Ζωηφόρος

«Φως Χριστού» στην Αφρική! Έργο Χριστού!

«ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ» στην Αφρική!

Έργο Χριστού!

Έργο που ολοφάνερα αποδίδει καρπούς

αγάπης, πίστεως κι ελπίδας!

.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ καλαμπόκι!

Αφρική! Η χώρα της φτώχειας, της πείνας και των λοιμωδών ασθενειών. Η χώρα που αριθμεί εκατομμύρια θανάτους καθημερινά από έλλειψη τροφίμων και καθαρού πόσιμου νερού. Πόσα παιδάκια πεθαίνουν εκεί γιατί δεν έχουν λίγο φαγητό να φάνε όταν εμείς, εδώ στην Ευρώπη, μετά τα πλούσια γεύματα μας έχουμε πάντα πολλά και καλά αποφάγια να πετάξουμε στα σκουπίδια!

Ενώ στην πατρίδα μας, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουμε πολλές επιλογές να κάνουμε ανάμεσα ατά φαγητά, εκεί εκατοντάδες άνθρωποι ψάχνουν να βρουν κάτι στα σκουπίδια για να φάνε!

Όταν εδώ ο μισθός είναι εκατοντάδες ευρώ, εκεί ο εργάτης τον μήνα παίρνει, στην καλύτερη περίπτωση, από 20 έως 30 ευρώ.

Ένα τσουβαλάκι καλαμπόκι, που είναι η πιο άμεση φτωχή τροφή, στοιχίζει γύρω στα 20 ευρώ και μπορεί να θρέψει μόνο 4 άτομα για λιγότερο από 20 μέρες.

Όσο τραγικό όμως, είναι να βλέπεις μικρά παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα, άλλο τόσο τραγικό είναι να βλέπεις πολυμελής πάμφτωχες οικογένειες να αργοπεθαίνουν γιατί δεν έχουν λίγο φαγητό να μαγειρέψουν!

Πόσες φορές δεν είδαμε να καταφθάνουν και να στήνονται σε ουρές δεκάδων μέτρων άντρες και γυναίκες, για να ζητήσουν δυο χούφτες καλαμπόκι και να εξασφαλίσουν έτσι ένα φτωχό γεύμα στην οικογένεια τους!

Μια τέτοια μέρα, επειδή ήταν τιάρα πολλοί αυτοί που ήρθαν για να πάρουν λίγο καλαμπόκι, έτυχε, παρά τα πολλά σακιά που είχαν αγοραστεί, να μη φτάσει το καλαμπόκι για όλους. Τότε είδαμε με έκπληξη και απορία κάποιοι ξυπόλυτοι και ρακένδυτοι φτωχοί, οι τελευταίοι στη σειρά που δεν πρόφθασαν να πάρουν καλαμπόκι, να βάζουν τα κλάματα από την απελπισία τους. Στην προσπάθεια μας να τους παρηγορήσουμε, πληροφορηθήκαμε ότι είχαν να φάνε μια ολόκληρη εβδομάδα!!!

Το πιο συγκινητικό όμως από όλα ήταν όταν μάθαμε ότι στην φτωχική τους λασποκαλύβα είχαν πάει για να τα προστατέψουν και να μοιραστούν το ελάχιστο φαγητό τους και άλλα ορφανά παιδιά που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Πόσες τέτοιες παρόμοιες συγκινητικές ιστορίες δεν έχουμε ακούσει από τους συνεργάτες μας στις χώρες της ιεραποστολής!

Συγκινητικό παράδειγμα ανθρωπιάς είναι και η περίπτωση ενός φτωχού ιθαγενή, του Νικόδημου από το Μαλάουι της κεντρικής Αφρικής. Αυτός, εκτός από τα δικά του τρία μικρά παιδιά, φιλοξενεί στο σπίτι του και άλλα εφτά ορφανά παιδιά.

Μια άλλη συγκινητική ιστορία, που μας έκανε να αναλογιστούμε πόσο μεγάλο και ιερό έργο είναι η διοργάνωση συσσιτίων για τα φτωχά και ορφανά παιδιά, είναι και τούτη:

Κάποτε, επισκεφθήκαμε μια μικρή λασποκαλύβα στην οποία κατοικούσε μια νεαρή χήρα μητέρα με 6 μικρά παιδιά εκ των οποίων μόνο τα δύο ήταν δικά της. Τα άλλα 4 ήταν παιδιά ορφανά του δρόμου. Τα βρήκε να τριγυρνούν ρακένδυτα στους δρόμους και να ψάχνουν κάτι να φάνε η φιλάνθρωπη αυτή ιθαγενής μητέρα τα πήρε μαζί της στο δικό της φτωχικό. Ήθελε να τα περιμαζέψει από το δρόμο για να μην πεθάνουν από την πείνα ή τα κλέψουν οι μάγοι και τα θυσιάσουν στις συνήθεις μαγικές τελετουργίες τους.

Αφού προσφέραμε τα δώρα της αγάπης μας, από παιχνιδάκια  και τετράδια στα  παιδιά,  μέχρι  το απαραίτητο για τη διατροφή  τους καλαμπόκι,   μας πλησίασε ένα από τα  παιδάκια  και μας είπε: «Σας ευχαριστούμε πολύ εγώ και τα αδέλφια μου για το φαγητό που μας δίνετε! Θα προσευχόμαστε πάντα για σας να είστε καλά γιατί εσείς είστε τώρα οι γονείς μας!»

Λόγια αγάπης και ευγνωμοσύνης από ένα ορφανό παιδί σε όλους εσάς που βοηθάτε με την αγάπη σας ΟΛΑ αυτά τα ορφανά παιδάκια να ζήσουν και να πλάθουν όνειρα για το μέλλον τους.

* * *

Το τελευταίο γεγονός μας ανάγκασε να εντάξουμε στο πρόγραμμα «Σώστε τα Ορφανά» μια νέα δραστηριότητα σίτισης για τις φτωχές αυτές οικογένειες, που προστατεύουν και ορφανά παιδιά εφόσον κι εμείς δεν έχουμε ακόμα την δυνατότητα να χτίσουμε τόσο πολλά ορφανοτροφεία για όλα αυτά τα παιδιά του δρόμου

Στόχος μας είναι η αγορά όσων πιο πολλών σακιών καλαμποκιού γίνεται, ώστε να δίνουμε κάθε μήνα σε κάθε φτωχή οικογένεια από ένα σακί, ελάχιστη προσφορά για την επιβίωση τους, μιας και για να ζήσει μια 7μελής οικογένεια το μήνα χρειάζεται γύρω στα 2,5 σακιά. Το κάθε σακί στοιχίζει στη καλύτερη περίπτωση 20 €.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel