Menu Content/Inhalt
Αρχική arrow Επίκαιρα arrow Σύμβολα Θρησκείας(1) arrow Αναφορά στo θέμα της ύπαρξης σταυρού στα σχολεία, του Γεωργίου Κομιώτη,

Βιβλιοπαρουσίαση

 

 

«ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ»

Πρόγραμμα Προστασίας

φτωχών και ορφανών παιδιών

της Ορθόδοξης

Ιεραποστολικής Αδελφότητας

ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.

www.foschristu.gr

κ. Νικολέτα Ψυλλάκη

Τηλ. 22410 60922

Κιν. 6944369249

 

Η ιστοσελίδα παρουσιάζεται

στο διαδίκτυο

με την ευγενική χορηγία

του Εκπαιδευτικού Ομίλου

CARIERRA

Αναφορά στo θέμα της ύπαρξης σταυρού στα σχολεία, του Γεωργίου Κομιώτη, PDF Εκτύπωση E-mail
06.11.09

Αναφορά στην καταδίκη της Ιταλίας

για την ύπαρξη σταυρού στα σχολεία

του Γεωργίου Κομιώτη

 Προέδρου Δ.Ε Παραρτήματος Ν. Ηλείας της Π.Ε.Θ

σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλε δημοσιογράφος.

            Αν αυτό το θεωρούμε, κ. Χατζησπύρου, μια θετική εξέλιξη ή μια αδιάφορη εξέλιξη, τότε γιατί να μας ενοχλήσει που κατέβηκε ο σταυρός απ' τα σχολεία της Ιταλίας; Αν όμως αυτό το θεωρούμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι ως προσπάθεια αλλοίωσης της θρησκευτικής και εθνικής μας συνείδησης, τότε σαφώς και έχουμε κάθε λόγο να μην μας αφήνει αδιάφορους μια τέτοια απόφαση. Δείτε την κατάντια του μετανεωτερικού ανθρώπου που δεν καταφέρνει να αναδείξει το άτομο και τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως θα ήθελε, αλλά τελικά εναντιώνεται στην ελευθερία του ατόμου και καταρρακώνει το ανθρώπινο πρόσωπο.

            Αναμφίβολα οι κοινωνίες της Ευρώπης έχουμε γίνει λίγο ως πολύ, πολυπολιτισμικές, αλλά όλα αυτά ξεκάθαρα είναι πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις. Οι νέοι μετανάστες πάσης κατηγορίας που έρχονται στη Χώρα μας πρέπει να σεβαστούν την παράδοσή μας, όπως άλλωστε οφείλουμε και μεις να κάνουμε το ίδιο. Αυτό που με προβληματίζει - και αυτά που λέγω είναι προσωπικές μου απόψεις-, είναι ότι η αθεΐα προωθείται έως και επιβάλλεται, με πρόσχημα το σεβασμό της θρησκείας του άλλου! Ίσως να μπορούσα να δεχτώ όλα αυτά τα μέτρα απόσυρσης των συμβόλων όλων των θρησκειών από σχολεία, δικαστήρια κλπ. Αν βέβαια τηρούνταν για όλες τις θρησκείες και ιδεολογίες. Αλλά το θέμα είναι ότι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά, δεν είναι η μη προσβολή της μιας θρησκείας από το σύμβολο μιας  άλλης. Ο λόγος είναι η προσπάθεια για απόλυτη αποθρησκευτικοποίηση των ανθρώπων και η μετατροπή όλων, σε πειθήνιους υπηκόους-υποχείρια. Στα πλαίσια ενός γενικότερου παγκόσμιου σχεδίου, για απαξίωση κάθε ιδανικού, για κατασκευή ανθρώπων-ρομπότ, που το μόνο που θα τους ενδιαφέρει θα είναι το προσωπικό τους συμφέρον και η βόλεψή τους.

            Μέχρι σήμερα η Ε.Ε ήταν κυρίως μια οικονομική ένωση κρατών που υπόσχονταν να σέβεται τις πολιτισμικές, θρησκευτικές και άλλες ιδιαιτερότητες κάθε χώρας μέλους. Με αποφάσεις λοιπόν τέτοιου είδους, που εμμέσως πλην σαφώς αποτελούν παρέμβαση και προσπάθεια αλλοίωσης της θρησκευτικής συνείδησης των πολιτών μιας χώρας μέλους, η Ε.Ε προσπαθεί να ομογενοποιήσει και να ισοπεδώσει τα πάντα και να δημιουργήσει πολίτες ευρωπαίους και όχι έλληνες, ιταλούς, άγγλους, γάλλους κλπ - στα πρότυπα των ΗΠΑ -, με σκοπό τον ευκολότερο έλεγχο και χειραγώγηση της νέας αυτής κατηγορίας πολιτών. Ο σεβασμός της θρησκευτικής ιδιαιτερότητας των μειονοτήτων δεν σημαίνει και αφανισμό της θρησκευτικής συνείδησης των πλειονοτήτων! Να σεβαστούμε τους άθεους ή αλλόδοξους και την πίστη τους αλλά όχι και να ξεχάσουμε την δική μας!

            Βέβαια στη Χώρα μας δεν έχει υπάρξει ακόμη τέτοιο θέμα, εμείς έχουμε εικόνα του Χριστού στα σχολεία και σε δημόσιες υπηρεσίες. Οι εικόνες εξυπηρετούν ένα σκοπό. Εμπνέουν, δημιουργώντας τουλάχιστον πρότυπα καλού κ'αγαθού ανθρώπου, ως και τα εικονιζόμενα πρόσωπα. Και μας λείπουν τέτοια πρότυπα από τις κοινωνίες σήμερα!! Οι μαθητές μας δεν ενοχλούνται από το Χριστό. Αντιθέτως τη σημαία μας (που φέρει και το σταυρό), τη σηκώνουν με καμάρι και αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι αριστούχοι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα εάν προκύψει ζήτημα και στην Ελλάδα, αφού βέβαια η απόφαση του Δικαστηρίου τελεσιδικήσει, νομίζω ότι οι  πολιτικοί μας θα πρέπει να συμπεριφερθούν όπως και στην Ιταλία: Η απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου έχει προκαλέσει ένα μικρό θαύμα (στην Ιταλία): έχει δημιουργήσει ένα είδος εθνικής ενότητας για την υπεράσπιση του συμβόλου του χριστιανισμού», γράφει ο αρθρογράφος της Corriere della Serra, Μάσιμο Φράνκο.

             Επίσης χρειάζεται από τη Πολιτεία έμφαση στην άρτια, πραγματική και Χριστιανική παιδεία των παιδιών μας. Χρειάζεται σήμερα επειγόντως ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ.

Τελευταία ανανέωση ( 07.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Επειδή ο διάβολος δεν έχει τίποτα το ωραίο να προσφέρει στον άνθρωπο, τον παρακινεί να λατρεύσει  τα ωραία κτίσματα του Θεού, και όχι τον ίδιο το Θεό. Ευτυχώς όμως που, «Ουκ ελάτρευσαν, τη κτίσει οι θεόφρονες παρά τον Κτίσαντα».

Ιωάννης Δήμος

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
 

***

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ

ΓΙΑ ΑΙΜΑ

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία - Τμήμα ΚΕΘ, εδώ και αρκετές ημέρες νοσηλεύεται ένα (3)τρίχρονο παιδί, ο ΑΓΓΕΛΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μανωλάκας

του Ευστρατίου, από τη Μυτιλήνη, έχει άμεση ανάγκη από αίμα και κυρίως από αιμοπετάλια.

Η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ – ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΖΩΗΦΟΡΟΣ

***

MACEDONIA

For those who seek a name for “MACEDONIA”.

The name of the area before World War II was VARDARSKA.

The name MACEDONIA was given to them by their leader Josef Tito (Hereabove you will find their map before 1940)

So, VARDARSKA it is.

And below a few notes for those who do not know:

1.Alexander the Great and his teacher Aristotle spoke Greek. Not any Slavic language.

2.The capital city of Macedonia was Pella(not Skopje), which lies in Greece.

3.The biggest city of Macedonia, Thessaloniki, lies in Greece.

4.The sacred city of Macedonians, called Dion also lies in Greece.

5.The tombs of the Macedonian Kings of Vergina lie in Greece, too.

6.The biggest and also the most important part of Macedonia lies in Greece as well.

7.The Macedonians spoke Greek, worshipped the Olympian Gods – Mount Olympus lies in Greece – and took part in the Olympic Games which were particularly organized for the Greeks and only Greek people were allowed to participate in them.

After all, how can it be possible for Macedonia to be somewhere out of Greece;

We’ve had enough with this joke.

Spread this message all over the world.

designed by made your web.com
re-designed to 1024x768 resolution by MamboTeam.Ru