Ζωηφόρος

"Επιτρέπεται οι γυναίκες να παντρεύονται στα δέκα" είπε ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας,

"Επιτρέπεται οι γυναίκες

να παντρεύονται στα δέκα"

είπε ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας


Είναι επιτρεπτό τα κορίτσια να παντρεύονται στην ηλικία των δέκα ή 12 χρόνων σύμφωνα με τον πανίσχυρο μουφτή της Σαουδικής Αραβίας

Ο πανίσχυρος μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι είναι επιτρεπτό τα κορίτσια να παντρεύονται από την ηλικία των δέκα ετών, ασκώντας κριτική σε όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να αυξηθεί το κατώτατο όριο ηλικίας γάμου.

Ο Σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ αλ Σεΐχ είπε ότι ένα κορίτσι είναι έτοιμο να παντρευτεί ήδη από τα δέκα ή 12 χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με το Ισλάμ, ενώ τόνισε ότι ο ισλαμικός νόμος δεν καταπιέζει τις γυναίκες. «Ολοι όσοι καλούν για αύξηση του ορίου ηλικίας για γάμο κάνουν μεγάλο λάθος» σχολίασε σε ομιλία του στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Ριάντ.

«Οι μητέρες μας και οι γιαγιάδες μας όταν παντρεύτηκαν ήταν δεν ήταν 12 ετών. Η καλή ανατροφή προετοιμάζει ένα κορίτσι προκειμένου να αναλάβει τα συζυγικά του καθήκοντα σε αυτή την ηλικία» προσέθεσε. Τα σχόλια του μουφτή ακολούθησαν την ερώτηση μίας γυναίκας από το ακροατήριο σχετικά με τον γάμο ανηλίκων κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η Εθνική Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδική Αραβίας (NHRA) έχει επικρίνει την πρακτική αυτή στη χώρα, χαρακτηρίζοντάς την ως παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Τον περασμένο χρόνο, μία σχετική φάτουα, θρησκευτικό διάταγμα, που επέτρεπε σε κορίτσια να παντρεύονται από την ηλικία των εννέα χρόνων, απορρίφθηκε από το Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο του Μαρόκου. Το συμβούλιο απεφάνθη ότι του έλειπε η θρησκευτική εγκυρότητα καθώς βασιζόταν σε μία μόνο περίπτωση - τον γάμο του προφήτη Μωάμεθ με την Αΐσα μπιντ Αμπού Μπακρ.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41388&Itemid=170

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel