Ζωηφόρος

Συνέλαβαν Χριστιανούς γιατί «πρόσβαλαν» το Ραμαζάνι,

Συνέλαβαν Χριστιανούς

γιατί «πρόσβαλαν» το Ραμαζάνι

του Αιμίλιου Πολυγένη

Στο Πακιστάν και συγκεκριμένα στην επαρχία Παντζάμπ η Αστυνομία συνέλαβε δύο Χριστιανούς, με την κατηγορία ότι έτρωγαν

κατά την διάρκεια της εορτής του Ραμαζανιού, που για τους Μουσουλμάνους τις ημέρες αυτές τηρείτε αυστηρή νηστεία.

Οι δύο Χριστιανοί κατηγορήθηκαν για προσβολή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, παρόλο που σαν Χριστιανοί δεν είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κάποια νηστεία κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Χριστιανοί επιβιβάστηκαν σε ένα λεωφορείο με προορισμό το κέντρο της Λαχώρη (Πρωτεύουσα).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το λεωφορείο έκανε στάση κοντά σε ένα ξενοδοχείο, όπου εκεί οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να πιούνε ένα τσάι και να φάνε ένα σνακ.

Στο διάστημα αυτό η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο Χριστιανούς, με την κατηγορία ότι παραβίασαν την νηστεία του Ραμαζανιού.

Οι δύο Χριστιανοί αντιστάθηκαν, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να νηστεύουν διότι δεν είναι μουσουλμάνοι, παρόλα αυτά οι αστυνομικοί έριξαν δια της βίας τους δύο Χριστιανούς σε μια κλούβα ενός φορτηγού και τους οδήγησαν στο τμήμα, και από εκεί λίγες μέρες αργότερα στις φυλακές της πόλης Σαργκότα μέχρι να δικαστούν.

Οι δύο συλληφθέντες Χριστιανοί έχουν απευθυνθεί στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Διεθνή Χριστιανική Κοινότητα, να τους βοηθήσουν διότι διώκονται για την πίστη τους, αλλά και να λάβουν άμεσα μέτρα για την απελευθέρωση τους.

 «Κατά την διάρκεια της Σαρακοστής, οι μουσουλμάνοι τρώνε, πίνουν και καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, μέχρι σήμερα η αστυνομία και οι αρχές δεν έχουν συλλάβει κάποιον μουσουλμάνο για μη- χριστιανική συμπεριφορά», τόνισε εκπρόσωπος της Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης καταδίκασε τη σύλληψη των δύο αθώων Χριστιανών, και κάλεσε τις Πακιστανικές αρχές να τους απελευθερώσει άμεσα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με την αστυνομία που προχώρησε στην σύλληψη.

Τέλος, στο Πακιστάν, οι Χριστιανοί αποτελούν το 3% του πληθυσμού της χώρας, και συνεχώς υποβάλλονται σε διώξεις. Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα 8 χριστιανοί κάηκαν ζωντανοί στην πόλη Γκόντχρα, όταν δέχθηκαν επίθεση από ένα πλήθος εξτρεμιστών, με την ψευδή κατηγορία ότι πρόσβαλαν το κοράνι. 

πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3080&Itemid=2

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel