Ζωηφόρος

Πού είναι οι λαλίστατοι Ιεράρχες μας και οι ιδιαιτέρως προβεβλημένοι «δελφίνοι», για να πάρουν θέση;

Το κατάπτυστο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που παραχαράσσει την ιστορία μας, προχωρά κανονικά στις διαδικασίες και όλα δείχνουν πώς η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και θα εμμείνει στην υπερψήφισή του!

 

Πέρα από τις φωνές που μέχρι τώρα ακούστηκαν συλλόγων και σωματείων ότι πρόκειται για ανοσιούργημα κομμένο στα μέτρα των απόψεων της κ. Ρεπούση, η φωνή της Εκκλησίας εσίγησε!

Πέντε Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν μέχρι στιγμής εκφράσει δημοσίως τις απόψεις τους για το θέμα αυτό με καυστικές δηλώσεις!

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, πρώτος από όλους,με τα κηρύγματά του κάθε Κυριακή, έχει στηλιτεύσει το γεγονός καλώντας την Κυβέρνηση να το πάρει πίσω!

Ο ρηξικέλευθος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με μία επιστολή- καταπέλτη προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προειδοποιεί ότι όλες αυτές οι εκπτώσεις θα στοιχίσουν στην πατρίδα μας και στο λαό μας!

Ο μαχητικός Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, με σκληρές δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για το νομοσχέδιο και ζητάει να το αποσύρει!

Επίσης, ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς, από κοινού με τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ σε δηλώσεις τους προς τα Μέσα Ενημέρωσης καταδικάζουν το νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του!

Από τους πέντε αυτούς Μητροπολίτες οι τέσσερις είναι εκλογές του Χριστόδουλου και ο ένας, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος ανήκει στην ίδια τη γενιά Ιεραρχών με τον Χριστόδουλο.

Και οι άλλοι;

Σιωπούν !

Ασχολούνται με όλα τα άλλα εκτός από αυτά που θα τους κάνουν δυσάρεστους προς τους κρατούντες!

Πού είναι αλήθεια οι λαλίστατοι κατά τα άλλα «δελφίνοι»;

Δεν ακούσαμε μέχρι στιγμής τί άποψη έχει για το θέμα αυτό ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος!

Τί έχει να πει για το νομοσχέδιο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος που αποτελεί τον αντιπρόεδρο της κατάρτισης του τριπροσώπου κάθε αρχιερατικής εκλογής;

Επίσης αν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είχε την εκπομπή του στο κρατικό κανάλι θα αφιέρωνε μία εκπομπή γι΄  αυτό το σχέδιο νόμου-παρωδία;

Και αν ναι, τώρα γιατί δε λέει τίποτα;

Για να μη δυσαρεστήσει τους κρατούντες;

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος που έχει ευαίσθητη συνείδηση εδώ δεν εξεγείρεται για να τους πει μαύρες και πικρές αλήθειες;

Ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος δε νοιώθει ότι οφείλει να υπερασπιστεί το ποιμνιό του, το οποίο, ως γνωστόν, τον θωράκισε… Οικονομικά, ενώ αποτελεί το κατ´ εξοχήν θύμα του Μικρασιατικού ολοκαυτώματος;

Γιατί δεν έχει εκφράσει ακόμη άποψη επί του φλέγοντος αυτού θέματος, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, που αρέσκεται να του λένε ότι γράφει και ομιλεί συγκλονιστικά!! Εδώ σε θέλω Άγιε !!

Και δεν είναι οι μόνοι!

Από τη στιγμή που δεν συνεκλήθη εκτάκτως η Ιεραρχία, θα έπρεπε όλοι οι Ιεράρχες να ξεσηκωθούν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους!

Εκτός και αν το θέμα δεν τους αφορά ή εκτός αν τα μπάνια των Αρχιερέων κρατούν περισσότερο από τα μπάνια του λαού!

Του ΣΩΤΗΡΗ  Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Πηγή:

http://www.exapsalmos.gr/%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bb%ce%b1%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel