Ζωηφόρος

Η κιβωτός του Νώε μπορεί να επέπλεε με 70.000 ζώα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ LEICESTER

 

Μέχρι και 70.000 ζώα θα μπορούσε να μεταφέρει η Κιβωτός του Νώε χωρίς να βυθιστεί, αν χτιζόταν σύμφωνα με τις διαστάσεις που αναφέρονται στη Βίβλο, σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου του Leicester.

Η κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να επιπλεύσει ακόμη και αν μεταφέρονταν στο εσωτερικό της δύο ζώα από κάθε είδος, υπολόγισαν οι επιστήμονες.

Αν και οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πως τελικά όλα τα ζώα θα χωρούσαν σε αυτό το τεράστιο σκάφος, είναι βέβαιοι όμως πως θα άντεχε το βάρος των 70.000 πλασμάτων χωρίς να βυθιστεί.

Μια ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Leicester, μελέτησε τις ακριβείς διαστάσεις της Κιβωτού, όπως αναφέρονται στο βιβλίο της Γένεσης.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός έδωσε εντολή στο Νώε να κατασκευάσει ένα σκάφος με διαστάσεις 300 πήχεις μήκος, 50 πήχεις πλάτος και 30 πήχεις ύψος – συνιστώντας ξύλο gopher (έτσι αναφέρεται στη Βίβλο) για την τεράστια σωσίβια λέμβο.

Οι φοιτητές υπολόγισαν πως η εβραϊκή και αιγυπτιακή μέθοδος μέτρησης πήχεων αντιστοιχεί στα 48,2 εκατοστά, με αποτέλεσμα η Κιβωτός να έχει μήκος 144 μέτρα.

Χρησιμοποιώντας τις διαστάσεις αυτές, όπως επίσης και την αρχή του Αρχιμήδη για την πλευστότητα καθώς και το μέγεθος των ζώων, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να επιπλεύσει.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι περίπου 35.000 είδη ζώων θα μπορούσαν να είχαν σωθεί από τον Νώε.

Οι μαθητές έπρεπε να αντικαταστήσουν το ξύλο gopher με ξύλο κυπαρισσιού, καθώς οι ειδικοί σε Βιβλικά θέματα συνεχίζουν να εικάζουν πως αυτό πρέπει να ήταν το ξύλο gopher.

Ο φοιτητής Τόμας Μόρις, 22 ετών, δήλωσε: «Δε νομίζω πως η Βίβλος μπορεί να θεωρηθεί επιστημονικά ακριβής πηγή πληροφοριών, οπότε υποθέτω πως εκπλαγήκαμε όταν ανακαλύψαμε πως όντως αυτό μπορούσε να είναι και σωστό. Δεν αποδεικνύουμε πως είναι αλήθεια, αλλά η ιδέα σίγουρα θα μπορούσε να ευδοκιμήσει».

Είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα, αν όλα τα ζώα θα μπορούσαν να χωρέσουν σε μια κιβωτό αυτών των διαστάσεων, οι φοιτητές φυσικής απλά υπολόγισαν την άνωση της κιβωτού.

Πηγή: Telegraph

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63987309

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel