Ζωηφόρος

Η κ. Δούρου εξευτέλισε με το πρώτο «καλησπέρα» την ιστορία μας, τους θεσμούς μας και την πίστη μας, παρουσία — φεύ – της Εκκλησίας!

Πάμε κατά διαβόλου! Το έχετε καταλάβει!Η χώρα όχι μόνο δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αλλά μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ομαδική αυτοκτονία!

 

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου,φροντίζει να επιτελεί κατά γράμμα τις εντολές της Ευρώπης και μάλιστα της Μέρκελ, αδιαφορώντας για όλα τα άλλα θέματα που μας απασχολούν, πρωτίστως τα εθνικά!

Η μία έκπτωση διαδέχεται την άλλη αδιαμαρτύρητα! Και η Εκκλησία σε όλο αυτό τον ορυμαγδό δεν παίρνει θέση, δεν ανησυχεί , δεν διαμαρτύρεται! Αντιθέτως ή σιωπά ή ενισχύει αυτές τις πρωτοφανείς πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να γκρεμίσουν την χριστιανική Ελλάδα που ξέραμε και στη θέση της να ανορθωθεί μία νέα Ελλάδα άθεη και ανεξίθρησκη!

Και θα μου πείτε προς τι οι μεγάλοι Σταυροί από τον Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά και οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος; Μα για ξεκάρφωμα και για παραλλαγή ! Όλα χρειάζονται!

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποδέχεται σιωπηλά όλα αυτά αφού δεν απέχουν από το δικό του όραμα!

Ήδη έκανε χθες μία «πρόβα τζενεράλε», για το πέρασμά του στην κεντρική εξουσία , με αφορμή την by accident νίκη που κατάφερε η κ.Δούρου στην περιφέρεια!

Η κ. Δούρου νομίζει ότι κέρδισε με την μεγάλη αξία που διαθέτει ως μεγαλοπήβολος πολιτικός νούς, την Περιφέρεια Αττικής.

Ξεχνάνε ότι ύστερα από την αποτυχημένη– πλην όμως αξιοπρεπή στρατηγική που ακολούθησαν, τόσο ο κ. Κουμουτσάκος ως εκλεκτός της ΝΔ,όσο και ο απερχόμενος Γιάννης Σγουρός κατάφεραν να σπρώξουν την κ. Δούρου πρώτη να κόβει το νήμα!

«Φαγώθηκαν» οι δυό τους κι άφησαν την Δούρου να το παίξει «σωτήρας».

Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, το καλύτερο μας το άφησε η κ. Δούρου στην ορκωμοσία!

Η κ. Δούρου με ύφος…υπολοχαγού Νατάσα του Φώσκολου, σηκώθηκε από το κάθισμά της, «γράφοντας» τον παριστάμενο Μητροπολίτη κανονικά και ορκίσθηκε στην …τιμή της ότι θα εκτελέσει τα καθήκοντά της!

Δηλαδή ζήσαμε να το ακούσουμε κι αυτό: η τιμή και η υπόληψή της εν λόγω κυρίας έχουν μεγαλύτερη δύναμη, αξία και απήχηση, από το όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος! Τέτοια ρεζιλίκια μόνο στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας γίνονται !

Οπότε όλα επιτρέπονται !Σηκώθηκε που λέτε με ύφος 40 Καρδιαλίων η κυρία και ορκίσθηκε μόνη της και μετά κάθησε ακόμη πιο ηχηρά, λες και μέσα της θριαμβολογούσε: πάρτε τα κάφροι! Έκανα την αρχή! Ποιός με σταματάει τώρα; Μα ο κυρίαρχος λαός της απαντάμε εμείς και ο Θεός που δε θα αφήσει να ριζώσει το κακό και να βγούνε οι διαβόλοι και τριβόλοι στο διάβα του, που είναι ποτισμένο με αίμα Αγίων της πίστεως μας!

Ο παριστάμενος Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, στα όρια της Μητρόπολης του οποίου έγινε η ορκωμοσία ,δεν είπε κουβέντα!

Τί να έλεγε άλλωστε αφού η πλειοψηφία ήταν ολοφάνερο ότι συμφωνούσε με το show της κ. Δούρου! Μία οποιαδήποτε αιχμή, έστω και ακροθιγώς, θα πυροδοτούσε το κλίμα και το show θα έπαιρνε άσχημες διαστάσεις !

Τόσο ο Σεβ. Ιλίου Αθηναγόρας, όσο και παριστάμενοι λοιποί ιερείς, κατάλαβαν ότι σε λίγο τελειώνει η φυσική δική τους ανάμιξη και ο ρόλος τους, σε τέτοιες εκδηλώσεις!

Η κ. Δούρου και οι ομοϊδεάτες της κατάφεραν άμα τη αναλήψει των νέων καθηκόντων τους, να ισοπεδώσουν στο πέρασμά τους τα πάντα και να περάσουν το μήνυμα του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας!

Η Ελλάδα που ξέραμε μας τελείωσε!

Και δε μιλάει κανείς!

Δεν μπορούν;

Δεν θέλουν;

Κανείς δεν ξέρει! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει να μισθοδοτείται ο ιερός κλήρος!

Λογική δημοσίου υπαλλήλου και στην Εκκλησία !

Η αρχή του τέλους της Εκκλησίας που ξέραμε! Φεύ!

Του Σωτήρη Τζούμα

Πηγή:

http://www.exapsalmos.gr/%ce%b7-%ce%ba-%ce%b4%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b7/

***

Η επανάσταση ξεκινάει με τον σωστό (πολιτικό) όρκο;

Για προεκλογικούς προφανώς λόγους, στις 20 Μαρτίου, η κυρία Ρένα Δούρου δήλωνε σε εκκλησιαστική ιστοσελίδα μία “έμμεση” συμπάθεια προς την Εκκλησία, λέγοντας σε συνέντευξή της πως “οι δράσεις της Εκκλησίας συγκλίνουν με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ήταν η ανάγκη της να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων πριν τις εκλογές; Ήταν αυτό που πραγματικά πίστευε;

Μερικούς μήνες αργότερα, ως η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, η κυρία Ρένα Δούρου ορκίστηκε μόλις χθες. Ασφαλώς και κανένας δεν περίμενε πως θα επέλεγε τον θρησκευτικό όρκο κι ούτε άλλωστε υπήρχε αυτή η απαίτηση από έναν άνθρωπο που έχει επιλέξει στη ζωή της το σύμφωνο συμβίωσης και όχι τον θρησκευτικό γάμο.

Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την θρησκεία του και να κάνει μόνος του τις προσωπικές επιλογές στη ζωή του.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να γίνονται επιλογές που θέλουν να επιβάλλουν νέα ήθη και κανόνες στον δημόσιο πολιτικό βίο.

Γιατί δεν μιλάμε για το τι κάνει η κυρία Δούρου στο σπίτι ή την προσωπική της ζωή, αλλά για το πώς κινείται στο πλαίσιο που ορίζει η ελληνική πολιτεία.

Ο όρκος τον οποίο έδωσε η κυρία Δούρου δεν έχει καμία σχέση με όσους προβλέπονται από το ελληνικό κράτος. «Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστή στο Σύνταγμα, να είμαι πιστή στην Πατρίδα, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου σεβόμενη την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από τον λαό».

Ποιο είναι λοιπόν το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυρία Δούρου με τη χθεσινή της ορκωμοσία; Ο όρκος της δεν ήταν ένας από τους γνωστούς πολιτικούς όρκους αλλά… αυτοσχέδιος. Λέγεται πως τη φράση που έκανε την "επαναστατική" διαφορά τη δανείστηκε από την “κυβέρνηση του βουνού”.

Συμπεριλαμβανόταν στον όρκο που χρησιμοποίησε τον Μάιο του 1944 στις Κορυσχάδες το Εθνικό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του λαού, στο ψήφισμα του οποίου κατέληγε πως «όλες οι εξουσίες πηγάζουν και ασκούνται από το λαό».

Παρ’ ότι, το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές Αυγούστου (6.8.2014) σε εγκύκλιό του αναφέρεται ρητά στην ορκωμοσία των νέων αυτοδιοικητικών οργάνων.

Η ορκωμοσία, αναφέρει η εγκύκλιος, είναι «εσωτερικής φύσεως πράξη, που δηλώνει μία ηθική δέσμευση και δεν αποτελεί εκτελεστική διοικητική πράξη».

Μπορεί να μην ορίζεται συγκεκριμένο τελετουργικό για την ορκωμοσία των αιρετών, όμως ορίζεται το περιεχόμενο του όρκου.

Ο όρκος, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δίνεται ως εξής: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Στην εγκύκλιο προβλέπονται επίσης πως «όσοι αιρετοί το επιθυμούν δίνουν τον παραπάνω όρκο ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου ή αν κάποιος αιρετός πιστεύει σε άλλη θρησκεία ή δόγμα που επιβάλει ίδιο τύπο όρκου, τότε, εφόσον το επιθυμεί, ο όρκος δίνεται κατά τον τύπο αυτόν (π.χ. ενώπιον του Κορανίου). Επίσης, εάν κάποιος αιρετός δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία ή σε θρησκεία που δεν επιτρέπει όρκο, δηλώνει τα αναφερόμενα στον όρκο στην τιμή και στη συνείδησή του με τον εξής τρόπο: ‘’Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου’’»

Ο κατά “Ρένας Δούρου όρκος” αγνοεί, λοιπόν, τα όσα ορίζει η ελληνική ευνομούμενη πολιτεία. Γιατί μπορεί ο αιρετός να επιθυμεί να μην ορκίζεται με τον θρησκευτικό όρκο αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιεί όποιον πολιτικό όρκο επιθυμεί.

Με αυτή τη λογική ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων ας ορκίζεται πίστη στο … αιώνιο κάλλος των Καρυατιδών και ο επόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο … πάλλευκο χρώμα του Λευκού Πύργου.

Το ότι η κυρία Ρένα Δούρου αγνοεί επιδεικτικά την Εκκλησία είναι γνωστό. Το ότι με την θέσπιση ενός ιδιότυπου πολιτικού όρκου θέλει να ξεκινήσει μία δική της επανάσταση, επιμένουμε να μην το κατανοούμε.

Η συμπεριφορά της κυρίας Δούρου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από Ιεράρχες που εκφράζουν επιφυλάξεις για τη συνεργασία που μπορεί να έχει η Περιφέρεια Αττικής με τις Μητροπόλεις του συγκεκριμένου νομού.

Το ότι ο κύριος Τσίπρας που πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε το Άγιον Όρος δεν της τραβάει το αυτί παραμένει, τέλος, απορίας άξιο.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πηγή: http://www.romfea.gr/epikairotita/26266-2014-08-29-00-20-26

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel