Ζωηφόρος

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Δελτίο Τύπου

 

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων εόρτασε με μεγαλοπρέπεια την Κυριακή της Ορθοδοξίας (1 Μαρτίου ε.ε) στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Ακαδημίας 67) στο κέντρο της Αθήνας.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς του Ιερού Ναού, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Δροσινός, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Λόντος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Νικόλαος Κόγκος.

Τον θείον λόγον κήρυξε εμπνευσμένα ο Πρόεδρος της ΠΕΘ Δρ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της ορθοτόμησης της Ορθόδοξης πίστης περισσότερο από ποτέ σήμερα κατά το πρότυπο των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Επίσης, τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ συμμετείχαν ιεροπρεπέστατα στη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ, τα παρευρισκόμενα μέλη, συνεργάτες και φίλοι της ΠΕΘ, κατευθύνθηκαν στα Γραφεία της Ενώσεως (Χαλκοκονδύλη 37, 3ος όροφος) και έκοψαν την αγιοβασιλόπιτα της Ενώσεως, την οποία ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Λόντος. Την αγιοβασιλόπιτα προσέφερε δωρεάν στην Ένωση ο τ. Πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Ηλίας Φραγκόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΘ Δρ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ευχήθηκε τα δέοντα σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη σεμνή αυτή εκδήλωση. Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης και ο Πρόεδρος του Σωματείου, «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στους συνεχείς αγώνες για την πραγματοποίηση του Πανελληνίου Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους.

Ακολούθησε φιλόξενη δεξίωση στους χώρους των Γραφείων της ΠΕΘ.

Δείτε φωτογραφίες από τους παραπάνω εορτασμούς στους παρακάτω συνδέσμους

http://www.petheol.gr/photos

http://www.petheol.gr/photos/kyriake-tes-orthodoxias-2015

 

http://www.petheol.gr/photos/kope-basilopittas-2015

Πηγή: http://www.petheol.gr/nea/epanelleniaenosetheologongiortasememegaloprepeiatenkyriaketesorthodoxias-1

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel