Ζωηφόρος

«Τακτική του Κορυδαλλού να μην επιτρέπει εθνικά σύμβολα στα κελιά»

«Η Ελληνική Σημαία βρίσκεται αναρτημένη σε ιστούς σε περίοπτη θέση τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό περίβολο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, όπως προβλέπεται για τις δημόσιες υπηρεσίες»

αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών να επιτρέψουν την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας εντός των χώρων κράτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Με το έγγραφο που υπογράφεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, επισημαίνεται ότι «επειδή και στο παρελθόν η ανάρτηση εθνικών ή άλλων συμβόλων στους χώρους κράτησης έχει οδηγήσει σε ομαδικές συμπλοκές, πάγια τακτική της διεύθυνσης, του συγκεκριμένου καταστήματος κράτησης, είναι να μην επιτρέπει την ανάρτηση οποιουδήποτε συμβόλου τόσο στους κοινόχρηστους όσο και στο εσωτερικό των κελιών».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ακόμα ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 του Σωφρονιστικού Κώδικα «η διακόσμηση των ατομικών κελιών ή του ανάλογου ατομικού χώρου στους θαλάμους γίνεται ελεύθερα από τους κρατούμενους, εφόσον κατά την κρίση της διεύθυνσης του καταστήματος δεν διαταράσσεται η συμβίωση και δεν παρακωλύεται ο έλεγχος προς τήρηση των όρων της ασφάλειας του καταστήματος». Αλλά και σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας Γενικών Καταστημάτων Κράτησης Τύπου Α και Β, οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα «να διακοσμούν τον ατομικό τους χώρο ελεύθερα εφ΄όσον δεν διαταράσσουν τη συμβίωση και δεν παρακωλύουν τον έλεγχο προς τήρηση των κανόνων ασφαλείας».

Ο κ. Αθανασίου διαβίβασε στη Βουλή και άλλο έγγραφο - απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού σχετικά με τα προβλήματα των φυλακών Κορυδαλλού σε επίπεδο ασφαλείας και προσωπικού. Όπως προκύπτει από την απάντηση, «το υπουργείο καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες για την εξασφάλιση της ομαλούς και εύρυθμης λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας, τη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας των πολιτών». Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, το υπουργείο Δικαιοσύνης με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες και το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους περιορισμούς στις προσλήψεις, προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του με το απαραίτητο προσωπικό.

Αναφέρεται ειδικότερα ότι έχει αποσταλεί αίτημα για την ένταξη 850 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στους κλάδους ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης. Για το Κατάστημα Κορυδαλλού, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει 80 υπαλλήλους για τον κλάδο ΔΕ Φύλαξης και 120 για τον κλάδο ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι σε ετοιμότητα ώστε άμεσα να απορροφήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς, υπό καθεστώς διαθεσιμότητας που του αναλογούν και ως προς τούτο καμία καθυστέρηση δε θα υπάρξει»διαβεβαιώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/371797/taktiki-toy-korydalloy-na-min-epitrepei-ethnika-symvola-sta-kelia

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel