Ζωηφόρος

Κύπρος: Καταγγελία στον ΟΗΕ Τιμωρία των Τούρκων για την ασέβεια στο νεκροταφείο, ζητούν οι συγγενείς

Κύπρος: Τιμωρία των Τούρκων

για την ασέβεια στο νεκροταφείο, ζητούν οι συγγενείς

Μοντέλα από τα Κατεχόμενα έκαναν φωτογράφηση μόδας

πάνω στα μνήματα, σε κοιμητήριο

 

Με νομικά μέτρα και καταγγελίες στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ προτίθενται να αντιδράσουν συγγενείς των νεκρών που είναι θαμμένοι στο κοιμητήριο, το οποίο χρησιμοποίησαν ως σκηνικό μοντέλα από τη Τουρκία για φωτογραφίσεις μόδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι συγγενείς των νεκρών των οποίων οι τάφοι βεβηλώθηκαν μετά τη τουρκική εισβολή θεωρούν ως υπεύθυνο για το απαράδεκτο συμβάν, το ψευδοκράτος και τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής που όχι μόνο δεν προστάτεψαν τον χώρο, αλλά τον παραχώρησαν για να γίνουν φωτογραφίσεις.

Έχουν εντοπιστεί τόσο τα μοντέλα όσο και ο φωτογράφος και ιδιοκτήτης του πρακτορείου οι οποίοι είναι έποικοι από τη Τουρκία. Εναντίον τους αναμένεται να ζητηθεί η άσκηση ποινικών διώξεων και η έκδοση ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Παράλληλα θα ζητηθεί μέσω του ΟΗΕ η διευκόλυνση παράδοσης τους στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν και κάτι τέτοιο είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ακόμα και για τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού το ψευδοκράτος και η Τουρκία αρνούνται ενώ και 18 χρόνια να εκτελέσουν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Τα μοντέλα που φωτογραφήθηκαν επάνω στους κατεστραμένους τάφους ελληνοκυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές είναι ο Emrullah Öğdüm και η Tuğba Öter. Μάλιστα είχαν αναρτήσει τις σχετικές φωτογραφίες στο facebook αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις αφαίρεσαν. Έχουν εντοπιστεί και οι σχετικοί λογαριασμοί τους στο facebook στους οποίους πολλοί ελληνοκύπριοι έστειλαν μηνύματα οργής. Και τα μηνύματα αυτά αφαιρέθηκαν.

Τη κύρια ευθύνη για το ανοσιούργημα φέρει ο φωτογράφος και ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων στα κατεχόμενα Baştemur Bilal που διαθέτει το πρακτορείο M&B Model Fotoğrafçılık Ajansı.

Συγγενείς των νεκρών που επικοινώνησαν με το protothema.gr ανέφεραν πως δεν τους ικανοποιεί η «απολογία» του Baştemur Bilal, ο οποίος ανέφερε πως ήταν λάθος του η φωτογράφηση και δεν ανέμενε πως θα υπήρχε αντίδραση.

Δημήτρης Κυπριανού

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/367732/kupros-timoria-ton-tourkon-gia-tin-aseveia-sto-nekrotafeio-zitoun-oi-suggeneis/

***

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,  και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, καθώς και προς τον Αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε και άλλους αξιωματούχους της ΕΕ, ζητά όπως διερευνηθεί το θέμα της βεβήλωσης και των βανδαλισμών των Ελληνικών Κοιμητηριών στα κατεχόμενα  από τουρκικές ή και τουρκοκυπριακές διαφημιστικές εταιρίες ή ιδιώτες και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει αυστηρή καταδίκη της βέβηλης ενέργειας εκ μέρους των Ευρωπαικών οργάνων.

Θέλουμε να επαινέσουμε -εκ μέσης καρδίας- την κυρία Θεοχάρους -μια από τις πιο φερέγγυες φωνές στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου- για την ευαισθησία της. Πρόκειται για αληθινή Ελληνίδα της Κύπρου αλλά και συνειδητή ορθόδοξη χριστιανή.

Όσο για τις φωτογραφίες του αίσχους που προτάσσονται της ανάρτησης τις αφιερώνουμε με πολλή αγάπη στους επαναπροσεγγιστές, στους εραστές της Ελληνοτουρκικής φιλίας, στους οπαδούς της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και σ’ αυτούς που πιπιλούν το σύνθημα “οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί μας.”

Τα οικογενειακά τους φυσικά δεν μας απασχολούν. Η μακαρίτισσα η μάνα μου ήταν πιστή στο στεφάνι της και Τούρκους αδελφούς δεν έχω γι’ αυτό δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω επαρκώς την ευαισθησία όσων έχουν αδελφούς Τουρκοκύπριους και αδελφές χανούμισσες.

Σε κάθε περίπτωση να χαίρονται τους καρτνάσηδές τους που πήγαν σε κοιμητήριο να ποζάρουν -άκου καννιβαλισμό!- και ποδοπατούν πάνω στα μνήματα και στους σταυρούς των πατέρων και των αδελφών μας.

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3.html

 Διαβάστε κι εδώ σχετικά:

 

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10994:nea-proklisi-imigymna-montela-toyrkoi-pozaroun-pano-se-tafous-ellinokyprion-eikones&Itemid=201

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel