Ζωηφόρος

Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν νεαρό ζευγάρι γιατί είχαν σχέση χωρίς γάμο

Αποκεφαλισμένοι βρέθηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 20 ετών, στο νότιο Αφγανιστάν και η δολοφονία τους αποδίδεται στο γεγονός ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση χωρίς να έχουν παντρευτεί, όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομίας στην επαρχία Χελμάντ.

 

«Αστυνομική περίπολος βρήκε τα πτώματα ενός νέου άνδρα και ενός κοριτσιού που είχαν αποκεφαλιστεί το βράδυ της Τρίτης, σε ένα νεκροταφείο σε ένα προάστιο της πόλης Λασκάρ Γκαχ, κοντά στη συνοικία Νάουα», δήλωσε ο Τζούμα Γκιουλ Χεμάτ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία.

Ο Χεμάτ πρόσθεσε ότι ο Χατζί Τορτζάν, ένας τοπικός οπλαρχηγός που φέρεται ότι συνδέεται με τους Ταλιμπάν, πιθανόν ενέχεται στην υπόθεση.

Το ζευγάρι πιστεύεται ότι ήταν «εραστές που το έσκαγαν από το χωριό τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα ωστόσο με έναν άλλο αστυνομικό της αστυνομίας, τον Μοχάμαντ Ισμαήλ Χοτάκ, το ζευγάρι απήχθη την προηγουμένη από τουλάχιστον 10 ενόπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού.

Το δεύτερο στέλεχος της αστυνομίας επισήμανε επίσης ότι «η έρευνα έδειξε πως (οι δύο νέοι) ζούσαν μια ιστορία παράνομου έρωτα. Θεωρούμε ότι η οικογένεια και οι οικείοι της νέας γυναίκας βρίσκονται πίσω από τους φόνους».

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «έρευνα» η οποία θα αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη.

Οι ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια στη συντηρητική ισλαμική χώρα, όπου οι περισσότεροι γάμοι κανονίζονται με συνοικέσια κι αν υπάρξουν διαφωνίες προκαλούνται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ οικογενειών.

Πολλοί νέοι και πολλές νέες σφαγιάστηκαν πέρυσι στη χώρα διότι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις χωρίς την έγκριση των οικογενειών τους, ανάμεσά τους δύο αδελφές οι οποίες εκτελέστηκαν από τον πατέρα τους, επίσης στην επαρχία Χελμάντ.

Παράλληλα σήμερα, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν μια ρουκέτα έπεσε σε ένα σπίτι στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της.

«Οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν πολλές ρουκέτες σε μια κατοικημένη περιοχή στην περιφέρεια Χισάρακ της επαρχίας Νανγκαρχάρ χθες βράδυ», δήλωσε ο Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι, προσθέτοντας πως όλα τα θύματα ήταν άνδρες.

 

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63907822

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel