Ζωηφόρος

Ημερίδα για τα Σεπτεμβριανά της Πόλης,

Ημερίδα για τα Σεπτεμβριανά της Πόλης

Ανακοίνωση Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

«Οι διωγμοί του Ελληνισμού της Πόλης πριν από το 1955 - Η αποκατάσταση των μεινοτήτων ως προϋπόθεση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία» είναι το θέμα ημερίδας, την οποία οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα η Οικουμενική  Oμοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Η ημερίδα, με την ευκαιρία της 54ης επετείου των Σεπτεμβριανών,  θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών στο Μέγαρο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8 .

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι:

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

• Επ.Καθ. Ιάκωβος Ακτσόγλου, «Η δράση του Ευθύμ Καραχισαρίδη κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η κατάσχεση Κοινοτικών περιουσιών: Η ανάγκη επιστροφής των εκκλησιών και των περιουσιών τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».

• Διπλ. Μεταπτ. Ιστορικός Ιφιγένεια Παπακωνσταντίνου, «Η κατάσχεση της Μονής Καμαριώτισσας και του βαρίου της Ελληνικής Εμπορικής Σχολής της Χάλκης το 1941».

• Επ.Καθ. Ιωάννης Κτιστάκης, «Η σημασία των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων».

ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

• Δρ. Ιωάννης Ιακωβίδης, «Η καταγραφή της ιστορικής μνήμης από την Επιστράτευση των "Είκοσι Ηλικιών" των Κωνσταντινουπολιτών».

• Ιστορικός Σαϊτ Τσετίνογλου, «Οι Μηχανισμοί Τρομοκράτησης των Μειονοτήτων: οι Είκοσι Ηλικίες και το Βαρλίκ Βεργκισί».

• Δικηγόρος (Καλιφόρνια, ΗΠΑ) Βαρτγκές Γεγκιαγιάν, «Οι νομικές διαστάσεις της Αποκατάστασης και Αποζημίωσης παθόντων από παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Η περίπτωση του Βαρλίκ Βεργκισί».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:

« Η Αποκατάσταση των Μειονοτήτων και Εκδημοκρατισμός : Βίοι Παράλληλοι και Αδιάσπαστα Αλληλένδετοι». Συμμετέχουν:

Μαρίε Βεϊμπούλ Κορνιάς, Βουλευτής Σουηδίας,

Κωνσταντίνος  Γκλαβάκης, π. Ευρωβουλευτής,

Δρ. Ντιλέκ Γκιουβέν, Ιστορικός,

Δρ. Ντιλέκ Κουρμπάν, Εκπρόσωπος TESEV,

Ρόν Μαργκούλιες, Δημοσιογράφος

Η ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977008922 (Καθ.Ν.Ουζούνογλου, Πρόεδρος της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ), email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel