπορεί να προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες σε διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως αυτή των πολυτέκνων οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε θέματα διαπαιδαγώγησης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ.Υπουργός:

Εάν προτίθεται να υλοποιήσει τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο δημοτικό και αν ναι πάνω σε ποια στοιχεία και έρευνες στηρίζει την εισαγωγή αυτή, ποια είναι η προτεινόμενη ύλη και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να μην υπάρξουν προβλήματα στους μαθητές του δημοτικού από τη διδασκαλία του παραπάνω μαθήματος.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel