Ζωηφόρος

Θεσσαλονίκης: «ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΔΑ», του Νίκου Παπαχρήστου,

Θεσσαλονίκης: Αν δώσετε ιθαγένεια,

«ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΔΑ»

του Νίκου Παπαχρήστου

Σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία της χώρας να μην προχωρήσει στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στο πλήθος των μεταναστών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα έστειλε με το Κυριακάτικο κήρυγμα του ο κ. Άνθιμος,  ο οποίος πρωτοστατεί εκ μέρους της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά των κυβερνητικών σχεδίων. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, προειδοποίησε πως αν «ελληνοποιηθούν»  οι μετανάστες «τότε έχομε το δικαίωμα να επαναλάβωμε… ότι “ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΔΑ”».

«Με αυξημένη ανησυχία οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν την κατ’ αρχήν υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την απόκτηση της Ιθαγενείας από τους μετανάστες. Συμμετέχομε όλοι σ’ αυτή την αγωνία και ιδιαίτερα οι Έλληνες των παραμεθορίων περιοχών από τη Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο έως και τα νησιά του Αιγαίου. Το νομοθέτημα αυτό, που θα το εξετάση και στο σύνολό του, η Βουλή των Ελλήνων, έρχεται με ένα εύκολο τρόπο ως προς την υπερψήφισή του, σε μια συγκυρία που η Γαλλία επιχειρεί να ενισχύση την εθνική της αυτοσυνειδησία, η Γερμανία έχει ως υπ’ αριθμόν ένα (1) το πρόβλημα των ετεροθρήσκων αλλοδαπών πολιτών της, η Ολλανδία ευρίσκεται σε πραγματικό συναγερμό για να διαφοροποιήση παλαιότερες αποφάσεις της έναντι των μεταναστών, και η Ιταλία θέτει όρια και περιορισμούς για την είσοδο μεταναστών στη χώρα αυτή. Αντίθετα στην πατρίδα μας, οι αρμόδιοι κρατούντες, φαίνεται να βιάζωνται προκειμένου να διευκολύνουν την χορήγηση Ιθαγενείας στους μετανάστες για ιδικούς τους λόγους ίσως, χωρίς όμως να υπολογίζουν τι πρόκειται να υποστούν οι νέες γενιές των Ελλήνων μετά από λίγα χρόνια σαν αποτέλεσμα μιας εσφαλμένης πολιτικής γραμμής» είπε ο κ. Άνθιμος, διαβάζοντας τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο για το ζήτημα που προκαλεί συζητήσεις στο εσωτερικό της ελλαδικής Εκκλησίας.

«Απευθύνομε έκκληση, οι πνευματικοί ταγοί, έστω και την τελευταία στιγμή, η επεξεργασία του Νομοσχεδίου εν τω συνόλω να προβλέψη τις ασφαλιστικές δικλείδες με σκοπό να αποτραπή η αθρόα είσοδος παρανόμων μεταναστών, των οποίων πολλές φορές είναι άγνωστη και η πραγματική εθνικότητα, και το θρήσκευμα. Εάν η μικρή σε εδαφική έκταση πατρίδα μας, η Ελλάδα, δεχθή το πλήγμα αυτό της αποδόσεως της Ιθαγενείας στα πλήθη των μεταναστών, τότε έχομε το δικαίωμα να επαναλάβωμε την παλαιά τραγική ομολογία των Ελλήνων Χριστιανών της Κωνσταντινουπόλεως ότι “ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΔΑ”» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Υποστήριξε δε ότι «στην περιοχή της Ροδόπης έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ οι μουσουλμάνοι έλληνες πολίτες οι οποίοι εκδίδουν εφημερίδα με το όνομα Θράκη όπου δίπλα από τον τίτλο έχει και σημαία, και γράφουν ότι ουδέποτε υπήρξαν αρχαίοι έλληνες». Ακόμα, συνέχισε ο κ.Άνθιμος, «ξένη τράπεζα που καθοδηγείται από το προξενείο της Κομοτηνής δίνει δάνεια σε μουσουλμάνους έλληνες πολίτες να αγοράζουν την γη των απελπισμένων χριστιανών ελλήνων».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην κυβερνητική απόφαση περιορισμών των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, «λόγω των οικονομικών προβλημάτων».

«Σε ο,τι αφορά στην πληροφόρηση για την μείωση της εορτής της 25ης Μαρτίου, ως προς την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τον περιορισμό της Εθνικής Εορτής στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, η ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών συνοψίζεται σε ένα σύνθημα:             

«Ψηλά τις σημαίες μας και τις καρδιές μας,

για να κρατήσωμε την Ελλάδα μας, αντάξια στην ιστορία της

και στην εκπλήρωση της αποστολής της στον διεθνή ορίζοντα».

Ο δυναμικός Ιεράρχης της βορείου Ελλάδος έσπευσε να «απαντήσει» και σε εκείνους που θα τον επικρίνουν για τις απόψεις του. «Θα βγουν ορισμένοι νεοφώτιστοι έλληνες  για να με κατηγορήσουν και δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Εγώ ζω την ανταπόκριση του λαού. Θα πουν οι νεοφώτιστοι ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τους μετανάστες. Εμείς όμως συντηρούμε 15 συσσίτια και στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη, ανάμεσα τους πολλοί μετανάστες . Προσφέρουμε σε όλους χωρίς διακρίσεις» σημείωσε ο κ.Άνθιμος και πρόσθεσε: «Δεν αρνούμεθα την αγάπη, την συμπαράσταση, την βοήθεια. Αλλά όχι να φύγουμε και από τα σπίτια μας, από φόβο και ντροπή». Και κάλεσε τους πιστούς να κρατήσουν «ψηλά τις σημαίες της Ελλάδος και της Πίστεως».

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1868

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel