Ζωηφόρος

Σουηδία: Άκουγε να μιλούν για τη δωρεά των οργάνων του, ενώ…

Καταγγελία κατά του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν υπέβαλε ένας Σουηδός, υποστηρίζοντας πως άκουγε τους γιατρούς να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του πιστεύοντας πως ήταν εγκεφαλικά νεκρός!

 

Μόνο που ήταν απλά ναρκωμένος από τα φάρμακα και παράλυτος!

«Άκουγα με τρόμο να μιλούν για τη δωρεά των οργάνων μου και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Οι δικοί μου μάλιστα άνθρωποι είχαν έρθει να με αποχαιρετήσουν και εγώ τα άκουγα όλα. Ωστόσο ήμουν ανήμπορος να κάνω το παραμικρό», τόνισε ο Jimi Fritze στη Daily Mail.

Ευτυχώς ωστόσο για τον 42χρονο, ένας γιατρός γύρισε νωρίτερα από την άδεια διακοπών του και είπε στην οικογένεια πως τα πράγματα δεν ήταν τελικά τόσο άσχημα, συμβουλεύοντας να του χορηγηθεί κορτιζόνη ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο στον εγκέφαλο.

Ο Fritze έπαθε εγκεφαλικό πριν δύο χρόνια, ωστόσο όπως εξηγεί ο ίδιος: «Ευτυχώς η σύντροφός μου είναι νοσοκόμα και ήξερε να μου δώσει τις πρώτες βοήθειες. Με κράτησε στη ζωή μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο», συνεχίζοντας με περισσότερες λεπτομέρειες: «Μόνο η όραση και η ακοή μου λειτουργούσαν. Οι γιατροί είπαν στη σύντροφό μου πως δεν υπήρχε ελπίδα»…

Τρεις εβδομάδες μετά τη χορήγηση κορτιζόνης, ο άτυχος άνδρας άρχισε να αντιδρά, όντας πλέον σε θέση να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους. Μοιράστηκε, μάλιστα, μαζί τους τον τρόμο του όταν άκουγε τους γιατρούς να συζητούν για τη δωρεά των οργάνων του χωρίς να έχει κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρός!

Και μπορεί ένα χρόνο μετά ο Fritze να αντιμετωπίζει προβλήματα κίνησης και ομιλίας, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Και με το δίκιο του ο άνθρωπος.

«Πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί σε τι λέμε μπροστά σε έναν ασθενή. Να υποθέτουμε πάντα ότι υπάρχει κάποιο είδος συνείδησης», τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του νοσοκομείου που διέταξε αμέσως έρευνα για το περιστατικό.

 

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/428881/soyidia-akoyge-na-miloyn-gia-ti-dorea-ton-organon-toy--eno#ixzz2y8ibAbCM

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel