Ζωηφόρος

Δημητριάδος Ιγνάτιος «Είναι βαλτοί να δημιουργήσουν θέμα»,

Δημητριάδος Ιγνάτιος

«Είναι βαλτοί να δημιουργήσουν θέμα»-(Video)

Ένταση προκλήθηκε στο Βόλο και συγκεκριμένα στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Αντωνίου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέγνωσε στην δημοτική ένα κεφάλαιο από την Σοφία Σολομώντος της Παλαιάς Διαθήκης, και αμέσως κάποιοι από το εκκλησίασμα διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας: «Σεβασμιώτατε, όχι στην δημοτική διαβάστε το ανάγνωσμα στην αρχαία γλώσσα».

Εν συνεχεία ακολούθησαν φωνές και ένταση εντός του ιερού ναού, ο Σεβασμιώτατος μάταια προσπαθούσε να συνεχίσει την ανάγνωση.

«Πρέπει να ξέρετε, ότι κάποιοι αυτή την στιγμή βιντεοσκοπούν και προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Θέλουν να δείξουν, ότι υπάρχει μια αντίδραση», ανέφερε απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Ιγνάτιος.

Εν συνεχεία τόνισε: «Εγώ πρέπει να σας πω, ότι τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης είναι διδακτικά δεν είναι ευχές τις Εκκλησίας. Εγώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχω διαβάσει ευχές στην δημοτική, που θα μπορούσα να το είχα κάνει όπως κάνουν και άλλοι αρχιερείς».

Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες όμως δεν έπαυσαν, τότε ο Μητροπολίτης φώναξε από το μικρόφωνο «Μην αναστατώνεστε σας παρακαλώ, μην αναστατώνεστε».

Το λόγο πήρε ένας ιερέας ο οποίος από την ωραία πύλη, ζητούσε να αποχωρήσουν όσοι δεν θέλουν να απολαύσουν την Θεία Ευχαριστία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Απομονώστε αυτά τα στοιχεία, βγάλτε τους έξω…»

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προσπαθώντας και αυτός από την πλευρά του να κατευνάσει τα πνεύματα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι βαλτοί να δημιουργήσουν θέμα, πρέπει να ξέρετε ότι τους έχουνε βάλει».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος υποσχέθηκε ότι θα αναγνώσει το κείμενο και στη αρχαία και στην δημοτική, κάτι που τελικά έγινε μόνο στην δημοτική δημιουργώντας νέες εντάσεις.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7004:-l-r-video&catid=13

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις διαμαρτυρίες:

16-1-11 ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΟΚ!! ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ

Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=hu_NQEgJouU&feature=player_embedded

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel