Ζωηφόρος

«Καιρικοί» και «πανθρησκειακοί», οι ισλαμολάτρεις και μουσουλμανολάγνοι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης!!!

Τραγική πτώση Θεολογικής Σχολής

Έκπληξη, θλίψη, πένθος, απογοήτευση βαθιά προξενεί η απόφαση των καθηγητών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία μέσα στο Τμήμα Θεολογίας ιδιαίτερου Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών.

 

Με ψήφους 23 έναντι 6 και 8 απουσίες οι καθηγητές της κάποτε θεωρούμενης παραδοσιακής Σχολής ενέκριναν τη μετατροπή της σε πολυθρησκειακό ανεμόμυλο, μέσα στον οποίο ακόμη και «ορθόδοξοι θεολόγοι» θα διδάσκουν ταυτόχρονα φώς Χριστού και μωαμεθανικό σκοτάδι, πλάνη και αλήθεια, αγάπη ευαγγελική και κορανικό μίσος.

Η αντορθόδοξη αυτή απόφαση είναι ενδεικτικότατο σύμπτωμα της κατακλυσμιαίας εισβολής του πνεύματος της πανθρησκείας, πού δείχνει να έχει επεκταθεί επικίνδυνα στον ορθόδοξο θεολογικό κόσμο.

Το πολύ θλιβερό στο όλο ζήτημα, κατά την ξεκάθαρη καταγγελία του καθηγητή της Σχολής κ. Λάμπρου Σιάσου είναι το ότι υπήρξε σχεδιασμός από συγκεκριμένους κύκλους αιδώ και 15 περίπου χρόνια για την ουσιαστική άλωση του Τμήματος Θεολογίας από ανθρώπους εμφορούμενους από παρόμοιες αντιλήψεις. Για τους συγκεκριμένους κύκλους, πού ο κ. Καθηγητής δεν κατονόμασε, μια ματιά στα ονόματα των είκοσι τριών φανερώνει την αλήθεια. Οι 15 από αυτούς είναι μέλη του γνωστού θεολογικού Συνδέσμου «Ο Καιρός», πού προωθεί και το αντορθόδοξο πανθρησκειακό Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών στα Σχολεία.

Πώς πραγματοποιήθηκε η άλωση του Θεολογικού Τμήματος; Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Καθηγητή έγινε ανεπαίσθητα με τη σταδιακή εισαγωγή μαθημάτων ξένων προς το καθαυτό γνωστικό αντικείμενο της Σχολής- στα οποία μαθήματα προωθούντο ομόφρονες των σχεδιαστών. Το όλο εγχείρημα, πάντα κατά τον καθηγητή κ. Σιάσο, έγινε πολύ έξυπνα, «με χειρουργικές επεμβάσεις στο Πρόγραμμα Σπουδών», όπως είπε επί λέξει, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει πλήρως το περιεχόμενο των μαθημάτων της Σχολής και από ορθόδοξο θεολογικό να έχει γίνει «πολυπολιτισμικό». Δηλαδή πανθρησκειακό, προσθέτουμε εμείς.

Το ακόμη ανησυχητικότερο, σύμφωνα με τον κ. Καθηγητή, είναι το ότι όλη αυτή η αλλαγή, πού αποτελεί «επιστημονικό πραξικόπημα», προήλθε από ενέργειες της Αμερικανικής Πρεσβείας και χρηματοδοτείται με πακτωλό χρημάτων. Σήμερα δε, συμπλήρωσε ο Καθηγητής, το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από δύο επισκόπους της Ελλαδικής Εκκλησίας, έναν της Θεσσαλίας και έναν της Θράκης, οι όποιοι αντιεκκλησιαστικώς κινούμενοι όχι μόνο παρεμβαίνουν αλλά και «σχεδιάζουν σε άλλη Μητρόπολη», τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Τις καταγγελίες του κ. Σιάσου επιβεβαίωσε και ο καθηγητης της Δογματικής κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης. Οι δύο καθηγητές σε κοινή παρέμβασή τους εξέφρασαν τη μεγάλη έκπληξή τους για τα τεκταινόμενα στη Σχολή.

Εμείς δεν θεωρούμε ότι αποτελούν μόνο έκπληξη τα τεκταινόμενα. Θεωρούμε πώς πρόκειται για τραγική πτώση της Σχολής. Και ότι όλα αυτά είναι άξια βαρύτατου πένθους και θερμής ικεσίας προς τον Κύριο να μην αποσύρει τη χάρη Του από την Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα μας.

Περιοδικό “Ο ΣΩΤΗΡ”

 

Πηγή:http://aktines.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7082.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel