Ζωηφόρος

Οι κόπτες πληρώνουν το μάρμαρο

Η κλιμάκωση της βίας στην περιοχή προβληματίζει το Λευκό Οίκο, που εξετάζει διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο.

 

Η Διεθνής Αμνηστία, η μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, αξιολογούσε χθες σε σχετική έκθεση ως εξαιρετικά ανησυχητικό το διογκούμενο κλίμα επιθέσεων εναντίον χριστιανών από ομάδες του Μόρσι.

Μόνο κατά τα αιματηρά επεισόδια του Αυγούστου, περισσότερες από 200 ιδιοκτησίες χριστιανών δέχθηκαν επιθέσεις, 43 εκκλησίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ενώ το κύμα βιαιότητας συνεχίζεται, με ενδιαφέρον αναμένεται η δίκη στις 4 Νοεμβρίου του Μοχάμεντ Μόρσι, του ισλαμιστή ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου, που κατηγορείται, μαζί με άλλα 14 πρόσωπα, για υποκίνηση των δολοφονιών διαδηλωτών, στο Κάιρο, τον Δεκέμβριο του 2012.

Μέσα στο κλίμα αυτό, ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εξέφρασε την πρόθεσή του να θέσει υποφηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του 2014.

Στο μεταξύ, την ευθύνη της επίθεσης σε κτήριο δορυφορικών τηλεπικοινωνιών στο Κάιρο ανέλαβε η ισλαμιστική μαχητική οργάνωση «Ταξιαρχίες Φουρκάν».

Σε σχετικό βίντεο που ανήρτησαν τα μέλη της στο Διαδίκτυο δικαιολόγησαν την επίθεση με ρουκέτες ως πράξη εναντίον των «απίστων, που επιδιώκουν να εκδιώξουν το Ισλάμ από τη γη της Αιγύπτου».

Καθώς οι αιματηρές επιθέσεις συνεχίζονται, αίσθηση προκαλεί αυτές τις μέρες στη διεθνή κοινή γνώμη η σχετική φημολογία ότι οι ΗΠΑ θα προβούν στη διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε εν μέρει τη φημολογία με σχετική ανακοίνωση, εξηγώντας ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η σχέση βοήθειας με την Αίγυπτο και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί κάθε βοήθεια.

Της Δάφνης Χρήστου

(Πηγές: El Pais, ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)

 

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=391226

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel