Ζωηφόρος

Απάντηση στη θέση του Ελεύθερου Τύπου για τη Σεξουαλική Αγωγή,

Απάντηση στη θέση

του Ελεύθερου Τύπου

για τη Σεξουαλική Αγωγή

Αφιέρωμα στη Σεξουαλική αγωγή αποτελεί το σημερινό (9/5/2009) φύλλο του Ελεύθερου Τύπου. Η «θέση» της εφημερίδας για το θέμα μας παρέχει σημαντικές πληροφορίες παρόλο που διαφωνούμε πλήρως με τη θέση αυτή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η αντίδραση υγιών δυνάμεων («συντηρητικά στοιχεία» τις ονομάζει η εφημερίδα) απέτρεψε τόσο την κ. Γιαννάκου όσο και τον κ. Στυλιανίδη από την εισαγωγή μαθήματος Σεξουαλικής αγωγής, κάτω από το φόβο του πολιτικού κόστους. Αν λοιπόν και τώρα υπάρξει (και πρέπει άμεσα να υπάρξει) δυναμική αντίδραση και με τόσο δυσμενές το εκλογικό κλίμα για τη ΝΔ μπορεί να αποτραπεί και η προσπάθεια του κ. Σπηλιωτόπουλου για την εισαγωγή τέτοιου μαθήματος στα σχολεία. Πιστεύουμε μάλιστα πως οι σημερινές του δηλώσεις στον ΕΤ δεν είναι παρά μία κρούση για να μετρήσει τις αντιδράσεις που θα προκληθούν και να σκεφτεί αν τελικά θα προχωρήσει ή όχι στο εγχείρημά του.

Αν η τηλεόραση βλάπτει τη νεολαία και στα θέματα της σεξουαλικής συμπεριφοράς αυτό οφείλει να το διορθώσει η κυβέρνηση επιβάλλοντας την τάξη στα ΜΜΕ και τιμωρώντας όσους προβάλλουν κάθε είδους ανωμαλία μέσα στα ΜΜΕ. Είναι αστείο να ζητάμε μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής για να προστατέψουμε τα παιδιά από την ασυδοσία και την ανηθικότητα που προβάλλει η τηλεόραση και να μην επιβάλλουμε την τάξη στην πηγή του κακού, στην ίδια την τηλεόραση.

Η αληθινή προστασία των παιδιών μας δεν παρέχεται με τη Σεξουαλική αγωγή αλλά με τη διδασκαλία της χριστιανικής ηθικής και ζωής μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και από άλλα μαθήματα. Ας αποσυρθούν να ανόητα και ανήθικα κείμενα για τις εταίρες και τα γλυκανάλατα ποιήματα και πεζά της Σούλας, της Κούλας και δεν ξέρω ποιας άλλης συγγραφέως κι ας επανέλθουν στο μάθημα της Λογοτεχνίας έργα του Κόντογλου, του Παπαδιαμάντη κ.α.

Ας μιλήσουν επιτέλους τα βιβλία Θρησκευτικών και οι θεολόγοι ξεκάθαρα για τις προγαμιαίες σχέσεις και τα αμάρτημα της πορνείας, ας απομακρύνουμε τα παιδιά από την ανηθικότητα κι ας εμφυσήσουμε μέσα τους την αξία της απλότητας, τα ιδανικά της παρθενίας και της αγνότητας, τις αρχές του τίμιου γάμου και της πιστότητας. Αλλά ποιος Υπουργός στην σύγχρονη Ελλάδα πιστεύει αληθινά στις αρχές της χριστιανικής ζωής που αναφέραμε;

________________________________________

Το άρθρο του Ελεύθερου Τύπου

Σύγχρονο σχολείο (Η θέση μας)

Η εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί, δυστυχώς, ακόμα ένα θέμα ταμπού. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα εγκαταλείπει τα παιδιά στην πρόχειρη και ενίοτε στρεβλή «πληροφορία» από το Διαδίκτυο και την τηλεόραση, επειδή οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπ. Παιδείας επικαλούνται κάποιο αόριστο πολιτικό κόστος - ιδιαίτερα μετά την προ ετών περιπέτεια με το βιβλίο της Ιστορίας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΤ.Σ, το υπουργείο Παιδείας έχει εκπονήσει σειρά εγχειριδίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από την περίοδο της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου. Το μείζον πολιτικό θέμα που -κακώς- ανέκυψε με το βιβλίο της Ιστορίας ανάγκασε την τότε ηγεσία να ανακρούσει πρύμναν, κάτι που συνεχίστηκε και επί της θητείας του διαδόχου της κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Τώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ριζικής αλλαγής των αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων από την Επιτροπή υπό τον καθηγητή κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, το θέμα όχι μόνο επανεξετάζεται, αλλά, όπως δηλώνει στον ΕΤ.Σ ο νυν υπουργός κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, υπάρχει σαφής πρόθεση να εισαχθεί το σχετικό μάθημα στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.

Η απόφαση είναι σωστή και δεν πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις από συντηρητικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά μας να «εκπαιδεύονται» από ανεξέλεγκτες πηγές και με τρόπο που μπορεί να τα οδηγήσει σε σεξιστικές αντιλήψεις και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Στην εποχή των νέων τεχνολογιών, όταν οι νέοι αφιερώνουν αρκετές ώρες ημερησίως στο Ίντερνετ κι όταν η τηλεόραση δημιουργεί εσφαλμένα πρότυπα, είναι υποχρέωση της Πολιτείας κι ενός ανθρωποκεντρικού εκπαιδευτικού συστήματος και να προλάβει και να ενημερώσει και να διαπλάσει. Οι πολιτικοί αρχηγοί ανάλωσαν χρόνο, κατά τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για να συζητήσουν για τα προβλήματα της νεολαίας. Εάν θέλουν, όμως, να επιδείξουν ειλικρινές ενδιαφέρον, οφείλουν να συναινέσουν σε ουσιαστικές αλλαγές στο γνωστικό αντικείμενο που παρέχει σήμερα η εκπαίδευσή μας. Κι αυτό το -φαινομενικά απλό- θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι ένα πρώτο βήμα…

Και ένα ακόμη σχόλιο:

Σεξουαλική αγωγή και Ορθόδοξη Θεολογία

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής; Είναι ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε πριν συμφωνήσουμε ή διαφωνήσουμε με την εισαγωγή του στα σχολεία. Από όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι σαφές πως η εισαγωγή του μαθήματος στοχεύει στην αποφυγή εκτρώσεων, ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων, σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στα παιδιά. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι προβλέπεται ενημέρωση των παιδιών για το σώμα τους και τη λειτουργία του, διδασκαλία για τη χρήση αντισυλληπτικών μέτρων (προφυλακτικών, αντισυλληπτικών χαπιών κλπ), ενημέρωση για τα σχετικά νοσήματα.

Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο μάθημα όχι μόνο δεν θα πετύχει το στόχο του αλλά μάλλον θα συμβάλλει περισσότερο στην εκτράχυνση των ηθών της νεολαίας μας, θα αυξήσει την άκαιρη και εφάμαρτη σεξουαλική της ζωή και θα οδηγήσει σε βάραθρα αμαρτίας, της οποίας ο καρπός είναι ο πνευματικός (και κάποτε και ο βιολογικός) θάνατος.

Ένα μάθημα Σεξουαλικής αγωγής (τέτοιου προσανατολισμού) στρέφεται κατάφορα ενάντια στη χριστιανική ζωή και διδασκαλία. Οι αρετές της παρθενίας και της αγνότητας (με την αποφυγή των προγαμιαίων σχέσεων), η μοναδικότητα του προσώπου και η καταξίωσή του εντός της αγαπητικής συνύπαρξης του ευλογημένου από την Εκκλησία γάμου, η ασκητική οδός της ζωής της παρθενίας (μοναχικό πολίτευμα) παραθεωρούνται ολοκληρωτικά. Δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια να απομακρυνθούν οι νέοι από τις πορνικές προγαμιαίες σχέσεις και το μόνο που φροντίζει ένα τέτοιο μάθημα είναι να πορνεύουν οι νέοι με «ασφαλή» τρόπο για τη σωματική τους υγεία. Πλήρης αδιαφορία για την πνευματική υγεία των νέων, την διατήρηση της παρθενίας τους, την σωματική και ψυχική τους καθαρότητα που θα οδηγήσει σε ευλογημένους εγγάμους ή σε αγωνιστές μοναχούς.

Ο προσανατολισμός της παιδείας που θέλει μάθημα Σεξουαλικής αγωγής είναι αντιχριστιανικός. Παραβλέπει τη διδασκαλία του Κυρίου Ιησού για τις σχέσεις των ανθρώπων και κινείται σε πλαίσια σαρκικής ακολασίας. Η οδός της ασκήσεως των αρετών αντικαθίσταται από την οδό της «ασφαλούς» εφάμαρτης διαβίωσης.

Δεν θα επιτρέψουμε την αποχριστιανοποίηση της παιδείας και την αντικατάστασή της από μια παιδεία της ανηθικότητας και του πανσεξουαλισμού.

http://thriskeftika.blogspot.com/

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel